Коментари - Галактика изхвърлила черна дупка с 5 млн. км/ч | IT.dir.bg
назад

Галактика изхвърлила черна дупка с 5 млн. км/ч

Американски учени откриха с помощта на космическия телескоп "Чандра" черна дупка, която е била изхвърлена от своята галактика под въздействието на мощни гравитационни вълни със скорост 5 милиона километра в час, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Галактика изхвърлила черна дупка с 5 млн. км/ч | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно Господ е стрелял по жена си...

Черната дупка е ненаблюдаема, ако изобщо съществува. Гравитацията не може да изхвърли нищо, тя е сила на привличане, но центробежната сила породена от гравитационната сила + законите на Нютон може. Изобщо тука някакви са си играли на фантастика и ни го представят като някаква реалност.

Може. Апаратите за далечно пътуване, изстрелвани от Земята, използват гравитацията на планетите по пътя за ускорение. Представи си как седиш в космоса почти неподвижно и покрай тебе мине голям космически обект с ужасяваща скорост. Гравитацията му не е достатъчно силна за да придърпа. В резултат минаваш зад него по хипербола и излизаш от другата страна с по висока от неговата скорост.

Тва е по-бързо от голф, БАСИ !

И един марамот ги улавя и завива в станиол :-)))))))

Не спорете за глупости! Изпратил съм Гоуф 2-ка на изследователска мисия - следобед към 15 часа съм я настигнал и като се върна към 17 часа ще ви пиша за подробности! Новият ми газов инжекцион кърти черни дупки, еий)!

В пътеводител на галактическия стопаджия защо няма нищо за черните дупки по млечния път?

Щот е писан преди идването на Бойко на власт.

Тези журналисти не си ли наемат научен консултант преди да ги пишат тия глупости? Сензацията би следвало да е скоростта с която се движи черната дупка а не самия процес на изхвърляне. Явно хабер си нямат каква сензация би било ако се открие обект, движещ се със скорост по-висока от тази на светлината.

Каква скорост по-голяма от светлината, бай х*й? Скоростта на светлината е над 1 млрд. км/ч, чичка...

обаче се оказа че някои елементарни частици (фотони) се придвижват със скорост по-голяма от тази на светлината

Ти разби представите за елементарно образование!

Like .. DUH! Скоростта на светлината е около: 1 080 000 000 КМ / ЧАС

Спорно е дали галактиката е прокудила черната дупка или просто галактиката е избягала от нея.

Че тая дупка отдавна е пристигнала при нас и се е приземила в.... НАП

Не сме били виждали черна дупка! Как пък не! Аз съм виждал и не една, ами няколко! Блуждаят в бизнеспространството и изсмукват цялата финасова енергия на всеки бизнесмен, до когото се докопат! Само дето им не викат черни дупки, а златотърсачки! :) Това го казах в подкрепа на Истински учен. След това съобщение очаквайте нова вълна "ясновидци" предсказващи поредния "край на света" - този път от "блуждаеща черна дупка"... Сензации да има - това е важното! Пък и като наближава края на света, защо да се тормозим, че заплатата на българските астрономи е 350 лева и пари за наука - няма!

Баце, ти си луд!

Типичен пример за т.нар. "Тролизъм". Задължително трябва да се изказват мнения/болки/философии и мъдрости, но не свързани с темата...

Не знам, защо винаги се говори така с някаква увереност и интерес за подобен род събития- тези събития несъмнено са Факт, но за обикновения читател, трябва според мен Всеки път да му се напомня, че говорим за събитие случило се преди 4 Милиарда Години! Тук не става дума за събитие случило се в реално време- дори Слънцето да избухне в този момент, тук на Земята ще разберем едва след повече от осем минути. Та изучаването на подобен род явления в Космоса, състояли се не само на такова колосално разстояние от нас, ами и толкова отдавна във времето несъмнено е нещо полезно, но пак казвам- поради нуждата от коректност трябва да се набляга на факта, кога всъщност се е състояло въпросното събитие.

не знам защо, но си мисля, че точно ти говориш с някаква увереност за събитието - случило се било преди четири милиарда години... резултатът го виждаме сега, днес и той е вече реалност! а относно времето - четири милиарда години може да се окажат и по-малко от осемте минути - зависи от гледната точка...

Не само че е преди 4 млрд години, ами и всичко е една дебела хипотеза стъпваща върху множество теории и предположения. А я представят като нещо толкова сигурно сякаш са го снимали на шосето.

Човек не се променя! Променят се ИДОЛИТЕ му, разумът му си остава дребен и злобен :) Ако преди са викали О, Юпитер, О, Зевс, после викали О, Папа, О, Инквизиция, днес СЪЩИТЕ викове - О, Дарвин, О, Айнщайн... Обаче нито едно от тия имена НЕ принадлежи на БОГ, особено пък последните две :) И тъй, "Цивилизацията" Човешка все така се управлява с физическа сила, а не от разум и още по-малко пък чувства. Е, по какво се отличават "Великите" на Света от псетата?! Спорт, спорт му е майката - пот и воня, и жълти сензации за раята ... и нека бачка до скъсване, жалък и мизерен труд да има с какво да се угояват шепата властници ... Мъкааааа

Чувствата ти са те замъглили тотатално....

Изпи ли си хапчетата?