Продължаващата епидемия с коронавируса Covid-19 се отразява все по-сериозно и на бизнеса. Microsoft обяви, че най-вероятно няма да успее да изпълни първоначалните си планове за приходи през третото тримесечие на фискалната си година и причина е именно епидемията, съобщава CNBC.

"Виждаме силно търсене на Windows, което е в тон с очакванията, но дистритуборската верига се връща към нормалното си темпо по-бавно от очакваното. Затова за третото тримесечие на фискалната 2020 г. не очакваме да изпълним прогнозите за отдела за персонални компютри, тъй като Windows OEM и Surface са по-лошо повлияни отколкото се очакваше", коментира компанията в свое изявление.

И досега прогнозите на Microsoft за приходите от този сегмент бяха с по-широки граници именно заради епидемията. Този път компанията не публикува нова прогноза, а единствено предупреждението, че най-вероятно няма да реализира досегашната.

Наскоро и Apple обяви, че не очаква да успее да изпълни прогнозите си за своето тримесечие заради коронавируса. HP пък предупреди, че корпоративните ъпдейти на Windows 10 също може да се забавят заради епидемията.