Електронните страници на няколко световноизвестни издания и институции не можеха да се отворят днес, а проблемът при някои от тях продължи и следобед, съобщи БНТ.

Не беше достъпен сайтът на правителството на Великобритания и на Белия дом. Затруднен беше достъпът до CNN, "Файненшъл таймс" и "Гардиън". Проблеми имаше и в работата на Amazon, на Reddit и на системата за онлайн плащания PayPal.

Потребители в специализирания портал Down Detector съобщават за проблеми в зареждането дори и на Google, YouTube, Facebook, Instagram.

Причината е срив в работата на американски доставчик на облачни услуги. От Fastly впоследствие обявиха, че са възстановили всички свои услуги и случаят е решен.

По същата или по друга причина днес следобед не беше достъпен и сайтът на БНР, показа проверка на dir.bg. Към 18 ч. той още не беше възстановен.

Проблеми от друго естество пък имат потребителите на TikTok. 20-годишна потребителка на платформата за споделяне на видеа в интернет TikTok твърди, че е получила инфаркт, след като опитала един от нашумелите трендове. Приемането на лъжичка суха хранителна добавка преди тренировка е станало изключително популярно сред потребителите. 20-годишната Бритни Портило решила да опита нашумялото предизвикателство. В редица видеа обаче тя разказва за ужасяващите последици след това. "Всичко започна с приемането на лъжичка суха хранителна добавка. Реших да го пробвам, защото стана вайръл. Накрая се озовах в болница, защото бях получила инфаркт", споделя тя пред потребителите. Първият симптом, който получила, било изтръпване на лявата ръка. След това започнала да чувства изтръпване и по цялото си тяло.

"Проверих в интернет и там пишеше, че това е нормален страничен ефект. Продължих тренировката си. По-късно започнах да усещам тежест и болки в гърдите, които игнорирах, мислейки си, че получавам паник атака", споделя Бритни.

Болката в гърдите отшумява, затова момичето решава да продължи с ангажиментите си. Бритни, която е танцьорка, отишла в клуба, в който работи. В студената съблекалня обаче рязко започнала да се поти и да я обливат горещи вълни. "Болката в гърдите ми се върна обратно, но много по-силна. Лявата ми ръка изтръпна отново. Започна да ме боли гърбът. Обадих се на Спешна помощ, без да знам, че всички тези симптоми са за инфаркт", разказва момичето.

Клиповете на Бритни имат на 2.3 милиона гледания и хиляди коментари на тиктокъри, които споделят, че са преживели същото. Следвайки новия тренд, потребителите изсипват хранителната добавка директно в гърлото си. Идеята е тя да стимулира по-бързо кръвообръщението, за да е по-ефективна тренировката. Обикновено хранителните добавки са разтварят във вода и се пият.