Представеният преди броени дни 5G версията на Samsung Galaxy Note10+ премина през тестовете на DxOMark и успя да излезе от тях по впечатляващ начин. Устройството успя да получи крайна оценка от 113 точки, което се оказа достатъчно да задмине Huawei P30 Pro и Samsung Galaxy S10 5G, които бяха с по 112 точки, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как снима и как изглежда Samsung Galaxy Note10+ >> >> >>

Като цяло устройството има почти идентична камера с тази на Galaxy S10 5G, а единствената по-сериозна разлика е по-светлата бленда на сензора с телефото оптика (f/2.1 вместо f/2.4).

Поглед към детайлните оценки показва, че Galaxy Note10+ 5G е получил 118 точки при правенето на снимки и 101 при записа на видео, което е най-високата оценка досега в тестовете на DxOMark. При Galaxy S10 5G резултатите са съответно 117 и 100 точки. В същото време справка с резултатите на Huawei P30 Pro показва, че оценката му във фотографско отношение е 119 точки, а при видео са получени 97 точки. Това означава, че новият флагман на Samsung е успял да подобри крайната си оценка благодарение на способностите си за запис на видео.

DxOMark посочва, че при снимки се отчитат бърз и точен автофокс, точна експозиция на закрито и открито с голям динамичен диапазон, приятно боке, добре контролиран шум, ярки цветове и добри детайли в телефото кадрите. Сред минусите са прекалено наситени цветове, шум в тъмните зони, ringing и загуба на локални детайли, някои проблеми с определяне на дълбочината при снимки с боке и загуба на фини детайли в телефото кадри.

По отношение на видеото добри думи получават уловените детайли на закрито и открито, бързият и точен автофокус, ефективната стабилизация, ярките цветове, добре контролирания шум и сравнително добрата експозиция с широк динамичен диапазон. Като минуси са посочени розови отенъци, забележим шум и загуба на детайли при намалена светлина, както и нестабилности в експозицията при проследяване на обекти.