Наречено Galaxy Note, джобното устройство е снабдено с голям 5,3-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 1280х800 пиксела и 180 градуса зрителен ъгъл, съчетани с напреднала технология за писане с писалка - S Pen.

Хибридният модел идва с Android 2.3 (Gingerbread) ОС и TouchWiz отгоре, a благодарение на големия си дисплей с висока резолюция потребителите ще могат да виждат повече и да вършат повече задачи с минимален скроул и преход на екрана, пише HiComm.

Galaxy Note е с дебелина само 9.65 милиметра, тежи 178 грама, а под корпуса е разположен 1.4GHz двуядрен процесор, 1GB оперативна памет, HSPA + и LTE свързаност, заедно с Bluetooth 3.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct и 2500mAh батерия.

Моделът има две камери - 8-мегапикселова на гърба, с LED светкавица за HD видео запис, както и 2MP камера отпред за видео разговори. Samsung също така казва, че S Pen функционалността е дълбоко интегрирана в приложенията на Galaxy Note, за да осигури истинско интерактивно преживяване и да даде на потребителите безброй възможности за използване на писалката: от точно скициране до произведения на изкуството.