17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вероятно причината да си готвят е била за консервиране на храната. Все пак не са имали хладилници и фризери, а изпечени и опушени рибата и месото издържат по-дълго. После са свикнали с вкуса,

Пробвал ли си да дъвчеш сурово месо? Жилаво е и трудно се преглъща. Докато добре опеченото е крехко и се дъвче лесно. Ти кое би предпочел? И второто което е, преди години имаше изследване, установило че при готвене се образуват вещества, действащи като слаби наркотици. Така човек се пристрастява към готвените продукти и ги предпочита пред суровите.

Ами ако това е било рибарско място, където строителите на първите монументални сгради в днешен Египет(стотици хиляди години преди големите пирамиди) са си почивали, не в Шестък а в Неделя, от управление на строителните роботи и вечно искащите им нещо съпруги в домовете?

Вярващите в "свещената книга" малоумници могат ли да обяснят подобни ФАКТИ?!

Тората, ли?

Много искам да видя печен шаран на два милиона години.

ето ти линк към статията. nature.com/articles/s41559-022-01910-z плащаш си 32 долара и гледаш. ааа... ти искаш на готово... яхта искаш ли? Ей сега моето дете. пращам ти я.

Сажди от загорял печен шаран, но пък напълно достатъчно за радиовъглероден анализ. Въглеродът има три изотопа 14,12 и 13. 13 се разпада веднага 14 има полупериод от около 5600 години и се превръща в азот. Въглерод 14 се образува непрекъснато в атмосферата под влияние на космическите лъчи и съотношението в живата органичната материя се знае. Така че от съдържанието на азот може да се определи възрастта на всяка органична материя. Азотът реагира на определен спектър на светлината. А че саждите са шарански се определя с химически анализ.

е имало радиационно влияние. От космоса или от ядрена война на Земята. Тогава всички "научни" твърдения отиват в канализацията. Любимите украшения на фараоните са от либийското пустинно стъкло. Пясък СТОПЕН при температура невъзможна да се получи по естествен път. При това на огромно разстояние.

Големи метеорити непрекъснато падат на Земята, понякога и доста големи като оня, избил динозаврите. Супервулканите също правят големи температури - супервулкан прави супер налягане, а налягане и температура вървят ръка за ръка. Вулканът при Санторини например е вдигнал острова на 40 километра височина - представете си налягането отдолу, а следователно и температурата, която само на изхода е малко повече от 1000 градуса. Ама след термичното разширение

Не пиши наизуст в името на троленето, тролче. https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.fjexpeditions.com%2Fexpeditions%2Fpast%2Ffeb03%2FSG3.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.fjexpeditions.com%2Fframeset%2FSG.htm&tbnid=Lp92RuPYqoIQgM&vet=1&docid=YYtsm9pimOlOmM&w=600&h=450&itg=1&hl=en-US&source=sh%2Fx%2Fim Какво налягане, кой вулкан, кои 40 километра, когато стъклото е в точно определен регион ....по повърхността на пустинята? По принцип, знаеш ли какво е да се надигнеш на 40 километра, троле?

Стъкло се получава от мълниите, паднали в пясъка.

Значи оттогава са .... микровълновите.

И понеже токът не е бил изобретен, са работели на огън. :)))

780 000 години - друг път! Най-вероятно е от миналия август, от предишните археолози, които са били и въдичари, отишли на почивка от семейното щастие...

Кийт Ричардс и Лили Иванова са вечеряли на свещи.

Не са били те. Ако бяха щяха да са намерили алкохол и дроги