Коментари - Графенова батерия се зарежда за 12 минути | IT.dir.bg
назад

Графенова батерия се зарежда за 12 минути

Samsung e разработил графенова батерия за мобилни устройства с по-голям капацитет и многократно по-малко време за зареждане.

Обратно в новината

Коментари - Графенова батерия се зарежда за 12 минути | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

П.П

Вярно е руснаците са открили много неща, включително и акумулатора! Орал си нивата руския мужик и ралото попаднало на нещо. Поразровил,поразровил и открил акумулатора. Вярно е!!!

Аз, като стар демократин и баба Ви Гицка, като по-млада такава четем авторитетните списания и научните списования направо от извора, а не точно от сайта и моем да кажем: Не им вервайте! Ако писаното е истина, до сега щеше и вечен живот да има. Ама нямаааа. Те що открития само декларираааат, патентоваааат. Сичко е межи да те лажем. Ще поживеете и ще разберете. Еле Вий по-заблудените. Но както е казал Дарвин - ще се потрудитееее, потрудитеее и може и хора да станете.

Тия кой знае ква бомба пак са измислили

Рано е да се каже за батериите ! Колкото до холивудските фантазьори и техните почитатели...все същите слабоумници са си :)

За сведение на боклуците и троловете и двамата учени са руснаци и получават нобелова награда за откриването на графена!!! И за да успеят имат едно нещо, което вече в България го няма- ОБРАЗОВАНИЕ в социализма, сега има частни училища с отлични оценки по всички предмети и никакви знания , а само ПРЕТЕНЦИИ и КАПРИЗИ!!!

Само,че Южна Корея са със САЩ...там няма комунисчета...вие сте със северна корея и имате право да берете само трева и да я ядете...камо ли да измислите графена...по скоро глотена сте измислили ;)

Двама руснаци а? "Преди 2004 г. изолирането на стабилни единични листове графен се считаше за невъзможно. Беше много изненадващо, когато Андре Гейм, Константин Новоселов и техните сътрудници от Университета в Манчестър, Великобритания и Института по Микроелектроника в Черноголовка, Русия успяха прецизно да отделят такъв лист. "

Родени са в СССР 1958 и 1974, ако единият се е прекръстил от Андрей на Андре станал ли е друг човек? Ти си роден в България и си българин, защото помияр няма как да ти напишат в паспорта- няма такава графа!!

Андре не е руснак, а етнически германец - родителите му са от десетките хиляди завлечени в Русия през ВСВ.

Ако си дете на родители гейове, етнически педал ли ще си? А иначе примера е даден за да се разбере , че образованието са го получили в СССР, където както и в България имаше образование, и всички специалисти избягали на запад са посрещнати много добре . И как няма да избягат като тука ни управляваха само дебили , кой чел само Винету, кой нищо!!!!

Стига да намерят достатъчно графен, защото май още няма достатъчно добра технология за производство..

Има го в неограничени количества по всички страни на света!!!

Абе преди 10-тина години помня, че Бил гейтс даде някви кинти за графенови презервативи. После нещо се покри работата.

тоест, без "Конкретни срокове" няма нищо. Сега моше ще даде няколко млиончета, ще сложи и този патент в килера и ще продължава да прави с дебилните си гои каквото си иска..

Яко - тъпчеш колата с батерии от самсунг и палиш!

Константин Сергеевич Новосьолов е носител на Нобелова награда за физика за 2010 г. заедно с Андре Гейм за откриването на графена, като така става най-младият жив носител на Нобелова награда за всички области , родене на 23 август 1974 г. в Нижни Тагил, Свредловска област, РСФСР, СССР. Завършва Московския физико-технически институт през 1997 г. със специализация наноелектроника, след което учи и работи в Университета Неймеген в Нидерландия, а по-късно се мести в Манчестърския университет, където през 2003 г. защитава дисертация и става доктор.

А бе селски,колкото до като четеш руските издания само неграмотен ще си останеш......още 2006г. в щатите направиха транзистор от графен а ти какви ги дрънкаш....все руснаците открили нещо си но нищо не направили.......те и черната дупка са открили и са се запътили силно към нея но ти ще ги изпревариш

Пак е седнал да прочете нещо, а не само да пише, както смотаните тролове, дето не схващат разликата между датата на откритието и датата на присъждането на нобеловата премия.

