Apple продължава да премества производството на флагманския си продукт iPhone и таблета iPad извън пределите на Китай - по-конкретно, в предприятия в Индия и Виетнам, според източници на Nikkei, предава technews.bg.

Производството на iPhone 12 в Индия ще започне още през първото тримесечие на 2021 г. А към средата на годината се очаква да стартира и производството на iPad във Виетнам, предаде Gizchina.

По-рано индийски медии съобщиха, че Apple планира да сглобява смартфони iPhone 12 в Индия и, че устройствата с надпис "Произведено в Индия" вече са готови за пускане.

Твърди се също, че тайванската Wistron ще започне производство на новия iPhone 12 в Бангалор. С план за инвестиции в размер на 40 милиона долара, компанията ще наеме 10 000 работници за новия си завод. Очаква се предприятието да заработи на пълни обороти през октомври тази година, като в него вече са наети около 1000 работници.

В момента Apple произвежда в Индия смартфони като iPhone 6S, iPhone XR и новия iPhone SE 2020. Източници твърдят, че Apple разширява местното производство на iPhone, за да намали зависимостта си от Китай.

Но според наблюдателите на пазара, производството на iPhone в Индия е малко вероятно да намали цените за купувачите, въпреки че компаниите плащат значително по-ниски данъци за местно производство.