Коментари - ЕКА избра мястото за кацане върху комета | IT.dir.bg
назад

ЕКА избра мястото за кацане върху комета

Мястото, където за първи път в човешката история космически апарат ще се опита да кацне върху комета, беше обявено от Европейската космическа агенция (ЕКА).

Обратно в новината

Коментари - ЕКА избра мястото за кацане върху комета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С малки стъпки, човечеството върви напред в космоса. Но на Земята, с големи крачки вървим назад. Вместо, да се хвърлят за войни и оръжия, парите отидат за икономика и наука, до 200 години ще живеем и ходим свободно и на Марс.

Вървим в такт две напред, една назад и после две назад, една напред, а аз продължавам да чакам да стигнем до някъде.

за какво ще кацат - естествено да пробват сондата на бате Брус дали ще дупчи

Те руснаците вече бяха там и намериха социалистическата революция.

За какво им е да кацат в/у комета

Защото там има нещо, което не ни показват на обработените снимки с които ни залъгват... :-))

На сайта на ЕКА си пише защо. В резюме - за да се свери дали резултатите получени от разстояние по най-различни методи ще съвпаднат с резултатите получени на място. Един вид научна калибровка на методите. Например, изследването от разстояние казва, че кометите съдържат сложни органични молекули, които изграждат анимокиселините и нуклеиновите киселини. Очаква се това да се потвърди дали наистина е така, както и да се направи по-точен и по-пълен анализ. Има и други цели кацането, като например навигационна - тренировла за кацане на такова малко тяло, както и ... а бе що не си видиш на сайта какво пише. Хем ще е по-вярно от това, коети ти разправям.

Не всеки прави такъв увлекателен и достоверен превод.Благодаря за това.Така ,че не ни пращай там.

Много точно изследването ще е това изследване от разстояние. Спектрографа казва че това е нуклеинова киселина и нищо друго. Нищо че е трудничко да синтезират аминокиселини и сложни органични молекули при мунус 200 и надолу градуса. Или може би когато кометите приближат слънцето и тогава става магистиката. Възгорделият се до понякога до безумие човечец не спира да се надява на науката, която трябва непременно да докаже че няма Създател, който да му държи сметка за простотиите, които върши по белият свят. Сложна задача, но не спира да опитва и това щеше да е похвално, ако не беше глупаво. единственият смисъл на такава мисия виждам в тренировки за кацане на малки трудно достъпни обекти със сложен релеф.