Изборът на подарък за любим човек съвсем не е лесно начинание, дори напротив. Колкото повече държим на някого, толкова повече искаме да се постараем и да създадем трайни и красиви спомени.

Още по-сложна се оказва ситуацията, когато искаме да изберем подарък за рожден ден на мъж. А когато той е и ИТ специалист, тя става истинско предизвикателство.

В интернет има множество сайтове като Dreboliiki.com, предлагащи разнообразие от забавни подаръци за мъже. В някои от тях можете да намерите дори идеи, които чудесно биха паснали на човек, занимаващ се активно с информационни технологии. Ето някои от тях.

Масичка за лаптоп

Ако любимият ви човек работи в сферата на технологиите (например дизайн, програмиране, техническо писане и др.), най-вероятно той прекарва много време пред лаптопа си. Не само в офиса, но и у дома.

Затова можете да изберете за подарък масичка за лаптоп, с която той удобно би могъл да върши задачите си, докато е в леглото, например. Това ще осигури несравним комфорт и почивка за тялото, като в същото време работата и забавлението не остават настрана.

Друг плюс на такава масичка е, че тя позволява добро охлаждане на лаптопа, така че неговите функции да не бъдат затруднени. Ето това е един чудесен пример за скъп подарък за мъж, който много би го зарадвал.

Преносим ръчен вентилатор

Това е един подарък, който направо може да бъде живото - спасяващ в горещите летни дни, както и в затворено помещение, което не е добре аклиматизирано. Може да се използва навсякъде и се захранва лесно и бързо с USB. Още по-актуални стават този тип вентилатори с повишаването на температурите през лятото напоследък.

Всеки IT специалист би се радвал на такава джаджа, която ще му осигури много комфорт и по време на работа, и при забавление. Най-хубавото е, че преносимостта позволява тя да бъде ползвана в офиса, у дома или дори при пътуване, без да натежава и да създава каквито и да било проблеми.

Подаръци за нърдове

Не е тайна, че много хора, занимаващи се с информационни технологии, са също и фенове на популярни фантастични сериали, видеоигри, книги и други франчайзи. Затова един сигурен начин да зарадвате човека до вас с правилния подарък, е като се информирате какво харесва той и му подберете подходящ подарък. Това може да е тематичен продукт от Star Wars, Матрицата, комиксите на Марвъл или просто глобус, който виси във въздуха, задържан от магнити.