Telegram добавя редица новости в приложението си за Android. На първо място става дума за преработка на системата за разплащания (Payments 2.0), която вече не е ограничена до определени ботове, а може да бъде използвана във всеки чат. Освен това тя е достъпна не само в мобилното приложение, предава technews.bg.

Подсигурени са адекватна защита и възможност за избор между осем доставчика на услугата, а сред тях са Stripe, Yandex.Money и Tranzzo. По този начин платформата не взема комисионна и не съхранява данни за разплащанията.

Telegram подобрява и функционалността Voice Chats, която вече позволява насрочването на чат за определена дата и час. В съответната стая ще има и брояч, който показва колко време остава до старта на разговора. Налична е и възможност за получаване на известие за започването на чата.

За уеб версията има две нови версии, Telegram Web K и Telegram Web Z. Всяка от тях включва поддръжка за тъмен режим, автоматизирани стикери, чат папки и др. Сред промените в приложението за Android са още зуум на снимки с жест и подобрен плейър на видео.