Изстреляха "Союз-2.1 а" от космодрума Восточний

Ракетата носи два руски и 26 чуждестранни спътника

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честита ракетка на братушките. И лудите крави не са толкова луди, и те залагат на сигурното, а не на недадеждните бракми на Мъск..Които имат тенденция да се взривяват.

удивителен феномен. Всеки, който по един или друг начин се отнася критично към Русия, автоматично е оприличаван на "соросоид" или апологет на САЩ...Може да си критичен към Русия (има защо!!), но далеч да не симпатизиращ на САЩ,...Толкова е просто! Умните, мислещите с главата си хора, имат свое мнение за нещата, а глупавите боравят с щампи, които са им втълпени от други и то с определена цел.

определена порода хора във форума, които ежеминутно, с невероятен хъс, с мокрия парцал лустросват имиджа на Русия...Любопитно е дали със същия ентусиазъм ще почистват имиджа на България? Едва ли, защото продажникът не е способен на това...

Предполагам това са хора предимно в пенсионна възраст, които почти нямат друго какво да правят. Особено през зимата. Тези хора са ЖЕРТВА на средата в която са израснали. Десетилетия им е набивано в главите величието на СССР, непогрешимоста на вождовете, непоколибима вяра в победата на комунизма, чутовната сила на Червената армия и т.н. Всичко това се срутва пред очите им. Пишейки смайващи глупости в своите постове те получават не само своята мъничка радост, но и своеобразен реванш за рухналите илюзии и надежди. Аз поне го разбирам и оправдавам. Дори, когато ми пожелават еднопосочен билет за Белене и Скравена (мисля, така се казваше един бг концлагер...)

До Правилна забележка. 100 % подкрепа за коментара. Минусите само могат да те радват, защото са потвърждение на написаното.

На мен ми е интересно друго: Защо има хора, които коментират коментиращите? Седят отстрани, като някакви клюкарки и плюят ли плюят! Страх ги е да изкажат собствено мнение! Мен повече ме е гнус от такива като теб!

Веднага да бъдат глобени и низвергнати! Разрешение от FCC взеха ли? Какви са тези своеволия!

Тука , някакъв боклук, ми разказва за разни изследвания, че не сме славяни! Това е според духът на новото време! Всичко да се отрича, и едвали не, да ни изкарат англосакси! Боклуко, не вярвам на изследвания, които не могат да бъдат проверени! Аз вярвам на това, което виждам и чувам, а то е: Полша, Русия, Сърбия, Чехия, Словакия, Словения, Македония, Хърватия... говорим един и същи език - славянски! Унгарците, които се броят за наследници на Атила, говорят съвсем различен език! Не се срамувай да се наречеш славянин, няма нищо лошо в това!

езикът е едно, традициите друго, а генетичната информация - ссъвсем друго. Езикът, традициите са се формирали поради исторически дадености и събития, а генетичната информация говори за произход на вида и е записана в неговата ДНК. Ти какво образование имаш, та правиш такива оценки? С птичи мозък не може да се оценят неща, които са на най-високо научно ниво....Аз преподавам в европейски университет, където науката, а не политиката има думата...Затова българите са на този хал, защото 80% са дебили, както правилно каза един професор...Ти определено си в челната редица на тези 80%!

Като си толкова умен, я ми кажи защо за 500 години робство и още 50 - 60 години васалство, сме си запазили езика и традициите? Каже бе боклук долен? От такива преподаватели ми идва да се хвана за кобура! Предател долен! КАк няма една запазена прабългарска дума? А, има! Преди години в Иран имаше протести и бяха убили една млада жена на име Неда! Да, Неда в Иран!

Преподаваш ти... в Еврейски университет. Ако така говориш и на студентите не знам. А за маймуните и ДНК-то да ни осведомиш нещо?

Абе боклуко гнусен, езика сме запазили заради църквата и вярата, а това че 500 години сме имали църква и вяра отговаря и на измамната дума робство, която използваш. Има много прабългарски думи в езика ни обаче като червен боклук очевидно не знаеш това. Какви славяни са монголоидите в Сибир, които освен руски друг език не знаят. Езика не е еднозначно свързан с произхода, И в САЩ е пълно с негра, ама те само английски знаят, това правили ги англосаксонци? Използвай кобура и пистолета и се гръмни. Баси нещастното ЗКПЧ. И преди да триеш пак модераторе прочети какви ги е писал боклука.

