Коронавирусът предизвика чувствителен спад в много бизнеси. За сметка на това използването на различни онлайн ресурси и услуги бележи голям ръст през последните дни. Мерките, предприети за предотвратяването на разпространението на Covid-19, направиха така, че повечето хора са си вкъщи и използват най-различни услуги, в това число и облачни, които през последната седмица записват невиждан ръст.

Microsoft съобщи за нарастване с цели 775% на заявките към сървърите им. Огромна част от него се дължи на по-често използването на приложението Microsoft Teams, което е много подходящо за дистанционна работа. То събира всеки ден по 44 милиона потребители, които го използват.

Друга интересна подробност, която разкриват от компанията е, че всяка седмица в приложенията за комуникация се генерират разговори от над 900 милиона минути. Същевременно чувствително се увеличава броят на хората, които работят с Virtual Desktop и други подобни приложения.

Всички компании, стоящи зад подобни продукти, се опитват те да работят безпроблемно, което към момента се осигурява с намаляването на редица параметри като максимална резолюция при видео разговори, оптимизации и запълване с нови мощности.