Премиерата на iPhone 12, която традиционно се очакваше през септември, може сериозно да закъснее. Поредна информация за това изнесоха от The Wall Street Journal, според които това ще стане заради проблеми в производството и намаленото търсене от страна на потребителите, което отчитат от Apple.

По въпроса вече няколко пъти се появяваха спекулации, но все още няма нищо официално от Apple. Сега обаче освен всичко друго са забавени и процедурите по одобрение от американската FCC, както и получаването от нея на необходимите сертификати.

Новините от фабриката, която произвежда новите iPhone 12, също не са окуражаващи. Според предприятието, собственост на Foxconn, намаленият производствен капацитет на техните съоръженията ще направи така, че или да се произведат по-малко бройки, или цялата поръчка с нови телефони ще се забави с няколко месеца.

Източници посочват, че в Apple анализират внимателно ситуацията и няма да искат iPhone 12 на всяка цена през септември, защото отчитат спада в пазара на смартфони. Почти сигурно е и отлагането на първия 5G iPhone, като новата версия на смартфона ще работи с познатите до сега 4G мрежи.