На 13 ноември предстои да видим най-новия смартфон, оборудван с огъващ се екран. Motorola обяви, че официално ще представи тогава наследника на легендарния RAZR модел - една от последните легенди на компанията - която този път ще е оборудвана с огромен екран, прегъващ се на две.

Вижте как изглежда иновативният смартфон >> >> >>

В мрежата вече "изтекоха" доста продуктови снимки на устройството, което по всеобщо мнение изглежда впечатляващо, но във форума XDA вече има и достоверни характеристики на модела, които ще споделим с вас.

Телефонът ще има два екрана, както се вижда и от снимките. Външният екран ще е дело на BOE, размерът му ще е 2,69 инча по диагонал и ще работи в резолюция от 800х600 пиксела. Вътрешният екран, този който ще се сгъва на две, ще е дело отново на същата компания, но ще е 6,2 инча по диагонал в разгънат вариант. Той ще е направен с OLED технология. Резолюцията му ще е 2142х876 пиксела.

Смартфонът ще работи с процесор Qualcomm Snapdragon 710 и ще има 4 или 6 GB RAM. Вградената му памет ще е 64 или 128 GB, а капацитетът на батерията ще е 2510 mAh според предварително изтеклите характеристики в технологичния форум.

Предполага се, че цената на устройството ще е над 1500 долара.