Коментари - Америка разполага с електромагнитно оръжие | IT.dir.bg
назад

Америка разполага с електромагнитно оръжие

Американските военноморски сили продължават извън светлините на прожекторите да разработват ново оръжие, което може да промени начина по който се водят войни.

Обратно в новината

Коментари - Америка разполага с електромагнитно оръжие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тия глупости..Могат да вярват само най-простите, тъпи инеграмотно малоумни европутаци!! Затози това електромагнитено или релсово оръдие се говори още от края на 80 и началото на 90 години!! А ФАЙДА НИКАКВА!!! Експерименти са се правили още през 60 години на миналия век! Но има няколко непреодолими поне за момента проблема! Първо! Енергията която е необходима за един изстрел е огромна! На кораба си трябва да имаш ядрен реактор, ОСВЕН ЯДРЕН РЕАКТОР, КОЙТО СТТРУВА ЛУДИ ПАРИ, И НЕ СЕ НЕ СЕ МОНТИРА НА НИЩО ПО МАЛКО ОТ КРАЙЦЕР... А ТОВА СА МИЛИАРДИ И МИЛИАРДИ ДОЛАРИ..ЗА СМЕТКА НА КОИТО НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК ЩЕ СИ КУПИ СТОТИЦИ КРИЛАТИ РАКЕТИ!!!Освен това рябват още конденазатори за акумулиране на енергия, а те изискват място,ииииииии......И ХЛАДИЛНИЦИ!! ДА ХЛАДИЛНИЦИ!! Или по точно охлаждаща система! Защото след всеки изстрел тези намотки и магнитите се нагряват много, ама нистина много! А дори на-тъпия и прост европутак, трябва да знае какво представлява снаряда на релсовото оръдие! Това е едно парче метал..Което НЯКОГА, ЕВЕНТУАЛНО се движи с хипер звукова скорост...

ННННОООООООООООО..В НЕГО НЯМА ЕКСПЛОЗИВ,НЯМА КАК ДА СТАНЕ, ЦЕЛИЯ ТРЯБВА ДА Е МЕТАЛЕН!! Разчита се само на кинетичната енергия при удара..ДОБРЕ НО АКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОРАЗЕНА ПРИМЕРНО ПЕХОТА ИЛИ ЦЕЛИ РАЗПОЛОЖЕНИ НА ШИРОКА ПЛОЩ, А?! КАКВО СТАВА?! ЕДИН ШРАПНЕЛЕН ИЛИ ОТСКОЛЪЧНО ФУГАСЕН СНАРЯД ЩЕ Е В ПЪТИ ПО ЕФЕКТИВЕН!! А ДА НЕ ГОВОРИМЕ, ЧЕ ЗАРАДИ МОЩНОТО МАГНИТНО ПОЛЕ НЯМА КАК СНАРЯДА ДА БЪДЕ УПРАВЛЯЕМ...КАТО РУСКИТЕ УПРАВЛЯЕМИ СНАРЯДИ КРАСНОПОЛ И КИТОЛОВ!!! ПРИ ТАКОВА СИЛНО МАГНИТНО ПОЛЕ ЕЛЕКТРОНИКАТА ПРОСТО СЕ ИЗПИЧА! МОЖЕ БИ ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА, И ЧЕ САМИТЕ СНАРЯДИ СТРУВАТ НЯКАКВИ ЛУДИ ПАРИ, ЗАРАДИ МЕТАЛНИТЕ СПЛАВИ ИЗПОЛЗВАНИ В ТЯХ....И ТАКА, С КАКВО ПО-ТОЧНО ПЛАШИ СВЕТА КРАВАРНИКА?! С ЕДНО ОРЪДИЕ ДЕТО СТРЕЛЯ ЕДИН ПЪТ НА ЧАС, С БЕЗУМНО СКЪПИ И НЕУПРАВЛЯЕМИ СНАРЯДИ, КОИТО ОТГОРЕ НА ВСИЧКОТО ДОРИ НЯМАТ ЕКСПЛОЗИВ В СЕБЕ СИ..И ВСИЧКОТО ТОВА НА ЦЕНАТА НА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ....ЗА КОИТО ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ КУПИ СТОТИЦИ КРИЛАТИ РАКЕТИ КАЛИБЪР,УРАН, ИСКАНДЕР, Кх-55 И кХ-101....РАКЕТИ С ПЪТИ ДО ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ОБСЕГ!!! САМО ЕВРОПУТАК МОЖЕ ДА ДЯРВА НА НАПИСАНИТЕ ОТ КРАВАРИСТАНЦИТЕ ДРИСНИ! СЪЩАТА Е ИСТОРИЯТА СЪС СУПЕР ПУПЕР СКАПАНАТА КАТАФАЛКА Ф-35 НА СТОЙНОСТ ДВА ТРИЛИОНА ДОЛАРА!! ИЛИ 10% ОТ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА КРАВАРНИКА! ДЕТО ВЕЧЕ Я ПРАВЯТ 30 ГОДИНИ..И ОЩЕ НЕ Е ГОТОВА! ЖАЛКАРИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, ЕЙ!

