Коментари - Apple патентова нов тип безжично зареждане | IT.dir.bg
назад

Apple патентова нов тип безжично зареждане

Apple е на път да направи безжичното зареждане напълно практично и удобно за ползване. В процес на патентоване е разработка, която предава енергия чрез технологията „магнитен резонанс в близко поле” (NFMR), съобщи appleinsider.com, позовавайки се на публикация в сайта на патентното бюро на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Apple патентова нов тип безжично зареждане | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е сега господин Никола Тесла се върти като пумпал в гроба си. Не вярвах, че гнилата ябълка са толкова безочливо нагли да искат да патентоват откритие на известен учен, направено преди 100-тина години.

То хубаво ще се зарежда телефона.... Ами собственика му като почне и той да резонира с тази честота ? Ето сега тук е мястото на Американската здравна организация да се сезира и изложи рисковете от тази глупост на Ейпъл !

... Те карам да вибрираш ...

Епъл прави революция като за първи път внедрява продукт,който предава електричество без кабел. Мисля, че това се случи в САЩ за пореден път. Както да се гледа Епъл поставя стандарт,който целия свят ще използва. Доживяхме едно велико постижение. Влезе ли в употреба светът ще го развие и по цялата планета ще се появят нови доработки.

Както каза "Тесла" по нагоре Безжичния пренос на енергия е изобретен преди 100 годни от Никола Тесла. Това е и причината лабораториата му да бъде унищожена а тои по късно убит. Едва сега изобретенията му започват да излизат на бял свят благодарение на "велики иноватори" като Еипъл.

intel патентова подобна технология която ще стане част от тяхният chipset, тия хора просто лъжат, ама яко. Искат да накарат хората да си помислят че те са я измилили...

След иновацията Айфоня ще стане сигурно към 5 бона и ще го купуваме с ипотечен кредит.

тоест с iPoteka :) :)

Четката ми за зъби - "Браун", се зарежда безжично. Ами сега какво ще правя?

как какво, ще си плащаш патент на епъл. Щом ще го патентован значи няма бъдеще тази технология при положение, че всеки който реши да я доразвива ще трябва да плаща на ябълките.

link вече съществува безжичното зараждане. .. и това е разработка на нокиа. идеята е да го поставят на различни места като бензиностанции и малове и да се зарежда тела при влизане в сградата.

Хм, да кажем, че подобно(а може би същата) технология има от преди няколкко години.Мисля, че английски учени изобретатели са отговорниците. Те показаха как телевизори, уретби и други консуматори на ток работят без да са свързани с кабел към електричество, а точно с помоща на устройство произвеждащо електромагнитни вълни.

Apple не твърдят че са го измислили, а че патентоват тяхната разновидност на идеята.

Явно очакват бъдещите айфони да издържат само по един час без зареждане, та затова безжично ще ги зареждат. След скапаната ios6 айфона ми издържа в най-добрият случай 1 ден, и то ако не говоря много. Не, не е развален, смениха го с нов и пак го има проблема, даже го на почти всички 4-ки този проблем. Тотално разочарование от ябълката .. след Джобс правят само пари, преди доставяха и удоволствие на потребителите, сега им късат нервите и от това печелят ! А докога си мислят, че ще продължават така ?

Да дойда и да ти оправя жената, опа телефона, че ти не можеш. Ейййй другите му виновни, еййй

Това че отгризаните ще го патентоват разбрах, ама не разбрах кой го е разработил ;))))

Разработил го е Никола ТЕСЛА преди 100 години всъщност.....

Телефоните ще се зареждат , ама май и притежателите им ще се позаредят подобавъчно . Малко ли са другите излъчвания та и това ? Не от рак ами крокодил ще почнем да се разболяваме .

Епъл не можаха да патентоват жичното зарядно, т.н. патент "Процес на зареждане на електронно устройство посредством жица, куплунг и контакт". В момента тече процедура за патентоване на електрическо напрежение 220 V, 50 Hz. След като излезе патента, който позлва ток с подобни параметри трябва да плаща на Епъл, иначе ще бъде обявен за престъпник, съден и глобен.

Абе вие не разбирате ли, че с технологията на Епъл ще си зареждате телефона както ви стои в джоба, коя марка го предлага това в момента?

Ми те и Епъл не го ПРЕДЛАГАТ в момента :) Става дума за процес на патентоване. Може да е догодина, може да е след 2. Ти ако видиш кви работи имат патент, ама не са произведени, ще се хванеш за главата.

Както ми стои в джоба от ерекцията ли ще се зарежда? Или може би ще има екстри на зареждачката - зареждане на телефон + ерекция :)

"Nokia Lumia 920 се появи вчера и въпреки че не знаем със сигурност какви спецификации ще предлага, стана ясно в какви цветове ще бъде налична. Днес The Verge са получили информация, че на 5-и септември Nokia действително ще представи Lumia 920, а да се надяваме, че не само. Смартфонът ще предлага впечатляващи спецификации, сред които голям HD дисплей и безжично зареждане. "

момчета, само да си държим органите за размножение далече от полето...

Шегата настрана - това нещо излъчва доста и ми е чудно как са го разрешили.

Става дума за патент, а не за нещо което съществува. Патента е нещо като рецепта, как може да бъде направено дадено съоражение. Т.е. това, което Ейпъл е направила, е да подаде едни документи и нищо повече.

Технологията за безжично зареждане (WCT) на Intel се приближи с една стъпка до реалността. Демонстрирана за пръв път от лабораториите на компанията през 2008 г., WCT буквално ни позволява да заредим своя смартфон безжично от компютъра - без кабели, без контакт. ;)

Така де така, ама ти говориш за WCT, а те патентоват NFMR...

до 111 не го могат ама сигурно ще го направят преди тези от apple :)

Късно чадо, късно... Apple вече го патентоваха, после ще ги съдят...

Samsung това могат ли го?

Уф аре скрийте се вече. Това още Тесла го е направил преди мноооого време (безжичният пренос на енергия). Аз използвам подобна технология мнооого отдавна. Още кога кога Google представиха такова зареждане (безжично) още с първият Нексус.

Момче, ти не разбираш ли, че тази технология почва да съществува от момента, в който Apple я въведат?

Така е - Google Nexus има Wireless Charging, но Palm Pre предлага същото още от 2009-та! Има даже хак, който позволява използването на "зарядната плоча" на Palm Pre от Nexus и Galaxy SIII.

В момента никой не го може, дори Епъл. Патент не означава готова технология.

Технологията е на повече от 3000 години пичове, а в модерния свят на повече от 100. А от гнилите ябълки и ракия даже не става.