Лятото е време за забавления и повече преживявания навън, които често имат музикален фон, така че това определено е сезонът на безжичните тонколони. Sony също смята така и показва това с новото си аудио портфолио, в което влизат три мощни безжични тонколони.

SRS-XP500 и SRS-XP700 са истински парти машини и предлагат изобилие от функции. И двата модела имат подлежащо на персонализиране LED осветление, рейтинг IPX4 за устойчивост на водни пръски и предлагат удобна поставка за телефона на пускащия музика.

Тонколоните са снабдени с X-Balance говорители с квадратни диафрагми за възпроизвеждането на по-силен звук с по-малко изкривяване, поддържат Mega Bass и Live Sound и включват два 1/4 входа за микрофон и китара с независим контрол на усилването.

Поддържа се и функцията Party Connect за синхронизиране на музиката и светлините в до 100 съвместими устройства. Налични са и два USB порта - за възпроизвеждане на музика и за зареждане.

И двете тонколони могат да бъдат поставени вертикално или хоризонтално, но в XP700 има сензор, който оптимизира звука според ориентацията. Устройството има три насочени наред tweeter говорителя и плюс четвърти, който е насочен назад за осигуряването на звук във всички посоки. При XP500 са включени два предни tweeter говорителя.

Що се отнася до батерията XP500 може да изкара до 20 часа с едно зареждане, а при XP700 времето е 25 часа. И двете тонколони поддържат бързо зареждане и ще се продават от този месец на цени съответно 679 и 999 лв. Цената ясно показва, че не става дума за малки устройства - XP500 тежи 11.2 кг, а XP700 е с тегло 16.9 кг.

Sony SRS-XG500 също предлага много от тези възможности, но в малко по-различен дизайн. Отново откриваме X-Balanced говорители с два насочени напред tweeter говорителя, Mega Bass и Live Sound, но светлинните ефекти са малко по-скромни. Джаджата има и по-голяма дръжка за лесно пренасяне.

Моделът е сертифициран IP66 за прахо- и водоустойчивост и е обвит от здрава текстилна материя, която отблъсква водата. Отново откриваме 1/4" вход за микрофон/китара, два USB порта (за зареждане и възпроизвеждане) и голяма батерия, която стига за 30 часа работа. Устройството, което тежи "само" 5.6 кг, също ще се продава от този месец на цена 799 лв.