Хората нямат какво да ядат, те рейл нам ко си праят ...

500млн. долара, и доколкото разбирам, не че разбирам, ама до никъде не са я докарали!

Като с Ф35 работата. Но поне този път им е излязло значително по-евтино.

тея съсипаха света, да вземат да го изпробват върху себе си и техните роби включително коментиращите тук, света ще стане по-добро място за живот

Веднага да го пробват върху руските фашаги!!!

"Да го пробват", лошо няма, никой няма да жали после за америката, освен някой и друг малоумен по света и у нас.

Не знам докъде са я докарали маймуно-краварите в областта на поредното супероръжие, освен до яко харчене на парите на данъкоплатеца, но който е виждал споменатия есминец (разрушител по тяхна класификация) и си има понятие от корабоплаване, е наясно, че това "чудо на техниката" ще има много сериозни проблеми, при реална ветрова обстановка в морето. Профилът на надводната част на кораба е удивителен пример на неграмотност на проектантите.

Че не знаеш докъде са я докарали ясно, никой тук не го знае. Но не знаеш нещо по-важно - че като не знаеш, си ТРАЕШ. Инак се получава поредното насиране в резултат на поредния агит напън на поредния руски слуга агит-трол.

Ех, ако надниците, които ви плащат от АзБ за да слугувате бяха по-големи, че да можеше да си позволиш да инвестираш малко в образованието си... Или поне да можеш да си позволиш да мислиш не само за това, в коя баничарница ще има преоценени закуски, с които да залъжеш глада... Може би тогава щеше поне малко да вникнеш в това, което съм написал, а не да реагираш първосигнално по простестърски. Ама не би...

Слушаме за rail guns вече къде 30 години, поне аз от тогава все чувам тия приказки как Пентагона ги разработва. От поне 10 (май са малко повече) чувам как вече имало инсталирано на разрушиел или на самолетоносач. Нагледахме се на версии във фантастични филми (за пример Star Gate SG1 и Atlantis), опитаха и с Gauss gun в Eraser (помните ли Бат'Арни с големите пушки с рентгенови мерници?). Тая история е малко като с плазмения двигател VASIMR - много приказки, малко реалност. Сигурен съм, че имат, може да се видят демонстрации, но не съм убеден в качествата му в бойни условия. Е, трябва да се пробва, но колко малко внимание се обърна пък на демонстрациите на инсталации за производство на петролни продукти, при които всичката суровина е от въздуха и дори енергията е само от слънчеви батерии. Същото важи за много други неща, въобще тия стари научни трупове ми се струват призовани към живот заради някакъв проблем, а не просто ей така. На фона на сриващото се ЕС, дето хептен без въоръжени сили остана и дето все шъташе на американско суфлиране, тая работа само мирише на страх, а не на ново оръжие.

Както обикновено от много напъване да агитираш резултатът не е изненадващ - бе нямаш ли си тоалетна. ЕС бил "останал" без въоръжение сили, щото UK излязоха от НАТО, дааа. Отде ви изравят бе.

Бе що това руските слуги все се чувствате засегнати на интелигентност. Пишете тъпи агит постове после плачете като ви посочи човек тъпотата.

До тоя над мене с псевдоним dp - защо чувстваш необходимост да осе.еш всяко интелигентно изказване.? В него има много мисъл, за разлика от празната ти глава.

се смята за нещо като доброволец на обществени начала да се бори срещу руски тролове. Сам си се рекламира като такъв от време на време. Как точно и по какви критерии ги идентифицира не е ясно, ама имам чувството, че живее в нета. Абе с 2 думи не е добре човекът, не му връзвай кусур. То около 65-75 % от постовете под новините включително и в тая рубрика са от хора, които психически не са добре. Просто в такива времена живеем - народонаселението масово е изпращяло.

