17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джаджата?

Много як механичен як.

Китайският слон, най-големият слон, по-голям от американското куче.

То има ли колхозно менте, дето на приказки и хвалби да не е най-най! Все едно чета ревюта на колхозни ментета в Амазон! :)))))))

BajMihal

Има няма 10 години след американците... И то сигурно някое китайче, което е работило в BD е дръпнало някой чертеж ей така по китайски... Иначе нямаше да са го направили досега със сигурност..

ей не гледат правилните анимета...

Опа, някой пак е крал американска интелектуална собственост.

Вероятно китайците ще изтикат САЩ от върха на всички технологични ниши, колкото и да се подиграваме и с едните, и с другите. "Целта джаджата да се носи екипировка за войници, разположени в отдалечени райони." Ако оставим настрана сериозните пропуски в граматиката, трудно бих се съгласил "гигантски робот" да бъде наречен "джаджа" ... освен ако не е пъхнат в задния джоб на някой 50-метров колос.

Ние сме измислили чушкопека! Какво има интересно в това, всеки измисля нещо, запада е по велик, имаме също и прайдове, произвеждаме и компоти. Примитивци, дребнопишковци, ще ми правят совалки, спътници, компютри, роботи, ние пак произвеждаме масло от Рози.

С крадене към прогрес. Нещо ново да измислят освен вируси тия жълтури?

От далече си личите българомразците. Споко вие сте позор за майка България.

Как... Все пак трябва от някой да краднат.

Бе бъди си обратен колкото щеш ама защо си решил, че вряскайки тъпащините дето ги врещиш толкова години тук можеш да събудиш у когото и да е друго освен погнуса не е ясно. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Онаследяване на науката. От хиляди години е тъка, някой измислил буквите, математиката, формули, формули... Преди не са съществували патенти, затова науката напредвала, въпреки, че и преди, пример тайната за производство на огледала ревниво са пазили за себе. Сега никой не плаща патент на родствениците им ;). Така да смело и напред на китайците. Трябва и да се забранят тези вечни патенти, 5-10 години вред, иначе спъват прогреса.

що не вземат да измислят нещо... или не ги бива. Ама ги хвалим като изкопират нещо.. нищо че в него само пластмасата е китайска. И що да забраняваш патенти - ТОВА Е РАБОТА. МИСЛЕНЕТО И ИЗОБРЕТЯВАНЕТО Е РАБОТА. Не само копача работи. Все едно да кажеш - трябва да се забрани да се заключват складовете - всеки има право да се облаготетелства от тях.

и още нещо - ПРОГРЕС не се прави от КРАДЕНЕ на интелектуална собственос. Така се правят само ПАРИ, без да се дава нищо на тия дето са го измислили. ПРОГРЕС се прави с ИЗОБРЕТЯВАНЕ на нещо ново, а не ПОЛЗВАНЕ на нещо СТАРО !

Наследството е наследство. Независимо дали е кола, къща, хотел,права за песни, филми или просто изобретение.

Нека копират, нищо страшно. Да копираш значи да следваш някого, т.е. да му дишаш праха. Обречен си да зи зад него. Целият източен блок беше зает да копира западните технологии, водяхме къде ги изведе тая гяволия. А китайците имат и безумната си йероглифна писменост като допълнителна спирачка, всъщност предвид това се справят доста добре. Но няма да са водеща сила за цивилизацията, ако и да са фабриката на света все още.

Какво значи По-способен. На базата на какво го казва автора на копи-пейст статията? На Бостън Динамикс системите не са просто механика с вестибуларна логика, а са самостойни системи самоориенриащи се и с имплементирани сериозни научни постижения в зимането на решения на базата на свойства и собствени възможности на Уреда-Робота. те са постижение точно заради софтуерната част, а не са Джаджа дето да се мотае някой с дистанционно около нея и да ходи в Пустиня, с 3 сантиметрови бордюрчета и пясък. Проблем, който са решили БостънД е именно нужната големина, за да е жизнена системата. Там където има 90 килограмова "крава" е много лесно да има и 2 тонна. Обратното не е чак толкова лесно. разгледайте Какво могат роботите на 3-те фирми на запад, и сравнете с това Копие. Та там няма ходене в пресечен терен с голяма скорост в гора!!! и мека почва с каманаци , пръчки и сняг .. да речем... :) айде сааааа..