НЯМА общ славянски език. Въпросът дали е някога е имало е спорен. Смята се, че още 3-4 век е започнало разделение и днес има западни, източни и южни славяни. Близки, но все пак различни са чешкия и словашкия език. Поляк и чех с българин трудно се разбират. С руснаците ни е по лесно, защото руският всъщност е църковен старобългарски език. Дали сме им азбука. Първите им книги пак идват от Средновековна България и "за туй не могат нази да търпят..." Споменаването на тези факти е способно да разгневи немалко тъпоумни руснаци. Та там все още има хора, които мислят, че кирилицата я е изобретил Ленин.

Остави руския език, ами кажи защо ни е еднакъв езика с хърватите? Нямаме граница с тях?

Така, така, личи си какъв боклук си ти самияти че ти липсва и зрънце национално самочувствие!

Защо да ми липсва самучивствие? Напротив. Горд съм , че съм българин, и че като такъв принадлежа към славянските народи! А ти, защо те е срам да се наречещ славянин, след като си?

Бе нали Мъск през Май, тази година, трябваше да е готов с двигателите дето трябваше да сменят РД-180... а оня ден Пентагона сключи сделка за още бройки със срок на доставка 2020 година, уж имат документацията ама опряха до това че нямат необходимите материали за изграждането им;)

Сигурно имат материалите, но не си струва харченето на пари за неперспективно производство. Американците разбират от иконом. ефективност, не им бери гайлето.

да достави на Пентагонът първите заместници на РД-180 през Май тази година... Айде сега ни обясни защо Пентагонът плаща а Мъск не изпълнява-)

Мъск договор с Пентагона за двигатели не е сключвал, На Пентагона му трябват ракети, а не двигатели, с които да се изстрелват спътници. Пентагона отпусна малко пари за да подпомогне развитието на нови двигатели и те с готови, след няколко месеца започват изпитанията на БФР с новите метанови двигатели Раптор, но те никога не са целели заместването на РД--180. За замяната на РД в ракетата Атлас работи Джеф Безосос. Но това няма нищо общо с Пентагона

и ф-ките ги има само на хартия, ма иначе сме готови да ги купим

след има-няма 3-4 годинки ще ги видиш ... нали нема да си грипени или мигове :)))

По ген българите не са славяни: http://epicenter.bg/article/Po-gen-balgarite-ne-sa-slavyani/64786/11/34

е едно, а кухите кратуни - друго нещо...

кухи кратуни, е по-компетентен в генетиката, та да оспорва това широкомащабно изследане? Или желанието ви да се отречете от корените си е по-силно и да се залепите за чижда порода?

Няма лошо, нека и руснаците да изстрелват по някоя и друга ракета. Все пак в момента частните американски компании все още не са в състояние да покрият пазара на 100% . От друга страна е добре янките да знаят че конкуренцията не спи, макар изостанала на светлинни години. Не знам как ватенките ще преглътнат факта че година ще имат не повече от 4-6% от пазара.

хаборигений... да ти е хрумвало че реално има много космически нации? например френска Гиана, наскоро европейска ракета излетя от там. китайците и индийците си имат собствени ракети. дори наскоро четох за японски ракети способни да изстрелват малки спътници. това че тук ви наливат че на света има само хамерика и русия - не е оправдание. дори наскоро някви словенци обявиха, че ще започнат да правят ракети. в края на краищата - колко му е да завариш няколко кюнеца и да теглиш клечката кибрит?!?

Ама защо кюнци?? Навързват се 20 китайски ракети без звездите, и готово!!!

кюнците са за да придадеш на ракетата типичен вид за нещо произведено в бг. а кво си наредил вътре - тов си е фирмена тайна...

как така ще наливат пари в руската икономика ? Нали санкции, нали изолация ??

Ами така! Без доларите на NASA, Роскосмос затваря кепенците. Самият товарищ Рогозин каза, че прекратяването на договора за РД-170/180 означава изстрел в крака.