Упс, сбъркал съм мястото на поста си, виж над твоя (08:46). Мнооого смисъл, ей, голяаама смисъл смисляте руските слуги агит-тролове, как не ми стига акъл да я видя тая вашА великА смисъл.... Отде ви изравят все такива умствено изостанали да се пънете да агитирате бе.

какви оръжия ,ех, а няма лекарство за рак и алцхаймер, нито за аутизъм- не е добре

Няма бе, и хапче за безсмътрие няма, ти да видиш. Лоши хора, не мислят как да станем не 7 а 70 милиарда на пъърво време.

Да не стане като с "големите Берти" на Хитлер - Густав и Дора ? - яки, ама 2000 човека обслужващ персонал всяко.

Ние по соца мерихме енергията в Джаули, а сегашните западни учени я мерят във ватове. Абе прогресивна работа мани, мани. То сега само да слушаш и да тролиш друго ти не трябва, че даже и пари дават затова.

Вата май е мощност, енергия е джаул, калория, киловатчас ако искаш

Малко са закъснели. Руснаците още 1970 година имат прототип на това оръжие. До сега един господ знае колко стотици хиляди имат по складовете.

Хубави картинки, шарени картинки! Ся само трябва да убедят ракетата, кораба, самолета и т.н. да стоят на едно място докато това от картинката стреля по тях. Докато няма технологичен пробив в производството и съхранението на енергия, подобни картинки освен за комикс анимации, за друго не стават. Колкото лазера сваля самолет толкова и това нещо ще свали ракета и т.н.

25 мегавата енергия? Хм, явно с всяка постановка ще върви по една атомна електроцентрала

Първо замени думата "постановка" с някоя по-подходяща, находяща се в бедния ти речник и празната кратуна. Прочети малко и за новите ядрени реактори (не че такива ще се използват въобще, но все пак разбиранията ти се свеждат до атомна електроцентрала). Пък и 25 мегавата не са колосална енергия... Но какво ли разбирам всъщност... не съм вперил поглед в Кремъл и мирогледът ми се простира по-далеч от околомръсното на мАскве...

25 мегавата няма как да са енергия. Единицата Ват и производните и са мерки за мощност. За енергия има други мерки.

25 мегавата мощност никак не е толкова много за реакторите които има по подводници и кораби. Тия по сушата пък са 40 пъти по толкова най-често.

Любопитното за мен е че още през 1966 година имах подобна идея, но не за флота.

Ха-ха! Руските електромагнитни оръжия - най-големите електромагнитни оръжия на света.

в Русията му викат рельсотрон....бая отдавна го изпробваха...

те много неща изпробват само дето няма с какво много да се похвалят. А иначе толкова им се иска..

има няма не те пълнят гащи по палубите...хихи

Firi

И как ще промени начина на водене на войни?Иначе да с такива батареи големите самолетоносачи които имат ядрени реактори и много ток ще могат да се пазят от всякакви ракети и самолети.Но доколкото виждам това стреля с единичен заряд но пък може би управляем.

Нищо управляемо неможе да има в този снаряд по ред причини. Ето ти някои от тях :) 1. Ускорението му е над 600G, нито една логическа схема не може да понесе такова ускорение. 2. Дори и да измислят някакъв чип (фантастичен) то той чисто по електрически причини ще се види в чудо с тези 25 мегавата вложени в електромагнитна сила дето са го изстреляли. 3. Снаряда е едно най-обикновенно парче алуминий, което не разполага с никакви управляващи елементи. 4. Дори и да сложат някакъв двигател, то той по скоро би се заействал самоволно по време на тези 600G ускорение, от колкото след самото изтрелване; Така че забрави това нещо да стреля по друга освен по стандартна балистична траектория...

Не случайно са го нарекли това railgun, а не railrocket! Не виждам причина логическа схема да не може да издържи такова ускорение - материали всякакви. Въпросът е, дали за краткото време, в което лети има смисъл да се опитваш да го управляваш. Скоростта на снаряда на прочутото 88 милиметрово противовъздушно оръдие на германците е 840 m/s, а на прототип на railgun е 8400 m/s.

се управялва снаряда, а не дулото да речем, ама що си изписал не е истина ...???

Изостанал си братче 600G не е проблем за модерната електроника. Даже стар хард диск издържа 200G за няколко милисекунди.

