В играта историята протича по различен начин, а след десетилетия на тежки битки нацистка Германия побеждава във Втората световна война. Правителството на САЩ капитулира пред Третия райх, а Америка се превръща в брат близнак на Франция на Виши.

Немският става втори официален, Ку-клукс-клан има ръководна роля в обществото, а войниците на Третия райх трайно са се настанили на американска почва.

Б. Дж. Бласковиц обаче е несъгласен с това развитие на историята и иска да освободи своята родина САЩ от нацистите.

Действието в Wolfenstein 2: The New Colossus се развива непосредствено след Wolfenstein: The New Order, а Бласковиц пътува към Америка в подводница с открадната атомна бомба.

Изигралите Wolfenstein: The New Order помнят бесният екшън и забавните мисии, свързани с алтернативната история на ХХ век и например, с кацането на нацистите на Луната.

Wolfenstein 2: The New Colossus ще продължи традициите на своя предшественик, като в една от мисиите Бласковиц ще се изправи срещу превзетата от нацистите Зона-51.

Вижте кадри от играта >> >> >>Wolfenstein 2: The New Colossus се разработва от MachineGames и Bethesda, а феновете могат да очакват един изключително красив и стабилен енджин.

Wolfenstein 2: The New Colossus ще дебютира след няколко месеца - на 27 октомври.