Коментари - Космическите лъчи са рискови за астронавтите | IT.dir.bg
назад

Космическите лъчи са рискови за астронавтите

Астронавтите от мисиите "Аполо", които стъпиха на Луната, са с 5 пъти голям риск от смърт от сърдечни болести в сравнение с астронавтите на борда на совалки.

Обратно в новината

Коментари - Космическите лъчи са рискови за астронавтите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо всички вярват безрезервно, че Гагарин е летял в космоса? Не може ли пък това да е продукт на мосфилм например? Някакви доказателства, освен телевизионните кадри има ли? Само питам

За да не се чудиш - обърни внимание, че дори въпросът се повдига единствено от тебе. Т.е. такъв въпрос изобщо не съществува. Докато за "кацането" има десетки доказателства включително от хора взели участие в подготовката на мисиите и всеки нормален човек може да прецени за себе си.

Нещо друго - полетът на Гагарин е "повторен" стотици, може би хиляди пъти след това. Докато "кацанията" колкото по-напредва науката и технологиите, толкова по-невъзможни изглеждат.

Стрига храни съветските агит-тролове с глупости бе. И без друго НЕ СЕ СПИРАТ с олигофренските си постове как Аполо мисиите не били се състояли и какви ли още не уфоложки ГЛУПОСТИ, само и само да запълват обема коментари с просъветските си селении.

Нещо данните представени в тази новина не са много убедителни в посока изложените изводи. Първо на първо астронавтите въобще не са представителна извадка от населението на земята - възможно е медицинските (и не само) критерии, по които ги подбират да са индикация за последващи проблеми със сърдечно съдовата система. Например - подбирате хората с най-добро зрение, психически стабилни, издръжливи и т.н., но се оказва, че точно този тип хора са предразположени към сърдечни заболявания в напреднала възраст - нещо, за което на младини нямат индикация. Но хей - кой знае в пълнота как ще/се развива човешкия организъм? Второ на второ точно астронавтите са подложени на мноого разнообразни физически и психически натоварвания - високи ускорения, безтегловност, изключително високи стресови фактори.... и разбира се космическите лъчи. Е, как аджеба решиха, че виновника им са космическите лъчи?!?!?! Неубедително, драги учени, неубедително.

Тая "новина" е отпреди двайсетина години. Някой провел изследване, за да потвърди вече известното.

никой още не естъпвал на луната -ако беше така досега щеше да се повтори -всичко е холивудски атракцион и постановка от студената война -тогава нито електрониката нито софтуера бяха развити изобщо нищо не екато сега а дори сега още не могат да стъпят -знамето е опънато и се полюшва въпреки че няма атмосфера на луната и съответно няма вятър а въпреки малката гравитация която позволява на тъй наречените астронафти да са стъпили а не летяще наоколо знамето не е паднало надолу а е опънато-срам и резил за америка

Да де, обаче през 60-те и 70-те години умните хора сякаш бяха повече, а сега повечето човеци са идиоти като тебе и затова "вЕрват" във всякакви конспирации... Знамето не е паднало, понеже е окачено на Г-образен пилон. Докато Н. Армстронг го забива в почвата, свободният долен край се люлее, защото и на Земята, и на Луната, и навсякъде в познатата вселена инерционните сили се държат по еднакъв начин. Люлее се по-дълго, отколкото на Земята, именно заради ниската гравитация и отсъствието на атмосфера. Ама какво да ви се обяснява на вас с алуминиевите шапки...

Има интересни факти и интервю с режисьора на фалшивите лунни филми Стенли Кубрик - просто потърсете на Google за "Kubrick fake moon landing"... може да се счита, че е сложен край на цялата скалъпена американска лунна одисея...

Айде пак ги изтърваха.

Тая тема е толкова изтъркана вече и дъвкана поне 1000 пъти в тоя форум. Имам чувството, че сте некво стадо дебили тука, които ви забавлява да спорите стъпили ли са САЩ на Луната или не са. Как не ви омръзна и на едните и на другите да дращите по 100 поста през ден в безсмислени спорове? Че понякога го правите и в теми, дето няматн нищо общо.

Това е изцяло заслуга на руските агит слуги. Знаят много добре, че постват глупости но постоянстват, не за редовните тук които ги знаят а за случайните, току виж излъгали някого (това се надяват). Съответно има и хора, които ги сочат с пръст като противодействие, аз съм един от тях. Гледам на това като на обществено полезна дейност, като се уморя да работя току поглеждам и тук, и поствам според настрпението си и ситуацията като цяло.

в космоса и молива да не забравяме ей ... и за на.каните моряци на доналд кук и така нататък

Това е "новина"на няколко десетилетия..

Чукнали охлюва по рогцата и той се прибрал в черупката си... Гагарин поне е направил обиколка на земята Армстронг, година по-късно е прелетял 450 км. в балистичен снаряд/циркаджийски номер/ В момента се лети два днидо МКС - 380 км. т.е. София Варна Баси космоса, баси космите!