Хахахаха, много ограничено "мислене".

С такова оръжие нямат никакъв шанс срещу България. Веднага ще му изчезнат медните релси :)))

Статус-6 Материал из Википедии ГУГЪЛ ИЛИ ГУГЪЛ КАРТИНКИ :)) :))

ДЕТРОЙТА от смолянското село, чистещ кенефи в същото. Пиши на български бе, помио :)

поне 10 години всички се мъчат да го направят, ама нещо на никой не се получава

А аз раполагам с електро-органично оръдие. Хвърлям по цели кофи, но да не кавам какво щот ще ме изтрият. ;-)

Зумвалд-а тръгна ли, че и линеен ускорител ще ми прикачат на буксир ? по последни данни май аварира и си го прибраха с влекач - гордостта на 'Muricaaaa !!!!!!

Объркало ли се нещо.

Това оръжие го наричат още "релсотрон" и не е нещо ново. Обсегът му 160 км. и нуждата от мощен енергоизточник го правят на този етап купчина безполезен метал. Искам да попитам как този релсатрон ще противодейства на маневрираща хиперзвукова бойна глава? И даже на крилата ракета? Това е оръжие за близък бой, а тенденцията е за водене на бой от голяма дистанция. Тази технология вече е на въоръжение в руската армия (ако не бъркам) в самоходната гаубица "Коалиция СВ" в която с помоща на ероктромагнитна енергия се увеличава далечината на стрелба със 150 %. И това на мобилна установка. Дерзайте янки!

Ватният 'експерт' си каза тежкото мнение. Сори - оръдието на Коалиция е най-обикновено, докато рейлгън е на практика хиперзвуков и с много по-голям обсег.

от хохляндия нещо се обаждат ----как е как е салото не свърши ли ?))))

че защо ще ползват мегавати след като американска фирма усъвършенства гаубица, която стреля над 100 километра дистнция..

Що го плюете толкова, бе? За космическо оръжие е супер - за раздробяване на астероид летящ към Земята примерно, или пък сваляне на кораба-майка на извънземните :)

За кораба-майка, преди или след като са му пуснали вирус от флашка ? питам само ...

сакън недей само кораба майка .. че като дойде бащата :)

Че му пратим на Астероидо бате Брус с апапите от платформата да му видят сметката.

"До момента разработката на рейлгъна е струвала 500 милиона долара. " Значи може да бъде направено за 50 милиона или по малко!

Отивай в Москва и го направи за 50 милиона! Ще те направят национален герой!

Кукуригуууууу! Още едно филмово зомби. Що не се махаш във фашистката си държава, бе, кравар!? Остави ни, българите, намира!

Русия имаше такова 1963та...

Не случайно Америка е най-великата нация на света! Да живее САЩ, пазителка на Свободният свят!

помня помня аз един луд ефрейтор все за най-великата нация говореше...така че))))) пък в кравария нация и няма - сбирщина от бандити, роби, конекрадци, каторжници каква нация е моля?

Айде,сега руснаците че лапат патката

Ти като си лапал,да не си умрел.И на мен ще ми лапаш.

Простак

Който е сътворил тази статия явно е много-многа назад във времето,отварате Ютуба и пишете /Руская армия 2016 / и гледате тия неща ама преди 12-15-години както снимката /линка на статията/е точнот оръдие/лазерно на Рашаните отпреди 10 год,за лодки,самолети и т,н гледайте внимателно,Краварите както ние казваме имат бая хлаб да хапнат за да ги стигнат или поне да са на тяхното ниво, в Ytube доста ще се чудите за какво става дума и от къде са тия чудеса---невероятно НО-факт

Атака....кой седи да гледа братушките какви ракети ги вадят....Нямаш ли срам серсемино? Подмолната руска политическа пропаганда не води до нищо добро!

А бе как я изкопахте тая стара стара история? Ами то това е новината на 1982 година бе чоджум. Ами погледнете малко по назад от ФЧЕРА БЕ СЕРСЕМИИИИИ!

А може и по-отдавна. Още когато баща ми слушаше тайно "Би би си Лондон" и "Свободна Европа" се говореше за така нареченото тогава Релсово оръдие. Още тогава имаше изпитатетлни образции общо взето се коментирха същите проблеми като енергия, скорост и прочие. Така, че напълно съм съгласен с Бай Дачо!!

