А1 представи нов смартфон със собствената си марка - A1 Alpha Eco. Четвъртото поколение на A1 Alpha предлага отлично съотношение между цена, функции и технически характеристики. Смартфонът е проектиран с мисъл за околната среда и е получил Eco Rating 82.

A1 Alpha Eco предлага иновативни функции на камерата, които позволяват на всеки потребител да покаже уникалния си стил и творчески усет. Телефонът има 50 MP тройна основна камера с изкуствен интелект, а селфи камерата е 8 МР с допълнителни функции за разкрасяване на снимките.

Качеството на екрана е по-важно от всякога, тъй като все повече хора прекарват времето си именно със смартфон, гледайки клипове и филми, и общувайки в социалните мрежи. А1 Alpha Eco има 6,75-инчов IPS дисплей с HD+ резолюция и 90 Hz честота на опресняване. За да намали умората на очите, екранът е снабден с иновативната технология NXTVISION и излъчва 30% по-малко синя светлина, което осигурява по-голям комфорт.

Смартфонът разполага с двойни говорители, така че потребителите могат да се потопят в съдържанието, независимо дали гледат филм, играят, или слушат музика. А1 предлага модела в комплект с безжични слушалки ttec Mode за случаите, когато използването на говорителите не e удачно.

Снимка: A1

A1 Alpha Eco е проектиран с мисъл за околната среда и има Eco Rating 82. Методологията Eco Rating има за цел на помогне на потребителите на смартфони да изберат по-устойчиви модели и така да намалят вредното влияние върху природата. Eco Rating е приета от повечето по-големи телекомуникационни оператори и производители на устройства, като оценява целия жизнен цикъл на мобилните телефони - суровините, използвани за направата на устройството, енергийната ефективност, продължителността на експлоатационния живот, възможностите за ремонт и рециклиране, и дава прецизна оценка за въздействието на модела върху околната среда. Максималният резултат, който един телефон може да получи, е 100, а най-високият резултат регистриран до момента е 85.

А1 Alpha Eco има батерия с капацитет от 5010 mAh, което е достатъчно за над един ден употреба и позволява 18W бързо жично зареждане. RAM паметта е 4 GB плюс допълнителни 4 GB виртуална RAM, вградената памет е 128 GB, но може бъде увеличена до 1TB, a операционната система е Android 13. Моделът има лицево разпознаване и сензор за пръстови отпечатъци, който се намира отстрани на корпуса.

Снимка: A1

Смартфонът може да бъде закупен с 3-годишна гаранция от магазините или сайта на А1 на цени от 59,99 лева в брой или 2,99 лева на изплащане с план Unlimited.


Материалът е предоставен от А1.