Носят се слухове, че технологичният гигант Apple се занимава с нов мистериозен проект, заради който размества и пренасочва шефове, отговарящи за софтуерните разработки на компанията. Дан Ричио е бил старши вицепрезидент по инженерството, който наблюдава целия хардуер на Apple от 2012 година. Сега обаче той се оттегля от тази роля.

Прессъобщение информира, че Ричио се фокусира върху мистериозен "нов проект", но че все още ще отговаря за работата си директно пред главния изпълнителен директор Тим Кук. Какъв точно е този проект остава неясно.

Според наблюдатели, е доста възможно новото начинание да е свързано с плановете на Apple за разработки в областта на разширената и виртуалната реалност. Има и предположения, че става дума за проекта за изграждане на електрическа кола. Разбира се, всичко това може да е просто заради новия модел iPhone.

Ричио ще бъде заместен на досегашната си позиция от Джон Тернус, който е вицепрезидент по хардуерното инженерство от 2013 година. Той е посочван като ключова фигура при пускането на новите M1 процесори на компанята. Междувременно Ричио все още ще носи титлата вицепрезидент по инженерство и "ще играе важна роля в оформянето на бъдещето на продуктите на Apple", съобщава компанията от Купертино.