"Роскосмос" признает потерю двух шеститонных спутников "Ресурс-П", не отработавших положенного срока, а два десятикилограммовых зонда NASA MarCO успешно достигают Марса и передают данные. Госфинансирование «Роскосмоса» в восемь раз уступает бюджету NASA, но, кажется, разница определяется не только деньгами. Даже если Россия кратно увеличит финансирование космонавтики на первый план выйдут кадровые и технические проблемы. Конечно, нельзя сравнивать нано- и микроспутники Planet — летающие в космосе фотоаппараты — и многотонные громады «Роскосмоса». Но сам факт показателен: одна американская частная компания создала за пять лет больше космических аппаратов, чем весь «Роскосмос» за двадцать лет. Американские вузы ежегодно запускают десятки наноспутников, а российские — один-два. В «Роскосмосе», из-за ограничений бюджета, зачастую вынуждены использовать технологии выходящие еще из Советского Союза. И если для ракет это не столь критично, то отставание в спутниковых технологиях нарастает. Наши спутники тяжелее, менее производительны, менее надежны, поставляют данные хуже качеством, и сроки активного существования короче. Санкции на западную электронику заморозили, и фактически отбросили наше отнюдь не процветающее спутникостроение еще на пять-десять лет назад. Космонавтика Европы и США сейчас уже решает другие проблемы на орбите — обслуживание и перезаправку своих спутников. Их аппараты служат 15-20 лет, и выходят из строя из-за исчерпания запасов топлива, а не выхода из строя каких-либо систем. В то же время средний срок активного существования наших геостационарных аппаратов — около 7 лет, а это вершина развития спутников и самое прибыльное направление космонавтики. Поэтому даже если государство зальет «Роскосмос» бюджетными деньгами, на проект «Сфера» из сотен спутников или освоение Луны, это не позволит сравняться с технологическими возможностями Китая или Европы, не говоря уже о США. В этих условиях совершенно позорно звучат заявления некоторых российских чиновников о том, что спутники «должны делать профессионалы» при обсуждении отечественных студенческих неудач.

Schilo

че посочи източника, де. Дай да го видим, въобще има ли го, сериозен ли е....

да се чете "чети"...

Тръмп им казва: В най-скоро време трябва да изстреляме ракето до Луната, за да докажем, че сме били там и да спрем спекулациите! НАСА. Господин президент, много е трудно със сегашните модерни технологии! Ще ни трябват поне 10 години!

Да изведе спътници, всеки може за скромнара сума от 7-10 к долара за килограм, но само рашките връщат на земята читави товари за цената 100 к на килограм. Аре тичкайте да ревете на дедовия да ви върнат читави от МКС-то. А и да не забравите да квичите за остарелите работещи технологии. ПС. то и вятърните мелници са в миналото ама нещо високотехнологичните нации ги възраждат, защо ли?!

Schilo

Може ли? И аз така разбрах. От космодрума "Кремиковци", поема поредния носител. Хахахахахах

Много си тъпо шиле, ама няма как да чактисаш.

Schilo

Иначе е така...Това, което руснаците могат в момента, действително други държави все още-не.

Русия беше безспорен лидер в космонавниката до 1969г, оттогава обаче САЩ са безспорния лидер в тази област, нищо че на нашите русодупелизци това е... трън в долната част на гърба.

Не е редно! Не е редно САЩ да използват руски ракети и двигатели, защото наливат пари в икономиката на Русия! Както казаха на Германия и Европа, че купувайки газ, подкрепят Путин! Нас как ни карат да купуваме скъп американски газ, а те се свидят за няколко долара повече, че им било скъпо със собствени ракети!

Schilo

Може да не е редно, ама кято нямат с какво да си изпратят хвърчилата, са принудени. Като цяло, "санкциите" удрят ЕС и васалите на щатите. Не и самия обмен между Русия и САЩ. Пример- гимнастиките, които направиха покрай "Русал"

Тази ракета е пирон в ковчега на краварската НАСА. Тази година ракети, а догодина Русия ще пусне първия междузвезден спътник - знам го от сигурни източници. И Русия ще е първата държава посетила друга звезда, нека краварите се заминавамт с разни астероидии Марс, ние славяните ще сме първите достигнали до Алфа Кентавър.

би трябвало да ти е известно, че беше категорично доказано, че българите не са славяни!!! Славянските гени в българите са около 5-6%!!! Ако не се считаш българин, а от азиатското племе, въпросът е друг...

