Технологичната компания Епъл (Apple) представи във вторник новите си продукти, сред които серия компютри, платена услуга за подкасти и устройства за откриване на изгубени вещи, съобщи Ройтерс, на която е позова БТА.

Новите "еъртагове" (AirTags) на цена от 30 долара са малки устройства, които могат да бъдат прикрепени съм предмети като ключове или портфейли и след това да бъдат използвани за откриването им. Продуктът беше приветстван от анализаторите като вероятен хит на пазара, който освен това ще задържи клиентите на компанията, които са над 1 милиард, по-здраво ангажирани с нейните продукти.

Новият таблет Айпад Про (iPad Pro) е снабден със същия процесор на Епъл, както и последните компютри Мак (Mac), има клавиатура и тъчпад, които му позволяват да е пълноценна алтернатива на традиционните лаптопи и десктопи.

Епъл представи и освежена десктоп линия на компютрите Mac, която се предлага в седем цвята и напомня за прочутите искрящи компютри, които помогнаха на Стив Джобс да възроди компанията през 90-те.

Новата линия АйМакове (iMacs) започва от 1299 долара и предлага по-качествена предна камера и микрофон в отговор на оплакванията на потребители по време на пандемията, че компютърните камери не са в крак със съответните устройства на айфоните и айпадовете в ерата на вездесъщите видеоразговори.