Има място за новите джаджи

Със сигурност имате поне един такъв приятел. Луд на тема техника, или мега запален по някой екстремен спорт. Той винаги има най-новите джаджи, изчел е всичките им ревюта, изпробвал ги е и може с часове да обяснява защо един модел слушалки е по-добър от друг. А може би не говорим за "един приятел", а за самите вас. Може би вие сте от онази порода хора, които постоянно купуват и продават неща, поръчват от чужди сайтове, наддават в ebay, следят супер специализирани форуми и сайтове. Ако сте мега добър в намирането на находки по интернет, сега освен про в купуването, може да станете и още по-голямо про в продаването.

"Миналогодишен модел, карани веднъж, като нови"

Освен че следите десетки хора, които споделят вашите хобита или професия, има и стотици хора, които следят вас. Доверяват се на експертизата ви и знаят, че избирате най-доброто. Нямат време да четат толкова много и не се съмняват, че щом сте дали пари за нещо, то наистина си струва. Когато тръгнете да го продавате, са готови да го купят, защото ви познават - вече имате новия модел, ъпгрейднали сте екипировката, а старата е в отлично състояние.

Какво става със старите ви ски например? Отиват по форуми и Facebook групи, в сайтове и социални мрежи. И се почват коментари, пазарлъци, обяснения. Някой пише на лични, друг коментира под поста, трети звъни по телефона. Обикновено дори да успеете да продадете нещо бързо и на добра цена, после губите два пъти повече време да обясните на всички, че вече е продадено, да изтриете Х различни обяви от Y различни канала. И пак ще звънят да питат обявата още ли е актуална.

Вече има в пъти по-лесен начин да пуснете "играчките" си на свобода. Нарича се Pop Up от Еконт.

Какво е Pop Up? Безплатна платформа, в която качвате нещо за продаване и после с един единствен линк публикувате обявата навсякъде - в личния си профил във Facebook и Instagram, в групите и форумите, в които членувате, пращате по Viber или Messenger на други маниаци. С Pop Up може да станете истинско ПРО в продаването, без да си правите онлайн магазин, без да имате собствен сайт и без да плащате за домейн и поддръжка. Имате един единствен акаунт, с който продавате навсякъде. Само снимате, добавяте цена и вече имате линк за споделяне. Когато някой кликне на купувам, получавате известие за поръчка. След това единственото, което трябва да направите, е или да извикате куриер, или да отидете до най-близкия офис на Еконт, за да изпратите продадената вещ. А ползвайки Pop Up, автоматично получавате и още нещо - 10% отстъпка от цената за всяка пратка.

Освен че превръща всяко онлайн пространство във ваш магазин, Pop Up може да направи и всяко физическо пространство магазин. Заедно с линка към обявата се генерира и QR код, който може да разпечатате и да сложите навсякъде. Постер в бара, където се събирате със сродните си души (и най-вероятно познавате собственика), на таблото за обяви във входа, в офиса, на прозореца на колата. Така хората могат да купуват от вас по всяко време - сканират кода, отиват на обявата в Pop Up, натискат купувам и след това вие им изпращате стоката с наложен платеж.

Всеки има нещо за продаване, но не всеки знае как да продава онлайн

Pop Up e несъществуващ досега начин продаването да бъде толкова лесно колкото е и купуването. Без значение дали сте започнали да продавате неща по интернет преди сто години или тепърва ще се опитате да се отървете от всичко, което само седи по кашони и чекмеджета. Акаунтът в Pop Up е нещо като собствен мини офис 24/7 - следите в кои канали продавате най-много и колко пари сте изкарали. Организирате си категории, имате архив на обявите...всичко. Без излишни стъпки, без всеки път да попълвате имена, адреси и телефони, без губене на време. И е безплатно. Абсолютно безплатно - без такси или комисиони. Нищо. Снимка, цена, линк и продавате.

Има пълно щастие

Или както се казва на английски Your trash, my treasure. Хем не се затрупвате със стара екипировка и ненужни вещи, хем имате пари за нови. А вашите приятели и фенове пък могат да се доберат до безценните ви находки на добра цена. Че и отгоре, защото е много вероятно да сте направили някои подобрения по миналогодишния модел, които го правят още по-ценен и уникален. Колони, усилватели, тунингован мотор или лимитирана серия сноуборд - в Pop Up има място за всичко. Във вашия портфейл също - за допълнителен кеш.

Отворили сте Pop Up от Еконт още преди да стигнете края на статията, нали?

 

*Материалът е предоставен от Econt