Коментари - Google иска реформа в патентната система | IT.dir.bg
назад

Google иска реформа в патентната система

Американската патентна система трябва да се реформира, призова главният юрисконсулт на Google Кент Уолкър. В момента ситуацията наподобява чиния с макарони, в която всеки се съди с всеки, казва специалистът в интервю за TechCrunch.com.

Обратно в новината

Коментари - Google иска реформа в патентната система | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Досега Гугъл си траеше, защото притежаваше каквото го интересува, а което не притежаваше можеше да го игнорира, тъй като фирмите, които го притежаваха бяха прекалено слаби за да съдят Гугъл. Никой не е крив на Гугъл че не е предложил спасителна за Нортел покупка. Натискаха го докато фалира, сега да си плащат патентите на Майкрософт и Епъл, ако разбира се те са склонни да ги продават. Ало Гуугъл, не сте ли чували, лаком г..з кръв с..ре. Ако Бинг купи ВМ25 и ви изрита търсачката ще ми е голям кеф. Ще си останете с патентованата рейтин функцията, дето вече всеки я заобикаля.

"...единствената им роля в момента е да блокират конкурентните разработки" Добро утро!

Това всъщност не е ли самата идея на 'патентите' - да се блокират разработки на базата на факта, че си го направил първи? А Гугъл как ще почнат да крадат... при условие, че вече се уляха....