Коментари - Panasonic затяга колана - уволнява над 6000 | IT.dir.bg
назад

Panasonic затяга колана - уволнява над 6000

Panasonic планира драстични съкращения в централата си в Япония, твърди местното издание "Киодо Нюз". От настоящите близо 7000 души ще останат само 150 служители, основно във финансовия отдел.

Обратно в новината

Коментари - Panasonic затяга колана - уволнява над 6000 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато печалбите на тези компании скачат до небето, тогава дават ли дивидент на всеки работник?Не, харчат си ги за дрога,яхти имоти и любовници.Сега когато не печелят могат да изхвърлят хората като използвани ностни салфетки.И тази система се нарича с гръмкото име "Демокрация".

Виновни сме ние- клиентите. В борбата да ни предложат ниски цени фирмите се принудиха да снижат качеството, да преместят заводи, да уволнят скъпо платени професионалисти. Това пък от своя страна започва да отблъсква заклетите на марките фенове. В момента от основно значение е маркетинга и това как един боклук се представя на масовата овца- потребител. Пазарът е залят от заместващи големите играчи фирми, продаващи имитации на продукти, които изкарват колкото един консуматив- 2-3 години.

Жалко за панасоник. Поредната фирма-легенда отива в канала заради китайските боклукчийници.

Жертви ви са на самите себе си защото качеството им не е вече това което се очаква от такава марка - аз имам 21" Телевизор Panasonic 17 Systems купен от Кореком (made in Japan) през 1988 г. - още работи вкл. дистанционното - прекрасни цветове. Имам 2 броя 29" Panasonic 100hz (made in Czech republic) от 2002 г. - на дистанционните вече не работят всички бутони, изгорели SCART входове картината вече не е такава кавато беше в началото - някак си се разми.

Един колега инженер преди 10 години отиде в Чехия да сглобява компютри и сървъри на HP в техния завод. Колеги му бяха жени, които до преди 1 година бяха работили в отсрещната фабрика за консерви. Сам си прави изводите...

миналата седмица четохме същото за други фирми-кво става с тоя бизнес .

Ами когато в момент на криза вадиш всеки ден по 2 нови модела телевизора (и други стоки) и произвеждаш хиляди бройки от тях, нормално е да си на загуба.