Apple започна разпространението на новата версия на своята мобилна операционна система iOS 16.3. Тя включва новата защита Apple ID с физически ключове, спешни повиквания, както и различни поправки на грешки и подобрения, които правят платформата по-стабилна.

Най-вече в iOS 16.3 се въвежда нова функция за защита на акаунтите в Apple ID чрез използване на физически ключ за двуфакторно удостоверяване на новите устройства. Разработчиците са внедрили и поддръжка за второто поколение HomePod и са добавили нов тапет Unity. За да се обадите на службите за спешна помощ, сега трябва да задържите бутона за включване едновременно с бутона за увеличаване или намаляване на звука, за да се избегнат фалшиви повиквания.

Разработчиците отстраниха грешка, която можеше да доведе до това, че снимките, направени във Freeform, не се показваха на споделените табла. Отстранена е грешка, която в някои случаи е причинявала непоказване на тапета на работния плот на заключения екран. Отстранен е проблем с появата на хоризонтални линии при отключване на iPhone 14 Pro Max. Решен е проблем с неточен дисплей в приложението Home. Освен това разработчиците са отстранили грешка, при която гласовият асистент Siri не е отговарял правилно на музикални заявки и не е разпознавал заявки през CarPlay.

Заедно с iOS 16.3 за потребителите на устройствата на Apple стана достъпна и iPadOS 16.3. Освен това за по-старите версии на iPhone бяха пуснати iOS 15.7.3 (за устройства, които не поддържат iOS 16) и iOS 12.5.7 (за устройства, които не поддържат iOS 13). Напомняме, че iOS 16 поддържа всички смартфони на Apple, като се започне от iPhone 8.