Хитри ученици са научили изкуствен интелект да пише домашни, които да им носят шестици. Информацията идва от анонимно признание, което разкрива доста детайли.

Учащите са използвали усъвършенствания езиков генератор GPT-3 на OpenAI.

Първият тест на изкуствения интелект бил есе на тема "Кои са петте добри и лоши качества на биотехнологиите?". Алгоритъмът генерирал отговор, който донесъл шестица на ученика. Текстът бил неотличим от писан от човек.

В последствие ученикът започнал да предлага да "пише" домашните на своите съученици за 100 долара. Заданията били давани изцяло на изкуствения интелект, който се справял "отлично".

Дори признанието за употребата на алгоритъма било перифразираноот изкуствен интелект, за да звучи по-добре.

"Не може да уловите алгоритъма в преписване или плагиатство. Той е изцяло форматиран от машината, за да бъде оригинален" разкрива пред Motherboard Джордж Велецианос, канадски изследовател и доцент по иновативно обучение и технологии в Royal Roads University.

По думите на Валецианос е много вероятно вече да има написани и уроци или лекции от изкуствен интелект.

Междувременно, анонимният ученик с псевдоним innovate_rye, споделя, че очаква с нетърпение новия алгоритъм GPT-4. Той ще бъде с 100 трилиона параметри за машинно обучение и може да надхвърли всички познати генератори на текст.

"Все още пиша домашните си неща, които трябва да се науча да преминавам, просто използвам AI, за да се справя с нещата, които не искам да правя или намирам за безсмислени", добави innovate_rye.

"Ако AI успее да ми напише домашното точно сега, как ще изглежда бъдещето? Тези въпроси ме вълнуват."