Китай предлага най-евтините изстрелвания на ракети

Стартът на Hyperbola-1 струва 6 пъти по-малко от този на конкурентите ѝ

Обратно в новината

Коментари - Китай предлага най-евтините изстрелвания на ракети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По настоящем не е важно за колко качваш, а за колко връщаш от орбита на земята.

Единствените които качват космонавти до МКС са руснаците. След пенсиониране на совалките американците също използват руски космически кораби за да качат своите космонавти на МКС. Китайците още не са качвали космонавти на МКС със свои ракети.

Омръзнахте ми вече бе тролчета. Товари, та товари, та килограми. Дали си качил 250 кг или 20 тона, се е тая щом неможеш да качиш кака Пена поне до МКС.

Марш обратно в леглото.

Тоя който ги пише тия новини или който ги копира е много зле! Новината трябва да бъде нещо от сорта: Китай предлага най-евтините изтрелвания в товарния диапазон до 250 кг!! ГОВОРИМЕ ЗА НЯКВИ СИ ЖАЛКИ 250 кг!!! Това е масата на някой ЛЕК ЕРЗАЦ сателит който се задържа на орбита максимум някой друг месец, с минимум опци и функции! И за такъв товар качван на орбита има сегмент, но не е особено голям......

Споко. ТОВА е само началото.

Сравнението трябва да е с Електрон, която качва до 250 кг, но там цената също е 5-6 милиона. Пегасус е с двойно по-голяма товароносимост, а разходите за началната маса и двигателите са съответно поне двойно по-високи.

КГБ е застъпило на смяна.

Ми това навярно е реалната цена. Не като Мъск, който надува по 20, както прави и с теслите си))))))

странно защо тогава държи едни 70% от бизнеса и се редят на опашка при него да им праща сателитите.

Какво мислите за неплатените наеми, затворените и покритити чарджъри в Калифорния ?

Едно е да качиш 200 кг на ниска орбита и съвсем друго е да качиш 20 тона. Разликата е 100 пъти в теглото, а в цената едва десет пъти. Та кое е надуването на цени. Да не говорим, че тази ракета не може да качи нищо на повече от 500 км, докато ракетите на Мъск качват по 6-8 тона на 36 000 км.

че турската дума тесла е hammer на английски.

дотук.

Тия ще вземат и последните 4.5% от бизнеса на Роскомикс, който Мъск им остави. А преди 5 години държаха около 70%.. Чао чао Роскомикс.

Досвидания, Good bay, Zàijiàn... Roskosmos - Така звучи на руски, английски и китайски...разбира се.

Чао Мъск :)