Коментари - Телескоп наблюдава ”първата” светлина | IT.dir.bg
назад

Телескоп наблюдава ”първата” светлина

Космическият телескоп "Спицър" на НАСА е открил слаба светлина от първите обекти във Вселената, появили се скоро след Големия взрив, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Телескоп наблюдава ”първата” светлина | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тея за много зле - в БАН вече почти откриха нулевата светлина, като в плановете им за петилетката е и минус-първата!

Втората точка, която учените все още не съумяват да си обяснят, но имат теория: предполага се, че веднага след големият взрив (в продължение на няколко стотици милиони години сегашните закони на физиката не са действали (материята от тази една обща точка е била колосално компресирана) - т.е. все още не е действала силата на гравитацията, което път от своя страна не е имало ограничението от скоростта на вселената. Всъщност за да се обяснят определени феномени (като например скоростта на сегашното разширяване на вселената) то определено материята е трябвало да се разширява с много по-висока скорост от светлината. Надявам се сега разбирате защо е възможно да се наблюдават кадри от почти началото на големият взрив (за сега, технологията позволява именно наблюдаване на светлината идваща едва от няколко стототин млн години)!

Ако първите обекти (звезди) са създадени 500 млн. години след големият взрив, то сметката излиза така: Ние задължително трябва да сме от противоположната страна на точката на големият взрив спрямо наблюдаваната първична звезда. Това значи, че ако 500млн години по-късно тази звезда започне да свети, то "ние" ще имаме преднина от около 1 милиард години, в която светлината трябва да "ни" настигне.

И все пак възникването на материята изграждаща нашата галактика става по времето на на тази излъчена светлина. При нашата нищожна скорост спрямо светлината, при факта че уж се ускоряваме непрекъснато в разширението на вселената, при факта, че нашта галактика е поне на 10 млрд години, изобщо не виждам как ще видим такава светлина сега.

И аз така го разбирам като 973. Материята трябва да се е движела със скорост близо до тази на светлината.

не близка, а дори много по-голяма. няма как при взрива материята да се движи по-бързо, да еволюираме за 4 милиарда години и да снимаме взрива! Уникална безсмислица.

ами не е простотия.. някой запознат да обясни моля може и линкче към обяснение ;)

Демек материята от която е изграден телескопа е пътувала по-бързо от светлината за да я изпревари с няколко милярда години - да построят телескопа и той да я снима !!!! БАСИ ПРОСТОТИЯТА

+1 :) Някои хора не се замислят като пишат...

Ал

Прав си за простотията :)

Ал

Прав си за простотията :)

Глупако, не схващаш ли, че на светлината и е необходимо време, за да стигне до нас от това огромно космическо разстояние? Изглежда си спал в часовете по физика.

да си представим, че след началния взрив (Биг бенд) "материята' се е разпазпръснала радиално във всички посоки. Нека, ние .т.е тази част от материята да сме в противоположната страна на тази въображаема сфера. Скоростта на разпръсване във всички случаи е по-малко от тази на светлината.Тогава, светлината от раннните звезди ( на другия край) трябва да премине диаметъра на сфера (условно) за да стигне нашата точка..., т.е времето = сумата от времана ( на "нашето" преместване в вселената + вр. на поява на сл. сиситема (5-6 млрд.год. ) + вр. на поява на нашата цивилизация (0.1 млн.год.))

Ти и тия дет са съгласни с тебе сте просто идиоти. Които нямат елементарни познания и не са стъпвали в час по физика. Напомняш ми на ония кретени, дет кат прочели за черната дупка движеща се с 5 млн км/ч почнаха да цвилят, как се е движела 5 пъти по-бързо от скороста на светлината.

Анколоу

Я пак му прочети коментара и се замисли малко - след "The Big Bang" няма как материята да се е движила по-бързо от светлината за да видиш взрива! МИСЛЕТЕ, ХОРА, МИСЛЕТЕ! Как иначе ще се "оправим"?!

По същия начин по който ако Слънцето гръмне ти ще разбереш чак след 8 минути.

То тия работи не са за тъпи чалгари дет не ходят на даскало.