Коментари - Холандци ще колонизират Марс | IT.dir.bg
назад

Холандци ще колонизират Марс

Частна компания иска да изпрати четирима души на Марс до 10 години, като екипажът няма да се завръща на Земята, а на всеки две години на Червената планета ще пристига ново попълнение, за да бъде създадено селище, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Холандци ще колонизират Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

говори биг брадър бойко борисов да се яви в изповедалнята

Някой се е напушил с холандска трева.. ;)

нашите роми да си изберат една планета за колонизиране и ББ да ги финансира с проекта

Нека да е в друга галактика!

Проблем как ще пристигнат, проблем как ще се изхранват, какво ще дищат, но най-големият проблем е психологичния! Как ще подберат такива хора, които няма да се изпокарата, няма да стигнат до тирания или други отклонения в това приключение без аналог в човешката история?

явно заминават осъдени на доживотен затвор

Dobromir Dimitrow

То наистина си е доживотен затвор, но ако престъпници създават нова колония, резултатът ще е плачевен.

Norton

Умните хора казаха, да не ходим там щото да не стане като в "Марсианските хроники". Всеки по заинтересован знае, че отдавна там има "хора" и не са случайни безбройните повреди на изпратените сателити, роувъри и т.н. Това ще е поредното шоу което май ще е снимано в студио.

Белгийците, па са решили да колонизират Венера - по трима души на година, невъзвръщенци. От там ще бомбардират холондците.

А след като евентуално пристигнат там и знаят, че не могат да се върнат обратно зрителите ще се кефят на депресии и самоубийства на астронавти в ефир. Това ще изстреля рейтинга им до Марс, но този път буквално. Нямаше ли един филм навремето, в който се избиваха за удоволствие на зрителите?

Явно са чели Артър Кларк.

Реалити също няма как да е, сигнала пътува от Марс в зависимост от положението на орбитата от 4,5 до 12 мин. . Когато е от другата страна на Слънцето ще трябва да се ползва нещо за препращане на сигнала и вероятно закъснението ще е 15 мин. Има и доста други проблеми.

Идеята е супер. Адски мащабно мислене. Много се кефя, но надали бих участвал в подобно начинание. Това е да впрегнеш воайорството и медиите за кауза, която ще е от полза за бъдещето на човечеството. Проблема ще е ако се случи някоя трагедия и първите марсианци загинат, но дори и тогава организаторите ще са на плюс. Супер идея.

това е реалити така ще всичко ще е скалъпено,с цел да приберат парите.наужким ще изберат 4 души ще им дадът по 1,2 милиона хонорар да играят някаква игра няколко месеца в някоя затънтена пустиня,после като се налочат с пари ,тия четиримата дето уж са на марс ще пукнат в предаването,ще си земат паричките и ще се покрият.. американците го инсценираха веднъж с кацането на луната и то с къде къде по остаряла техника за заснемане.

тва че американците не са кацнали на Луната, от комплексираните руснаци ли го знаеш ? :))))

"rek" а и "това е" са съвсем прави. Този филм сме го гледали вече (Capricorn One -1978). Старичък е та може да са решили, че хората не го помнят. И си отбележете в тефтерчето, че филма не е съветски

Чак пък веднъж да е било...Ама щом си рекъл така да е.Ние по старите сме чували за 6 прилунявания,ама нейсе.Вие нали сте спецове и знаещи...

Много ясно, че ще го колонизират нали е зелен :))

ташак, дали някъде из ниската земя не се строи огромно тв студио, изглеждащо като Марс и после айде юруш на sms-ите...

Още преди да са кацнали ще бъдат на онзи свят. Ако се опитат да стигнат планетата с конвеционална ракета ще им трябва бая време. Дори и да го направят се съмнявам, че ще издържат на самата планета. Дори с храна и вода, мозъците им ще прегреят от оранжево-червения цвят. Психически няма да издържат.

Няма да издържат дълго в такива различни условия от земните. Русия още от времето на СССР правеше експерименти, както за продължителен престой и работа на малък екипаж заедно, така и продължителен престой в безтегловност и всикчи показват, че човешкия организъм не може да издържи. Имаха експеримент, като държаха затворени в продължение на 1 година 4-ма души в тренажор на земята. Като приключи експеримента, участницете се бяха испокарали жестоко. Иначе досега да бяха пратили хора на Марс.

Това са го измислили след някоя халюцогенна гъба мисля.... по-скоро ще събират пари да ходят на почивка нейде, отколкото да пращат астронавти.... мноо са прозрачни мисля...

Тия вярват ли си :))). За ходене до Марс мисля има непреодолими за сега пречки, те иначе американците до сега да са се организирали за полет. Един от проблемите е, че космонавтите твърде дълго време ще бъдат изложени на космическа радиация включително на самата планета, която няма магнитосфера.

Защо "да не си вярват"? В статията ясно е казано, че мисията е с "one way ticket". Никой няма да се връща обратно на Земята, а колко време ще останат на Марс - тук вече ще трябва да гледаме шоуто и да не превключваме канала!

Ей, тая трева в Холандия си я бива !

+1!

теа са се напушили яко, ха ха

убава е... :-)

И кво като се изпокарат там ще ги гонят ли от къщата???

ахахахахахахахахахах +1