Очакваме Huawei да представи новата си серия смартфони P50 през април. Тя би трябвало да включва три модела, Huawei P50, P50 Pro и P50 Pro Plus. Междувременно се появиха и изображения, които ни показват как би трябвало да изглежда стандартният модел, предава Mobile Bulgaria.

Те достигат до нас благодарение на лийкъра @OnLeaks и това става малко след като той сподели и изображения на Huawei P50 Pro. Huawei P50 ще има същия дизайн на секцията с камерата, която е под формата на овал и е в горния ляв ъгъл.

Вижте как може да изглежда Huawei P50 Pro >> >> >>

За разлика от Pro модела този има плосък екран, като отново е наличен отвор за селфи камерата. Huawei P50 ще е с размери 156.7 x 74 x 8.3 мм, а дебелината ще достига до 10.6 мм при основната камера.

Конструкцията отново е от метална рамка и стъклен гръб. Екранът ще е с диагонал от 6.3 инча и ще има вграден скенер на отпечатъци. Освен това подобно на Pro модела и тук ще видим IR предавател и стерео високоговорители.

Екранът на Huawei P50 Pro ще е с диагонал 6.6 инча и ще има извити страни. Очаква се секцията с основната камера да включва повече сензори. Според слуховете телефоните ще използват чипсет Kirin 9000, до 8GB RAM и 256GB памет за файлове. P50 може да има 90-херцов, а P50 Pro 120-херцов екран.