Много холивудски шум за нищо. Това е много непрактично оръжие поради ред причини. Законите на физиката не са като законите за рекламата.

Значи мята янкито електромагнитното оръжие на рамо. Токата на колана ми е желязна. Оръжието ще я привличе и тя ще залепне за него. А онова под токата ми ще нацели янкито точно там, където и Радан Кънев би пожелал.

Перспективно нещо е. Малко ми е интересно къде е отката на оръдието? Все пак законите на Нютон си важат, и няма значение че снаряда е засилен с магнитно поле. Ако това е 20 кила сняряд, значи той тежи колкото и нормален волфрамов снаряд. Всеки е виждал какъв откат има при стрелба от танк, тук се твърди че скороста на снаряда е 2-3 пъти по-висока от нормлната. Следователно енергията на снаряда е 4-9 пъти по-голяма и отката също ще е 4-9 пъти по-сериозен. А откат на видеото практически не се вижда.

Тук откат няма от къде да дойде. Отката при конвенционалните оръжия се получава от сгъстените газове. А при електромагнитното оръдие такива няма.

Отоври си учебника по физика от началното, и прочети законите на Нютон моля ти се. При глемите калибри има даже дулни спирачки, които връщат газовете назад, за да обере реактивната сила поне малко от отката. Но ефекта е скромен.

3евзек

Откатът при електромагнитното оръдие идва от електромагнитните сили, каквито при конвенционалните оръдия няма. Доближи два магнита и опитай да отгатнеш на кой от двата действа силата.

Ти май има много да доучваш... нещо бъркаш енергия и импулс. Да те светна импулса води до откат а той е дефиниран df/dt.. на прост български колкото по-дълго време действа силата толкова по-малък отката .. тук е основната разлика. Такива оръжия имат откат ама не е като на гаубица... много по-малък е и се компенсира лесно... нещо като да нбиеш спирачки спрямо това да се шибнеш у стена.....

df тук е по-голямо (очевидно) а, dt е по-малко (очевидно) отколкото при обикновено оръдие. В дадения случай моето съждение е коректно, тъй като не може това оръдие да е примерно 10 пъти по-дълго от гаубица.... щото става безмислено. Някои погрешно си мислят че барута експлодира в оръдието. Това не е вярно, той гори изключително равномерно, и подържа постоянно налягане в цевта докато снаряда излети. Отката по твои думи (верни са) можеш да намалиш, ако буташ този снаряд дълго дълго време, но това очевидно е невъзможно защото дължината на релсотрона ше излезе половин километър.

Русия има същото.Само че има едно Но.При изстрел системата се нагрява мигновенно до 6000 градуса.Следващия изстрел може да бъде даден след 30 мин.Което обезмисля изобщо проекта.Да не говорим че никаква електроника не може да издържи натоварването при изстрела около 600Г и за управляен снаряд може само да се фантазира.Това пък снижава обхвата на оръжието до далечината на визуалния контакт (около 60км), а сега има ракети като Оникс, Калибър,Вал със значително по поголям от 2000км радиус на действие.Освен това релсотрона би изисквал енергия кокото малък град,а това може да осигури единствено ядрен реактор.Изобщо тази информация си е пропаганда и нищо друго.

ха-ха, трагикомедия в 3 действия, параход с кабел до ТЕЦ-а и ще има - Стойте тук да ва среляме, ма първо да тичкаме до ТЕЦ-а да заредим

гахахахахахаха, леле колко си прост и необразован, хахахахахахаха

Чудесно! Но... Войните се решават от евтините, опростени, лесни за производство, употреба, поддръжка и придвижване оръжия.

Като например при Нагасаки и Хирошима? :)

Иван Петров

тогава войната вече е била спечелена. сащ са си направили опит на чужд гръб. а при ядрена война, ще спечелят мравките...планета ще се прочисти от нашия вид

Тази вече свършва. Резултатът от войната се измерва в човешки жертви. Дори на историята много не й дреме колко машини са загинали в битка.

Знаеш ли, колко е струвала една рицарска броня? Две ферми с всичките и крепостни ратаи в нея! Знаеш ли, колко бронирани конника са му трябвали на Кортес и на Писаро да превземат Ацтекската и Инкската империи? По 500! Ходи се млати с камъни и пръчки :D

Кортес е нямал рицари, повтарям като за малоумни соросоиди, НЯМАЛ Е РИЦАРИ. В битката при Одрин, Балдуин е имал около 300 рицари и губи над 200. Познай с колко рицари е разполагал Калоян.

