Серията G на Motorola е известна със своите достъпни модели в средния сегмент, но компанията е готова да разшири сериозно нейния обхват в посока нагоре. Доказателство за това е новия moto g100, който предлага хардуер, какъвто обикновено сме свикнали да отриваме в телефоните от по-висок клас. Устройството може и да ви е познато, защото вече получи премиера в Китай под името edge s, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда moto g100 >> >> >>

Новият moto g100 използва чипсет Snapdragon 870, което му позволява да предложи поддръжка на 5G мрежи, а освен това предлага 8GB RAM и 128GB разширяема UFS 3.1 памет. Отпред посреща 6.7" LCD дисплей с резолюция 2520 х 1080 пиксела, съотношение 21:9, опресняване при 90Hz и поддръжка на HDR10 съдържание. Батерията е капацитет 5000 mAh и поддържа зареждане при 20 вата.

Отпред прави впечатление двойната селфи камера, която включва 16МР (f/2.2) главен сензор с опция за комбиниране на 4 пиксела в 1 и 8МР (f/2.4) сензор с ултраширокоъгълна оптика. Основната камера е тройна. Тя включва 1/2" 64МР сензор с бленда f/1.7, 16МР (f/2.4) с ултраширокоъгълна леща и кръгова светкавица, която помага при правенето на макроснимки, както и 2МР (f/2.4) сензор за боке ефекти. Добавен е и лазерен автофокус.

Основната камера се справя със запис на видео с резолюция до 6K при 30fps, но освен това поддържа и 4K при 60fps. В допълнение с ултраширокоъгълната камера можете да снимате 4K 30fps видео. Поддържа се и функцията audio zoom при запис на видео, която филтрира околните шумове и усилва звука от снимания обект. Моделът е снабден с жак за слушалки и включва още NFC, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 и странично разположен сензор за отпечатъци. Операционната система е Android 11 с познатите добавки на Motorola.

Устройството е съвместимо с представената преди дни платформа Ready For. Тя позволява връзката на телефона с монитор или телевизор чрез USB-C към USB-C или USB-C към HDMI кабел, но Motorola предлага и специална докинг станция. Към телефона могат да се свържат безжично мишка, клавиатура или пък игрови контролер за забавления на голям екран. Този режим позволява ползването на телефона като компютър с отваряне на приложенията в отделни прозорци, достъп до мултимедийно съдържание в оптимизиран за ТВ интерфейс или пък провеждане на видеоразговори с активирана опция за проследяване докато се движите в помещението.

В България апаратът се предлага в цвят "преливащо морскосиньо". Продажбите започват още днес на цена 999 лева.