Amazon обнови своя виртуален асистент Alexa с възможност за избор на мъжки глас. Освен това актуализацията добавя нова дума за активиране на популярния цифров помощник, предава technews.bg.

Наскоро Amazon обеща, че в близко бъдеще Alexa ще говори с гласовете на известния баскетболист Шакил О"Нийл и американската актриса Мелиса Маккарти, припомня в публикация по темата The Verge.

Към списъка от думи за активиране на помощника, който включва "Alexa", "Computer", "Echo" и "Amazon", е добавена и "Ziggy". Тя може да се използва както с Alexa с мъжки глас, така и с женски. Има два начина за избор на мъжки глас за Alexa: или ръчно в настройките на гласовия асистент, или с помощта на команда "Change your voice".

Настройката за промяна на думата-активатор работи по същия начин. Достатъчно е да кажете "Change your wake word" и новата дума-активатор. Изборът на една или друга дума зависи от интелигентното устройство, използвано в екосистемата на Amazon, което поддържа работата с Alexa.

За разлика от Apple и Google, които отдавна добавиха мъжки глас към своите цифрови асистенти Siri и Google Assistant, Amazon остана вярна на традицията. Alexa беше използван за първи път в интелигентни високоговорители Echo, пуснати през 2013 г.

Понастоящем мъжкият глас на Alexa е наличен като опция само за потребители в САЩ. В бъдеще компанията ще пусне актуализацията на асистента и на други пазари.