Snapchat обновява функционалността Scan, която е част от приложението от известно време. Тя предлага възможност за разпознаване на песни или решаване на математически задачи. С последното обновление тя вече минава на по-преден план с добавката на специален бутон, но и нови опции, предава Mobile Bulgaria.

Ако насочите камерата към дрехи Scan ще разпознае стила и препоръча нещо подобно, което да добавите към гардероба си. Ще е възможно разпознаването още на породи кучета, виове цветя и вино. Snapchat без съмнение се опитва да създаде визуална търсачка по подобие на Google Lens. Това включва още добавена реалност и партньори като Amazon и Shazam за разпознаване на съдържанието.

Scan може да разпознава типовете снимки, които заснемате и да препоръча филтър или музика. Това става през Camera Shortcuts, която е налична в най-новата версия на приложението за iOS и се очаква до края на годината за Android.

След време Scan ще може да използва и стари изображения и екранни снимки с функцията Memories. Засега ще има опция само за използването директно на камерата.