Автомобилният производител Ford нае два робота Spot от Boston Dynamics, за да актуализира плана на един от своите заводи за трансмисии. По този начин компанията ще намали наполовина времето за извършване на подобна дейност, предава technews.bg.

Вижте как изглежда Spot >> >> >>

Заводите на Ford са претърпели много промени, откакто влязоха в експлоатация, отбелязва TechCrunch. Сега за инженерите на компанията е трудно да разберат дали първоначалните планове на предприятията съответстват на реалността.

Роботите Spot, които имат възможности за лазерно сканиране и визуализация, ще помогнат на Ford да изготви много подробни и точни карти, които инженерите на компанията ще използват за надграждане и преоборудване на завода.

Роботите значително ще ускорят процеса на изготвяне на плановете, тъй като няма да се губи време за инсталиране на лазерни скенери за измервания в различни точки на предприятието. Благодарение на Spot, компанията ще съкрати с 50% времето за изготвяне на план на завода.

Boston Dynamics е оборудвала роботите си с пет камери и лазерни скенери. Spot може да работи до два часа с едно зареждане, придвижвайки се със скорост около 4,8 км/ч. След това събраните данни се комбинират за да се получи по-пълна картина.

Освен това, поради малкия размер на роботите Spot, те могат да се използват за изследване на места от предприятието, които не са достъпни за хората.