Schilo

азиатците, славяни ли са бе, "генетико"? Хахахахахаха

Нека всеки еничар който отрича че сме славяни да поеме към прехваления си запад и да мие там чинии и тоалетни. По тези земи могат да живеят само православни славяни, ние българите сме създадени за да служим на великите ни братя от Славянската Руска Империя, а не на разни турци и англосаксонци и евреи

Идват някакви си 10 000 човека от Азия, и се смесват с 12 славянски племена! И хоп, не сме славяни! Тъпанар!

повечето от руснаците къде живеят - в Азия или в Европа? Прочети произхода на руската нация и корените й и тогава приказвай глупости и задавай идиотски въпроси.

Schilo

В Европа, пич! Русия е федерация от няколко държави. Специално, руснаците са основно в Европа. Русия заема 38% от територията на Стария континент.

Твърдяха 12% славяни. И че сме траки 42%, някаква племе най-старо на Балканите 17% (май се казваше пеласги) и изненада 17% келти! Били тук 300-400 години преди Христа. Плюс 12% прабългари. Сърбите и хърватите бяха повече славяни, но не помня кой бе с примерно 18% и 30%.

Тъпанарът си е тъпанар - руски измекяр...

обширно БЪЛГАРСКО изследване на генетичния фонд на българите доказа, че много малко са славянските гени в българите! Намерете (ако умеете!!) нужната информация в интернет. Навремето продажните българи са се гърчеели, а сега май някои се русеят...Не ми е ясно, след като обичате толкова много Колхозия ,защо не отпрашите натам, а стоите в ЕС и НАТО. Чамодан, вокзал, Колхозия...Без вас ще се диша далеч по-добре!

Schilo

Като цяло- мешавица. Така е в държавите, които са на кръстопът.

Ей боецо от алкохолния фронт, междузвезден спътнико, сношната мисия свърши! Вече минава 12. Хапни една шкембе чорба, пий една бира. А ако си напуснал една специална болница без да питаш чичо доктор - веднага да вземаш да се прибираш, че иначе знаеш какво те чака.

А предния ден като изстреляха Фалкона към МКС мина тихо и кратка. Или това вече не е новина. Новина е че роскомикс са успели да изстрелят ракета със спътници без да падне в океана.

спътници тежат тонове, тъй като се използват технологии от разпадналия се СССР. Съвремените спътници тежат десетки килограма при по-добри възможности. Животът на руските спътници е няколко пъти по-кратък от този на западните образци...Денег нет! А и прехвалените руски ракети действат на авиационен керосин и са с технологии от 30-40 години. Стават за близки полети главно за извеждане на спътници, но не и за мисии до Луната и Марс. За тази цел американците имат съвсем други ракети, които са с друго гориво.

Баси злобата. Добре, че има поне един доктор по космически науки та да разберем ние за какво става на въпрос.

видя злоба?? Това са факти, които руските специалисти пишат, а не американски.... От кога истината е злоба, а фалшивата еуфория - победа? Ама че сбъркан народ!

Schilo

С какво гориво са американските? А бе, що купуват още руски двигатели?

ЕкзоМарс бе закаран на Марс с руска ракета Протон. Само дето се изложиха от ЕС със спускаемият апарат Скиапарели. Ако руснаците имат нужда от нещо, ще го направят. Но не гонят вече да са първи, а практично. Плащат им - правят.

Браво! А кога Путин ще заведе Тръмп на Луната за гъби? Само да се облекат добре, че там горе подухва.

Schilo

Що руснаците? Какво стана с онези, "високотехнологичните"?

Нарича се "аутсорсинг". Плащаш на бедните, да ти свършат кофти работата за малко пари. Така хем бедните взимат някое гадно империалистическо доларче, хем на собственика на гадни доларчета му излиза по-евтино.

време е бените руснаци да спрат да им изстрелват спътниците,за да ги видим богатите дебили високотехнологочини.

Време е, ама доларите трябват, щото без долари не може да се правят ракети, а без ракети по телевизора хората ще започнат да питат защо хладилника е празен и тогава Императора ще се притесни. Хората си гледат интереса, също като теб - пишеш глупости за рубли, които обръщаш в левове.

а не оставят ли безработни американци по тоя начин ? Толкова гладни има в щатите на купони, и се търкалят по улиците

Аутсорсинга излиза по-скъпо. Опит.

И колко по-скъпо ти излезе да ти изстрелят сателита или да ти качат космонавтите на МКС? Сподели опита!

може ли логично да обясниш, защо на някого ще му трябва зелена тоалетна хартия , която за 4 години си удвоява обема ?

