В днешно време почти всеки от нас има смартфон. Намиращата се в джоба ни джаджа позволява много повече от провеждането на телефонни разговори - можем да навигираме из родните пътища, да играем игри, да търсим информация в Google, да гледаме филми и сериали, да стриймваме видео на живо, да прелистваме социалните мрежи и сайтове, и въобще - да правим почти всичко. Изборът от приложения е огромен. За да може да правим изброените по-горе неща обаче ни трябва интернет. И то не просто наличие на връзка с глобалната мрежа, а такава с висока скорост.

За да се изгледа един епизод на сериал са необходими стотици мегабайти, както и висока скорост. Същото важи за онлайн игрите с приятели. Гледането на видео в YouTube е един от най-големите консуматори, а дори търсенето и навигацията използват данни.

Видеоразговорите хабят бързо ограничения мобилен интернет

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Всичко това бе проблем за българските потребители. Освен ако не разчитат на домашната си Wi-Fi връзка, те бързо изчерпват своите мегабайти с бърза скорост и след това се сблъскват с две опции. Или да изпратят SMS и да доплатят за още или да се примирят с труднозареждащите страници.

Истината е, че не винаги можем да ползваме домашния Wi-Fi, а почти всеки все някога е изхабявал своите мегабайти с неограничено бърз интернет.

Днес клиповете са с много по-висока резолюция и освен, ако не я намалите ръчно, те тръгват във висока такава. Докато обаче се наслаждавате на качеството на картината, мегабайтите ви най-вероятно са станали на приключване.

Мобилните игри повишават трафика на данни

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Тенденцията е съдържанието в мрежата да става все по-голямо, което означава само едно - данните ни свършват все по-бързо.

Нова ера за родните потребители

Проблемът с бързо свършващите мегабайти и ограничения интернет се оказа все по-голям за родните потребители, но той вече има бързо и лесно решение. През настоящата 2021 година в България се появиха първите планове с неограничен мобилен интернет. А във времената, в които животът ни е все по-обвързан с интернет, това е от голямо значение.

А1 представи новия си мобилен план A1 Unlimited, който освен безкрайни минути и SMS-и, включва и неограничени мегабайти без лимит на максималната скорост. При това не само в България, но и при роуминг в ЕС.

Ако искате да се наслаждавате на филми от телефона ви трябва бърз и неограничен интернет

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Новият план на A1 е първият подобен план на компанията за частни клиенти и до края на месец април ще се предлага на промоционална цена - 34,99 лева на месец при двугодишен абонамент. Тя може да бъде допълнително намалена с два лева всеки месец, ако потребителите заплащат своята сметка онлайн през Моят А1.

С този план може да забравите за всякакви неудобства, свързани с ограничения интернет. Ще може да прекарате цяла вечер в гледане на филми, сериали, видеа и забавни клипове без да се сблъскате с бавната скорост.

Неограниченият мобилен интернет ви позволява да гледате лесно видео, докато не сте у дома си

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Планът A1 Unlimited ви позволява да използвате смартфона си много по-пълноценно - без значение на интернет трафика ви, скоростта на връзката остава максимално бърза.

Изследване на Pew Research Center, проведено през 2019 година в САЩ, разкрива, че 58% от потребителите на възраст между 18 и 29 години използват телефона, като основно устройство за влизане в интернет, а не компютъра. Днес тази статистика най-вероятно е остаряла, а процентът на потребителите от всяка възраст, използващи телефона за интернет е нараснал още повече.

Причините за това са много. Сред по-значимите фактори потребителите споделят, че смартфоните са по-достъпни, по-мобилни и лесни за употреба.

С неограничен мобилен интернет може да създавате съдържание и да го стриймвате от всякъде

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Именно неограниченият мобилен интернет би ви "освободил" от зависимостта на домашния рутер. Избирайки план с неограничен интернет, вие ставате по-свободен, тъй като може да ползвате смартфона по най-добрия за вас начин без значение от местоположението ви.

От А1 обаче отиват една стъпка по-нагоре и са "гарнирали" неограничения си мобилен интернет с някои бонуси. Услугата идва с пълен набор от дигитални услуги, като Xplore TV GO, A1 Wallet, HBO GO и други.

Неограниченият A1 Unlimited е част от изцяло нови мобилни тарифи на телекома. Те включват общо пет плана с името A1 ONE и предлагат разнообразие от включени минути и мегабайти на максимална скорост.

Цялото управление на плановете се извършва само от потребителите - през Моят А1. Всеки клиент на А1 Unlimited и A1 ONE може да влезе в приложението по всяко време и да избере услугите си спрямо позициите в своя план. Така клиентите на телекома вече решават дали да гледат мобилна телевизия с Xplore TV GO и HBO GO, да слушат музика с Deezer, да плащат дигитално с A1 Wallet, или да изберат друга от дигиталните услуги директно от смартфона си с няколко докосвания на екрана.

Абонатите на A1 Unlimited и A1 ONE могат да променят своя избор от услуги на всеки 30 дни, така че дори и нуждите и интересите им да се променят, те могат да адаптират своя мобилен план според тях и то сами.

По този начин изпробването на свободата от неограничения бърз мобилен интернет става по най-достъпния за вас начин. Веднъж изпробвали новите планове определено ще оцените колко повее възможности имате.

 

* материалът съдържа продуктово позициониране