Facebook обяви, че ще осъществи нова порция промени в секцията, включваща основния информационен поток News Feed. Те са вследствие от проведените миналата година проучвания сред потребителите за това какви публикации са си заслужавали отделеното им време, предава Mobile Bulgaria.

На базата на резултатите компанията ще направи промени, които ще се отразят на съдържанието, което виждате. Това според Facebook няма да ограничи видимите публикации до такива само от конкретни хора, но на по-челно място ще бъде извеждана активността на тези, с които имате по-близки отношения.

Благодарение на нова вълна от проучвания, проведени през миналия месец, Facebook променя и начина за акцентиране върху важните линкове. Това ще става чрез специален алгоритъм, който ще подчертава връзките от страници и публикации от приятели, с които искате да общувате по-често. Очаква се промените да бъдат въведени поетапно, като според Facebook едва ли ще ги забележите.

Някои експерти посочват, че обновленията на Facebook вече често започнаха да причиняват бъгове и глобални сривания. Тенденцията най-вероятно ще се запази, заради изключително сложния и наслагван код на социалната мрежа.