17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво е това джезеро бе,jezero се чете йезеро на сръбски бе,аман от вазе

Стига с тези маловажни неща...вижте златните картини на Станко Гочев...преди да ги е хвърлил...в Лувъра...

за ровъра дека че кацне

А Путьо какво ще изпрати на Марс ? Карл Маркс ? :D

тебе бе путьо под чехъл

Успешно кацане!

И аз там щях да го пратя.

Ти си гълтай лекарствата и не пропускай това против тремора, че пак ще разсипеш канчето с останалите хапчета.

Но не пропусна да проврякаш, има си хас да не уведомиш света, че не те интересува друго освен какво ще ти дадат за вечеря.

Руснаците от 50 години работят на Марс и добиват полезни изкопаеми , елекрожените им си виждат с обикновен телескоп с ептично и иликтронно приближаване.

едно англе- Хърбърт Уелс със своите фантасмагории стана инициатор на цялата марсиянска програма и вкара американците с милиарди! Нема там нищо, една гола скала. Вярвайте- това ми е работата. А руснаците всъщност изкараха късмет че си ги спестиха; къде по- полезно е да се направи база на луната! Разбра ли оня малоумник по- долу? Ще поприказват и постепенно ще заглъхнат, като "устойчивото развитие" тъпанари

Търсят, на босия цървулите!!! Ако е имало, живот и растителност, те щяха да имат остатъци на вкаменелости по повърхността ...

косматия спермояд пенясал от спрмата на наполеончо пак се напъва с голия си фъз накой да му го намарси

Само 100 милиона години след образуването на Земята преди 4.5 милиарда години , на нея имало вече океан. След още около 150 милиона години в този окен възникнал живот, който може би е бил с различни варианти, от които преди около 4 милиарда години оцелял само един: едноклетъчното LUCA от който произлиза всеки друг живот на Земята. А може да се окаже така, че LUCA e дошъл от Марс, защото там може да е имало живот още преди такъв да има на Земята.

Стига с тези маловажни неща...вижте златните картини на Станко Гочев...преди да ги е хвърлил...в Лувъра...

трябва да се отдаде заслуженото на успехите на космическата програма въобще! ако не намерят никакви следи от живот, даже бактериален, както мисля; това подчертава уникалното значение на земята и живота на нея, даже на тия дето пишат простотии

DP дърт пърч ли значи или съединител. Долен педал?

ето още един- защо ти е притрябвало да идва от Марс живота, Земята е уникална- казала го е и религията типично за човеците- живее на най- хубавото място а все иска да отиде другаде

Малко ти беше снощи, жИна гадна :)

Успех!

абе у наше село некой въпроси не се задават: къде да седна , къде да се фана , ко да ям и къде да кацна. Че отговора им е един и същ....на/за у...я ми.

На уя ми

Постановката е голяма...

Та да ви кажа ще го пуснат на един канадски остров много на север да си бръмчи на воля, а бунаците нека верват на измишльотини те им!!!!

Нямам съмнение че ще кацне точно по средата на кратера. НАСА са майстори на точните кацания. Те приземиха Аполо 12 само на 150 метра от Сървеър 3, въпреки че беше угаснал и нямаше начин да му определят координатите, а руслямците си изгубиха лунохода и НАСА им го намери. Между другото кацането на Сървейър 3 и то си беше малко чудо, защото се тресна в Луната с включен двигател, отскочи десет метра нагоре и после още веднъж, но не се разби нито се преобърна. Голямото чудо обаче е приземяването на марсоходите с небесния кран. Той работи безгрешно от първия път без да се налага тестване на Земята. А глупавите жълтослямски комундета построиха 140-метрова кула да си провесят от нея своя марсоход. Целият свят им се смя как пуфкат отвсякъде стабилизиращите двигатели. Видео с такава излагация от НАСА няма. И от тестовете на лунния модул също няма да намерите видео освен онова където Армстронг разби тренажора, защото той веднага разбра как трябва да се кара и от повече опити нямаше нужда. Америка е велика и каквото проектират сработва от първия път. Освен Старшипа де. И Уиндоус.

Не ми трябва. Но може да е станало така, защото има данни , че водата на Марс е била в голямо количество и в течно състояние преди тази на Земята. А течната вода е необходимо условие за земния тип живот.

Ти жив ли си бил тогава, пишеш като свидетел? Това е 67-ма, 20-ти апрелий. Не вярвам. По начин на мислене изглеждаш наивник на значително по-млада възраст от средната (40 -50) или старшата (60+).

Не е бил свидетел разбира се. Тоя е тъпо нагло китайско менте, което лъже ползвайки моя ник. Сървейър не се е треснал, а плавно се е приземил, но двигателите не са изключили заради объркване на радара заради което апарата пак се издига и така 2 пъти докато накрая си каца меко. Изобщо не е имало начин да се обърне или разбие. Излагация няма, освен в кухата му тиква. Разбира се че небесния кран е тестван тук на Земята и успешно на Марс още с Кюриосити и естествено китайците копират това успешно примарсяване. Затова и в тази мисия ще ползват същата технология за Пърсивианс. Естествено смръдливеца лъже и за лунните модули. Има над 250 теста на LLRV апарата за трениране на пилотите за прилуняване, а Армстронг е летял и кацал около 30 пъти, като при един от тестовете за малко не се загива. Все пак тука гравитацията е 6 пъти по-голяма. Пълно е с видеа на тестовете от 1964 г - vimeo.com/468586730 youtube.com/watch?v=091ezcY-mkU youtube.com/watch?v=-3wkhywEAxA Въпреки това кукурузения тъпак и китайско менте лъже най-безобразно.

Мдам, няколко милиарда години, радиация, прашни бури, температурна разлика от 200 градуса.. ще има на повърхността. Те на земята неща, дето са отпреди 1000 години ги вадят на половин метър дъбочина, а там за милиарди - ще стоят отгоре. Мисли малко с тая глава, недей само да си носиш косата на нея.

И защо му е на някой да те излъже тебе, че е кацнал на Марс? какво ще спечели?

На мен пък би ми било много интересно ако се провали тая мисия дали пъпешите дето сега им се при вижда кино премиера ще започнат пак в хор да обясняват колко са тъпи американците и как им се е разбил кораба :) :) или пак ще се радват че прототипа на Мъск се е взривил.

Е не се разби, така че продължаваме с версията Холивуд.