Коментари - Хората са започнали да готвят храната си преди 2 милиона години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кийт Ричардс и Лили Иванова са вечеряли на свещи.

780 000 години - друг път! Най-вероятно е от миналия август, от предишните археолози, които са били и въдичари, отишли на почивка от семейното щастие...

Значи оттогава са .... микровълновите.

Много искам да видя печен шаран на два милиона години.

ето ти линк към статията. nature.com/articles/s41559-022-01910-z плащаш си 32 долара и гледаш. ааа... ти искаш на готово... яхта искаш ли? Ей сега моето дете. пращам ти я.

Вярващите в "свещената книга" малоумници могат ли да обяснят подобни ФАКТИ?!

И понеже токът не е бил изобретен, са работели на огън. :)))

Сажди от загорял печен шаран, но пък напълно достатъчно за радиовъглероден анализ. Въглеродът има три изотопа 14,12 и 13. 13 се разпада веднага 14 има полупериод от около 5600 години и се превръща в азот. Въглерод 14 се образува непрекъснато в атмосферата под влияние на космическите лъчи и съотношението в живата органичната материя се знае. Така че от съдържанието на азот може да се определи възрастта на всяка органична материя. Азотът реагира на определен спектър на светлината. А че саждите са шарански се определя с химически анализ.

Не са били те. Ако бяха щяха да са намерили алкохол и дроги

Тората, ли?

е имало радиационно влияние. От космоса или от ядрена война на Земята. Тогава всички "научни" твърдения отиват в канализацията. Любимите украшения на фараоните са от либийското пустинно стъкло. Пясък СТОПЕН при температура невъзможна да се получи по естествен път. При това на огромно разстояние.

Ами ако това е било рибарско място, където строителите на първите монументални сгради в днешен Египет(стотици хиляди години преди големите пирамиди) са си почивали, не в Шестък а в Неделя, от управление на строителните роботи и вечно искащите им нещо съпруги в домовете?

Големи метеорити непрекъснато падат на Земята, понякога и доста големи като оня, избил динозаврите. Супервулканите също правят големи температури - супервулкан прави супер налягане, а налягане и температура вървят ръка за ръка. Вулканът при Санторини например е вдигнал острова на 40 километра височина - представете си налягането отдолу, а следователно и температурата, която само на изхода е малко повече от 1000 градуса. Ама след термичното разширение

Не пиши наизуст в името на троленето, тролче. https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.fjexpeditions.com%2Fexpeditions%2Fpast%2Ffeb03%2FSG3.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.fjexpeditions.com%2Fframeset%2FSG.htm&tbnid=Lp92RuPYqoIQgM&vet=1&docid=YYtsm9pimOlOmM&w=600&h=450&itg=1&hl=en-US&source=sh%2Fx%2Fim Какво налягане, кой вулкан, кои 40 километра, когато стъклото е в точно определен регион ....по повърхността на пустинята? По принцип, знаеш ли какво е да се надигнеш на 40 километра, троле?

Най-вероятно причината да си готвят е била за консервиране на храната. Все пак не са имали хладилници и фризери, а изпечени и опушени рибата и месото издържат по-дълго. После са свикнали с вкуса,

Пробвал ли си да дъвчеш сурово месо? Жилаво е и трудно се преглъща. Докато добре опеченото е крехко и се дъвче лесно. Ти кое би предпочел? И второто което е, преди години имаше изследване, установило че при готвене се образуват вещества, действащи като слаби наркотици. Така човек се пристрастява към готвените продукти и ги предпочита пред суровите.

Стъкло се получава от мълниите, паднали в пясъка.