Пич, бъркаш се нещо, рублите не са зелени. Сега новата стотачка е зеленикава, ама тя не струва и евро и половина...

Schilo

Така ли се нарича? Що ме се струва, че не е аутосрсинг, а е липса на възможности? Хахахахах

,,Аутсорсинг" - да беше погледнал първо какво е значението на думата ...на кратко който може , но му излиза по- евтино другаде ( справка apple ) , но когато си неможеш ... си неможеш и си плащаш колкото ти кажат .

Браво, измислили са го братушките! Всяка нова технологична ракета изпреварила времето си в космоса е като пирон в тялото на прогнилия запад.

След като им гръмнаха десетина ракети, успяха да изстрелят една. Това си е голям успех, за тях разбира се!!! Все пак за тази година държат цели 8% от бизнеса с изстрелване на спътници, за догодина се предвиждат не повече от 4%!!! Да са живи и здрави!!!

Престана да съществува на 26.12.1991г За радост на свободните хора!

защо вашите господари от доларленд използват на "лошата" Раша ракетките, а, да не би да си нямат свои??? аахаххаахахаххаахахаахахахахаааа

Щото е по-ефтино, куха русофилистична кратуно. А твоите господари от ватнишката република много се раздват на на мъни от доларленд, щото техните нещо не ги искат никъде, а и не струват.

Абе артик само ти ли не разбра,че сащ долара на практика вече не е конвентируема валута и си е като рублата направо...пари са еврото,паунда и юана....и рашаните и у британските колонии са така я закършели,че си такована таковата...

то и презервативите са по-евтино решение , ама си се появил ти

Тц, не разбрах. Гледам котировките на нефта - навсякъде в долари. Руснаците искат долари и за газа.. Роскосмос и те долари искат, щото рублите и юаните не ги харчат много, ни в Европа, ни в Щатите. А хубавите неща не идват от Русия и Китай, а от Европа, САЩ, Япония, Корея.. и всички искат долари, нищо, че е западнала валутката според тебе.

глупости, всичко идва от комунистически Китай, произведено с руски суровини. Даже и компютъра от който пишеш е китайски !

Имат да изстрелват още малко спътници по стари договори и после SpaceX поема 100% от пазара, а руските тъпунгери остават да дрънкат оръжия и да пкашат света...

Нема лошо, конкуренцията води до прогрес.

Schilo

хихихиихих, по стари договори казваш? Сигулно си бил при подписването им?

Сигурно ти си бил на изстрелването, полета и приземяването, а? Бива руска тъпота, но твоята дори и за рф е забележителна!

Това е едно голямо театро,защо ли.....ами отдавна поне от 20 години има не малка звездна флота какато военна така и търговска ,която е под командването на световното правителство,което е консорциум от големите включая САЩ и Русия всечко друго е така за пред публиката,че се прави нещо....с технологии от 50-те,преди ерата на "братската" помощ на едни тарикати....

и с кого търгува тази търговска флота, с извънземните от донбасия ли ?

Русия е велика , Русия може всичко. Ако не са руските ракети, краварите ще видят Космоса през крив макарон - за справка поредната руска ракети извездаща в орбита краварски и еврогейски спътници. А спейсекс и другите краварски рекламни агенци ще продължат да творят заедно с Холивуд поредните лъжи за западни ракети и сонди в Космоа - всичко е лъжа. Единствено и само великата славянска страна Русия е достигала и ще достига Космоса

По колко копейки ти плащат да напишеш подобна глупост, кажи ако има далавера и аз мога да започна

Ти нали си на центове. Или викаш за парата нема страна, цвят и религия!

Русия не е славянска, а предимно финска страна по техни собствени ДНК изследвания. Ако изобщо можеш да четеш, чети написаното от твоите пияни господари.

При 600 народа във федерацията,ДНК краен резултат си е мешавица.Ама пък у британската колония Долна Северна Америка разбирай САЩ,щото горната е Канада,мешавицата е още по турлю гювеч,ама и едните и другите са все башка тарикати

"Великата" Русия има едва 12% дял в извеждането на спътници в орбита тази година. Догодина ще е по-малко. За справка - има една "не велика" ЧАСТНА фирмичка, която почна да се занимва с това преди 15 години, а в момента държи над 35% от бизнеса със същите тия спътници. Та толкова за величието на Русия.