Отде ви изравят все такива гении бе.

Ади скрий се бе, смешник - на всяка манджа мерудия. Насрано модераторче нещастно.

под всеки 3-ти пост поне си разнообрази малко коментара. Това с "изравянето", "руските слуги" и "как не се е сетил едикойси да те пита как да направи едищо-си" вече доскуча до смърт на аудиторията.

Hubav vapros! Zashto tolkova bavno za Sofia - Burgas?? Ami na prima vista razsuzhdavam. Ako izstreljat direktho kam MKS raketata za po-barzo, shte ja uceljat i shte se vzrivjat, ili shte trjabva dva pati poveche gorivo i kormuvane, za da izravnjat skorosti i traektorija, za da mogat da se "stikovat" bezproblemno! E spiram da mislja do tuk. S izvinenie za latinicata, no na laptopa njamam oshte izografisana BDS - kirilica! Tova da mi e problemat (ili problemut)!

Отрязали и последния крак на стоножката, и тя оглушала!

3-ма от 7 са умрели сърдечносъдови болести и това е голям риск ? Почти 60% от смъртните случаи на Земята са от сърдечносъдови болести или са свързани с тях. При астронавтите я изчислили на 47%, т.е. ако си бил в Космоса е по-малка вероятността на умреш от такива. Поне така излизат сметките. Някой да ме поправи ако греша.

Вече никой не умира от старост! Идва личния лекар, поглежда какви лекарства си пил и определя причината за смъртта... Сърце, бъбреци, стомах, остеопороза, но не и от старост на 89 години! И това се пише в смъртния акт, все пак статистика требва...

Това, че ти не разбираш нещо не го прави глупаво, само демонстрира неспособността ти да научиш каквото е нужно за да го разбереш. Умира се СЪС старостта и болестите, към които човек става все по-уязвим с нея, не от самата старост. Затова и от лекарите се очаква да дадат диагноза какво точно е причинило смъртта.

"са с 5 пъти голям риск от смърт от сърдечни болести" аз имам 5 пъти голям кофа кофа със сладолед :) едно "по-" би помогнало

От такава мижава извадка чак статистически заключения направили. Пълен смях.

Превеждана ли е каква е статията но е пълна бъркотия, това, което видях беше базирано на 24-имата летели до луната и обратно (не съм проверявал 24 отговаря ли като бройка). Статистическата грешка е около 5 за тях, и ако имат близък до нея резултат може и да не са пълни глупости.

И к'во? Установили са, че част от кино студиата са върху залежи от Уран?

Какви ли са, пък, тези "35-ма астронавти, които не са пътували в космоса"...

Може би имат предвид тестовите пилоти на НАСА, дето летяха в експериментални самолети. Макар, че доста от тях все пак летяха и в космоса.

Винаги си подготвят поне по два екипа за всеки космически полет. Дори Гагарин е имал резерва. Всъщност е грешно да бъдат наричани "резерви" защото няма главен и завестващ екипаж. Има екипаж 1 и екипаж 2. И двата екипа са напълно и еднакво годни и шанса да литнат е еднакъв. Буквално в последният ден преди старт се избира кой ще литне. Това е от гледна точка, че се случва някой да се разболее в последната минута, нещо да не е наред и тн. Всички те се водят астронафти, макар реално половината от тях никога да не летят.

> Изследване на учени от университета на Флорида и НАСА установило... > От НАСА оспориха резултатите... А сега, де! НАСА си установява нещо и после си го оспорва. > Констатирано бе, че най-голямата заплаха за здравето на астронавтите За всчики астронавни, космонавти, тайконавти и т.н. най-голямата заплаха за здравето е излитането. На второ място е кацането. Лъчението е едва на трето място. Това е според професионалното ми мнение на хроничен лаик.

Кацането не е проблем. Влизането в атмосферата е сложно. Ако не гръмне ракетата при излитане, другия най-голям "шанс" да гръмне е при връщането. Отворят ли се парашутите след това, няма страшно.

"да гръмне при връщане" е само половината опасност. Ако влезе много напреко в атмосферата капсулата изгаря, ако влезе много полегато отскача от атмосферата (по абсолютно същия начин както камъче отскача в езерото като го метнеш под правилен ъгъл). При постоянна скорост вариацията на удачният ъгъл за навлизане е по малко от половин градус.

Нийл Армстрьонг е починал на 82 год. . Това изобщо не може да е показател в случая за връзка с космичните лъчения. излагането на космическа радиация влияе най-вече за заболяване от рак. Освен това първите астронавти са били всички пилоти-изпитатели и военни летци, което предполага големи натоварвания в процеса на работата им и напълно естествено уголемяване на сърцето. Напълно неадекватно проучване.

ако не беше летял в космоса щеше да почине на 400г . демек още да си е жив и да си пие биричката

Абе, не се живее лесно с такава голяма лъжа. Натоварва се сърцето.

Фалшименто.