От Китай идва барута , чумата , испанския грип, ковид и други .

Да, и други. Хартията, ракетите, фойерверките, порцеланът, коприната.

_stankow

"Там където има 90 килограмова "крава" е много лесно да има и 2 тонна" Така е. Но нека китайците пробват същата конструкция с други стойности на извънредно важния параметър "собствено тегло". Това значи друго съотношение маса-полезен товар, собствена маса-маса на горивото. Съответно друга продължителност на действие. Защото с 90 килограмовите образци имаше проблем и с това. Имаше проблем със шума на двигателя и др. Нека опитват, резултатите са интересни.

Всъщност задвиждащите механизми, механичната ефективност и подобни са инженерни задачи като за 19-и век. Интелигентната част е новото в тия ходещи железа и тя има малко отношение към теглото. Успели са да повторят (прекопират?) донякъде образците което е нещо разбира се. Виж по-долния ми пост във връзка с копирането.

Еми трябваха им няколко години да изкопират Boston Dynamics. И пак е 20 пъти по-смотано, хахахах! Китайска работа. Копиране, ковид, кражби...те тава е.

_stankow

Сигурно са прекопирали алгоритмите за устойчивост и за разпознаване. Но не са прекопирали 1:1 размерите. Правят го в друг мащаб. Мащабът води до други съотношения в механиката, ускорения, скорости, енергетика. Материали, натоварване на сечения. Трябва да се опита и това, този размер. Още една пробна точка. Търси се оптималният размер. Или просто зависимостта на параметрите на конструкцията от общото тегло. Може да се окаже оптимално за други области. При "магаренцето" на Бостон дайнемикс предназначението беше да носи раниците (и стрелковите боеприпаси) на войниците. При 20 пъти по-голямо тегло (ако отива към 2 тона), ще може да носи и минохвъргачката с боекомплекта. Това вече е различно. Дали на онзи стръмен връх бързичко ще се изкачи взвод, или взвод И минохвъргачно отделение. Само като предположение, информацията е малко. Дир изобщо не се задълбава, търси само клюката и пропагандата.

вЕрно ли хартията? Да не говориш за оная оризова супа която не ползват вече дори и те? щото хартията от целулоза няма нищо общо с тях. А ако говорим за старост - папирусите са много по-стари от оризовата "хартия" Порцелана - който също не се ползва никъде. Коприната - ние пък имаме лен, вълна и още 100 влакна които се ползват мноооооооооооооооооого повече от коприната.

Откъде знаеш, че е по-смотано? Да не би да си го пробвал лично? А китайски телефон ползваш ли? Ползваш а?

а руските джуджета са най-големите джуджета.

От кога Самсунг, Сони и гооле пиксел са китайски? Китайски боклуци поне аз не купувам. Най много да са го сглобявсли на конвейра с отвертка. За друго не стават жълтурите. Вдичките им телефони са известни с Немската им камера и нищо сруго.

Ей ба тия краднат повече циганите бря ба мамаму .

Всъщност това е копие на LS3 - Legged Squad Support System watch?v=R7ezXBEBE6U Която също носи товар от 200 кила, но и минава автономно над 35 км.

DARPA-Boston Dynamics КИТАЙ COPY PASTE.........

Тези са гледали Междузвездни войни и участието на канонерките явно.

рем у соросоидното гърло ибано от сибирски манафи-тираджии у Холандия.......

има ли надпис "made in China designed in Boston", защото имам един компютър с подобен надпис.

_stankow

Става въпрос откъде за първи път в историята е дошла в Европа технологията. Чие цивилизационно постижение е. Иначе в наше време - да, всичко се произвежда и извън Китай. Но в някои неща те са били първи.