Научи как се справят българите при Калоян срещу четвъртият кръстоносен поход. Където са се насочили към Византия и от там към нас. Където наели нашите някакви кумани да ги привлекат в едни блата и с копия с куки и ласа, са ги сваляли на земята рицарите. Разните оръжия си имат недостатъци. Като танкове без ПВО да ги пази от въздушен удар.

Пак чел-недочел нашият... Кортес е използвал хитрост и манипулация върху местните, това му е осигурило победата. Ама ти остави това, кажи колко стелта паднаха от старо руско пушкало в Югославия.

БРЦК

А как ще го 'управляват' този сняряд? Щото руснаците са доста напред със заглушаването и РЕП и този малък обсег и голяма енергозависимост прави райлгън-а неизползваем в момента. Да видим дали ще успеят да го подобрят.

заглушили са ти мозъко, тухлчо. трябва им само един General Electric LM2500, а защо не един малък реактор, който се побира и на подводница?

БРЦК

Тъпанар , с какво ще управляват този снаряд? Нали не си мислиш ,че ще е с 'топлинно насочване' , или пък ще има пилот? А ако е неуправляем на големи разстояние и при големи скорости е неизползваем.

Това чудо като го засилиш, корабът няма ли да се обърне от отката?

Няма откат, няма барут, няма експлозия, няма изгорели газове.

Разбира се че има откат. Той идва не от барута и от експлозията а от третия закон на Нютон.

Просто масата на кораба трябва да е достатъчно голяма. Един нормален разрушител върши работа.

Ако не създава въртящ момент за обръщане и е на пружини, би трябвало да няма особен проблем.

Защо се сещам за стария виц: Видели Т.Колев с два препълнени куфара и много лъскав часовник. -Много хубав часовник бе Тодоре, от къде го взе? попитал приятелят му.-Правешко производсво.-отвърнал Т.Колев.-Но ми разгонват фамилията батериите в куфарите.

много смешно,батериите на Правеца,Бултроника де караха по 5 години, а сега на някой карат по 2,е на карантията пишеше sanyo

Кога ще го тестват в Сирия?

Когато им позволя ;)

Откраднаха документацията на Никола Тесла, засекретиха я, а това там е описано! Защо е нужно това въоръжаване? Срещу кого реално се ползва? Защо тези пари не се дават за наука, образование, техника и агрономия, за здраве и добри дела?

И аз това се чудя, защо тези пари не ги дават за наука и образование, че все повече се въдят такива гений на мисълта като тебе.

Нарича се coilgun и изобщо не е нещо ново. Може да си направите и вкъщи с подръчни материали.

За сметка на САЩ, който разчита на Аналоговите и цифровите оръжия, Роосссия на Гнома-слънце разполага с какви ли не БЕЗ-аналогови оръжия!

Между другото макар и без да съм физик, мога само да възкликна: "Баси неграмотно написаната статия!"

Най-накрая и ти да напишеш нещо умно.

Щом нещо е мислимо, значи е възможно.

Рейлгънът май е най-вече за защита на кораби от въздушно нападение - демек ракети. Скоро СУ-та ще прелитат на 200 км от Доналд Кук.

Прави впечатление, че се говори и за оръдие, което да издържа няколко хиляди изстрела и се скапва. Не пише и за интервала между изстрелите. Бързината на подобно оръжие има смисъл в рамките на отбранителните оръжия. За сваляне на самолети и кораби, може и да свърши работа, но за сваляне на ракети не вярвам да се получи (примерно атака с 10 ракети с по 10 фалшиви примамки със скорост > 2000км/ч)

Я обясни как ще защити кораба от ракетна атака? Тая пущина стреля по най-обикновенна балистична трактория, демек насочването става като се измества ъгълът на цевта в кръгово и вертикално направление. Стандартна противокорабна ракета се движи с около 3000 км/ч, казано по друг начин тези 160 км обсег на оръдието тя ще измине за около 3 мин., като през това време е в състояние да си изменя траекторията на движение, я обясни сега как анджък ще го насочиш тоя туч???

8,600 km/h е скорост на изстрела на тестове през 2000-та година! Радар, компютър, стрелба!

Пиндостанците започнаха да представят холивудските фантастики за реалност.

А путлеристанците защо ги копират? :)