Новата година започва в технологичния свят с нещо, което може да стопли сърцата на всички потребители - роботизиран домашен любимец с внедрен изкуствен интелект. Той бе представен на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES.

Машината на име Moflin разполага с "емоционални възможности" и способност за учене, така че би могла да осигури подкрепа за много самотни хора. Разработката се появи в уебсайта за финансиране на различни технологични проекти Kickstarter. Поддръжниците на идеята вече са събрали над 600 000 долара с надеждата Moflin да се превърне в масов продукт.

Според компанията Vanguard Industries, която стои зад иновативния домашен любимец, емоционалната палитра на устройството е като на всяко друго животно. По-конкретно, то има способността да лавира измежду редица състояния като вълнение, спокойствие и всички нюанси между тях. Освен това съществото е достатъчно умно, за да разбере кога различни хора взаимодействат с него и реагира според ситуацията с набор от звуци и движения.

Moflin се предлага с опция безжично зареждане за максимално удобство и реалистичен вид. Има и микрофон, за да може устройството да чува и да отговаря, заедно с Bluetooth за комуникация с приложения. А козината на "животното" може да бъде в два цвята - кафяво или сиво.

Очаква се цената на един такъв домашен любимец да бъде около 400 долара. Доставките вероятно ще стартират през лятото.