Тази година Xiaomi очевидно работи усилено върху редица сгъваеми смартфони. След премиерата на Mi Mix Fold и слуховете за Mi Mix Flip, изглежда компанията разработва и друга концепция. Нов патент за уникално сгъваемо устройство се появи онлайн, който описва Xiaomi Mi Fold, а дигиталните му рендери са дело на LetsGoDigital.

Миналата година Xiaomi патентова дизайна пред Китайската национална администрация за интелектуална собственост. Документът стана публичен вчера и описва изцяло нов дизайн, в който сгъваемият смартфон има "безкраен" дисплей. В него екранът се завърта около страните на телефона и продължава в предната му част.

Досега сме виждали нещо подобно в сгъваемия смартфон Huawei Mate Xs. За разлика от него обаче идеята на Xiaomi залага на дизайн, в който основният екран се сгъва навътре. Освен тънки страни, концепцията на Xiaomi включва вертикална рамка от едната страна, която приютява всички бутони и входове. Телефонът също така има говорител, микрофон и слот за SIM в горната част. На дъното е USB-C входът.

За момента това е просто документ, подаден в патентното ведомство на Китай, за който няма никакви официални данни. Това обаче подглажда допълнително слуховете за още сгъваеми телефони от Xiaomi и не е изключено да видим Mi Mix Flip и Mi Mix Fold на пазара още през тази година.