Коментари - HP подготвя сървъри с ARM процесори | IT.dir.bg
назад

HP подготвя сървъри с ARM процесори

HP подготвя сървърни машини с ултра ниска консумация на енергия, разчитащи на процесори с ARM архитектура, които в момента се използват в почти всички смартфони и таблети, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - HP подготвя сървъри с ARM процесори | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оптимисти... не знам колко производителност може да предложи тази архитектура на големи натоварвания, но предполагам ще е малко за да работи добре.

Зависи за какво ти трябват. Ако примерно имаш мобилна система и токът ти е кът или от слънчеви колектори и т.н. това е вариант. Всичко се определя от нуждите и средата. Много ясно, че няма да го пуснеш да смята кое е първото - кокошката или яйцето и да се омота до безкрай!

Как може да предполагаш, като не познаваш архитектурата на ARM-овете! Прочети и може да ти светне, че HP хич не са глупави! А 64-bit ARM арх-ра ще е изтребител на всички други процесори, даже ще замени и GPP, според мен!

Ти мое да си лелка ама май си и искуфелка! Защото ако не беше искуфелка щеше да знаеш, че HP имаха на разполежение тамън три 64 битови архитектури, които благодарение на тях и Интел не просъществуваха много под техен контрол! А именно PA-RISC, Alpha и IA64! Тъпунгерите съсипаха Диджитал и собствените си 64-битови системи за да се мазнят на Интел и M$, а сега седнали да мислят за ефективност и производително! ХАХАХАХХАХА всичко се връща, както пееше наш Руши :) .

Не е така! При положение че софтуера работи добре в многопроцесорен режим И архитектурата е базирана на NUMA (Non-Uniform Memory Access) тези сървари МОГАТ ДА СА МНОГО ПЪТИ по мощни от PC за единица електронергия !