Наскоро Microsoft отмени пускането на Windows 10X, която трябваше да бъде новата "лека" операционна система на компанията. Но потребителите, запознати с промените в потребителския интерфейс на 10X, вероятно ще се радват да научат, че някои от тях може да се появят в следваща актуализация на Windows 10.

Специализираното издание Windows Latest публикува екранни снимки и GIF изображения, които показват нововъведения в предстоящата актуализация Windows 10 Sun Valley, както и няколко ключови промени в потребителския интерфейс.

Така например, налице са промени в центъра за действие и известяване на Windows 10, включително възможност за плъзгане нагоре и надолу по превключвателя на бързите настройки, за да се покажат или скрият.

Други промени в дизайна са плаващите менюта със заоблени ъгли. Microsoft случайно е споделила екранна снимка на предстояща функция за разработчици, която включва диалогов прозорец за приложение на Windows със заоблени ъгли. Този нов дизайн може да се приложи към прозорци за потвърждение, предупреждения и други в Windows.

Актуализацията Sun Valley се очаква да излезе до края на тази година под номер 21H2. Това ще бъде едно от най-големите обновявания на Windows 10 от пускането на операционната система досега.