всъщност информацията му е съвсем правилна. а получаването на нобелова награда не е като получаването на оскар за филм. няма изискване откритието да е станало същата година. дори обратното. след като учения публикува труда си минават години докато многократно други учени потвърдят успеха му. едва тогава евентуално неговата значимост бива призната и удостоена с нобелова награда. това не значи че учения след като направи откритие седи с кръстени ръце и чака нобелова награда 10-15 че и повече години. той си продължава изследванията и други се ползват от откритията му ... и се ражда първия графенов транзистор.

Не съм ти селски защото нямам село, а и родителите ми нямат. А относно истината, тя боли, съжалявам за твоята, но ти сигурно имаш такава и отзад. Трябва да приемеш дори да ти е трудно, че понякога я руснак, я българин, ако щеш и абисинец могат да открият нещо в света на науката не СА САМО АМЕРИКАНЦИТЕ на, които сигурно им даваш най милото си!!!

Интересно, какво ли щеше да открие, ако беше останал в Московския физико-технически институт. И ако беше открил графена, дали откритието щеше да бъде публично достояние, или щеше да бъде дълбоко засекретено, за използване за военни цели. Впрочем, защо обръщате внимание само на Новосьолов, а изпускате информация за Андре Гейм?

е руско мекере, готово да продаде майка си, само и само да лиже салфецкия ботуш :) поне е написал, че откритето е станало след специализация в Холандия и благодарение на техниката в Манчестър, НО самият графен е открит много по-рано :)

А бе доста революционно звучи и дано се окаже така. Дяволът е в детайлите, рано е да се говори. Гледам споменават горната температурна граница само, де да видим. Доста вероятно е да докарат нещо практично де, графенът е нов интересен материал та тепърва предстои да влиза в работа за това и онова.

Вие още не знаете, но аз ще ви кажа. Тези батерии първи ще ги изобретят от ябълката, някъде след 2-3 години и ще ни обясняват какво нововъвдение са и как никой друг преи тях ги нямал и не е чувал за тях. :-)

Тъпчо,ябълката е софтуерна фирма,вдяваш ли?

очевидно е ти колко вдяваш..

От Самсунг е значи батерията.... А с какъв тротилов еквивалент е????

Супер! Да се надяваме Ким да не ги взриви преди да разберем как са я направили

В момента Мъск е на страхотна загуба а е направил най-голямата фабрика за батерии. След това откритие сега, не знам вече как ще се измерват загубите....

тесла е на загуба не Мъск! милионите дето Мъск печели от paypal ежедневно не са секнали и няма перспектива скоро да секнат. а тия графенови батерии я влязат в масова употреба идните 10 г я не.

еее пак ли тия мръсни соросиди . а вовка, кво е измислил ? нов танк ? голем принос към човечеството има вовка малкото джудженце с големите комплекси

Малкия вовка ще впрегне всички сили да гепи разработката защото те само това умеят,да крадат чуждите технологии(така правехме и ние до 89г.)

И това не умеят. Единственото което ги крепеше беше това, че плениха доста немски инженери в края на ВСВ които бяха принудени да работят за тях. Затова и всичко което откраднаха тогава загина.

Ех ... маймуни прости, първо проверете кои са създателите на Графена, преди да се оаквате така ... падат ви котировките на грантовете ... и за хляб вече не стигат ...

Ние селски за разлика от теб бачкаме и си изкарваме сами парите та и 10 милиарда от тях отделяме за такива селски подлоги като теб за да имат сили да храчат тук но ЕГН-то "просветен дебил" ще си каже думата и при теб скоро та до като има копейки още папкай,че може да не видиш Бузлуджа догодина-понял??

И още един въпрос-защо като си "умна маймуна" си беден бе зомби?БЕДНОСТТА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ГЛУПОСТТА,това чувал ли си го???Или си правил "пенсионерски балконинг":)))))))))))

ааа не е така ре маимуно (не проста) , ние сме ги обърнали отдавна в рубли и сега само си дърпаме от сребанк, внещорг банк и азчехпромриба банк .......

Я обади ти кво измисли ?