Коментари - Какво знаем за ”Терра-3” | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за ”Терра-3”

В средата на 60-те години на миналия век започват експерименти с лазерно оръжие. В резултат се ражда секретният център "Терра-3". Ето какво знаем за него.

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за ”Терра-3” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та около 1980 г преди около 40 години Рейгън стартира програмата "Междузвуздне войни" ОТ СССР отговориха това е моного скъпо и сложно, ние имаме много по евтино и просто противодесйтвие. 40 години по-късно американците нямат лязерно оръжие, а Русияразполага с евтини и мошни оръжия.

Добре де, всички дето доказвате, колко са зле руснаците, защо тогава всички говорят за руска заплаха. Защо има американски бази в България? От кого ни пазят? Къде е истината? Някой лъже.

в русия съм в Русия съм и недалеч от Москва.....

Разработката на руските лазери продължава със пълна пара особено след направеното ехохално откритие, че като източник на светлинна енергия вместо въглища може да се използва газена лампа. А за следене на ракетите вече използват вместо чукчи и евенки - следови кучета. Янките пак останаха назад със техните Междузвездни мойни. Догато не откраднат революционната руска разработка дето е без аналог в света - газената лампа - лазерите им ще ползват само скъпа ел. енергия.

Да бе! То и потапниците Трешър и Скорпион дето гният на морското дъно, и те са измислица...Измислица е и ходенето на Мъск до Марс вече колко пъти..2,3,5..10 пъти?:) Нали толкова пъти вече казва, че ще ходи на Марс ве! То измислица е, че лудите говеда и до МКС ходят с РУСКИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ СЪЮЗ!! Измислица е, че и лудите говеда купуват руски ракетни двигатели РД-180!! Измислица е, че и Челинджър и колумбия гръмнаха като консерви бомбирало русенско варено...Хаххахахахахаха...Сигур е измислица, че и НАСА не ще да лети на бракмите на Илън Мъск, а купува места на руските Съюзи...И че лудите крави нямат нуужда от руските космически кораби, защото ще ходят до МКС скачайки с батут!

Se taia

Приятелю, научи се малко да се изказваш, че да може някой да разбере какво точно искаш да кажеш. Ако погледнеш статистиката за полетите през 2017, всичко ясно се вижда - колко са на Спейсекс, колко на роскосмос (числата не с в полза на роскосмос ;) ) Колкото до опорката за руски двигатели - стара, изтъркана и НЕВЯРНА. Спейсекс си ползват двигатели Мерлин, които нямат нищо общо с руските, освен че ги слагат под ракетите да летят :).

Мерлин, които нямат нищо общо с руските, ма шъ умръ ут смях ки

ТОВА само потвържадава тезата , че САЩ винаги ЛЪЖАТ за да си оправдаят харчовете за оръжие.

САЩ вече демонстрираха лазерното си оръдие,от което няма спасение и шум,а и е универсално във вода,въздух,суша и космос!Русия няма потенциял за съперничество и е с век назад,поради е грешно да се напъва и хаби парите на обеднялия народ!

И двете държави още от СССР времето имат лазерно оръжие на големи самолети - Ил76 и някакъв Боинг YAL. Но и двете са нефективни. Новите на американските кораби са с подобна мощност. Само че се хвалеха с далекобойност 5км., което е крайно недостатъчно. Ядрените ракети се взривяват вече над повърхността за ефективност. Цар Бомба е взривена на 4км над повърхността. Дори да уцели лазера ракета, може да няма никакъв ефект. Могат и просто да ги направят огледални.Всички са ги гледали като средство срещу ракети. Американците и да излитат във въздуха и от там да обстрелват. Само че изискват огромна мощност. Може би може на цепелин, но зависи от атмосферни условия.

Програмата "Междузвездни войни" продължава, има три по три серии ще снимат още, има анимации, има и анимационни сериали, игри, продават се джедайски мечове и маската на Вейдър.

Таварищи много слабо за такава безаналогова тема. Не виждам как ще защитаваме пред Таварищ Путин нашия бюджет... Моля за активност!!!

моите модераторчета са заспали - вече трябваше да си в сибир :)

Един ден само това ще остане от Русия, едни масивни битони в пустошта.

Руснаците (разбирай СССР) са били винаги по-напред в новите военни технологии, но не успяват да реализират почти нищо на практика. Дори и HAARP е тяхна разработка, но е реализирана мащабно и ефективно от САЩ. При подписване на договора SALT-1 (около 1973 г.) Джими Картър е подписал забраната им, но не знаел всъщност какво забранява. (Забрана означава всъщност, че разработката продължава скрито).

какво каза, наи-напред, но отзад?

Абсолютно си прав и те подкрепям само като допълнение тия които са против това което си написал да им напомна че руснаците са създателите на лазера и затова и получиха нобелова награда.А за самолетите напълно си прав същто като почнеш от Ф-15 и свършиш до Ф-35 на американците всмчките им самолети имат крадено от руснаците.Руснаците имат много по развита авиация от краварите.И в трите случая когато попадат строго секретни руски самолети в ръцете на американците те направо са се шашкали от технологията и конструкцията на руските самолети.естественно после я внедряват с малко изменения

Аз говоря с ФАКТИ! Оставям на Кончитите от Козяк да лялят колко са велики кравите! И всичко което пиша, го има в открития печат, след като от документите е снет грифа за секретност. Та дори си има снимки в нета на всичките руски лазерни комплекси от времето на СССР, това е минала история и това са факти доказани с времето! Дори "краварския " СТЕЛТ е откраднат от лудите крави от руснаците, и се базира изцяло на теорията създадена от съветския-руския физик Уфимцев! Това си го признават дори кравите! Просто руснаците тогава не създават СТЕЛТ самолети, защото няма смисъл! Създадения по това време чешки радар Тамар, чудесно вижда всеки СТЕЛТ! Затова и след разпадането на Варшавския договор и СССР, краивте побързаха да погребат чешкста радиоелектронна промишленост, и по специално радарите Тамара! Да не говориме за радарите на С-300 и С-400.....

Аз само да попитам. Така както има куршуми с изместен център на тежестта, дали има и расейски лазери с изместен център на фокуса? Питам щото гледам си специалист по изместени центрове и фокуси.

Извинявай, но тук грешиш!!! Американците взимат стелта не от руснаците а от немците през 1945. Неговият прототип е немският Нортон 29 който е бил първият стелт и е трябвало да лети неприхванат до Америка. Чак 30 години по късно американците осъзнават с каква технология са се сдобили от третия райх.

Se taia

ХАХАХАХА, затова ли сега драпат рашките да имат 5то поколение стелт? Щото нямало смисъл, а? Смешко, първо си оправи логиката, после се опитай да коментираш. Може да вземеш повечко копейки. Може дори и рубла да ти дадат, кой знае?

Ама конечно, че са крали от ресурсия, те пък от братя Райт.

Смени тревата брат... Руснака е генетически алкохолизиран! Със здраве!

толкова са напред руснаците, че през 70 си създадоха митология как са унищожили китайците с лазер. А ние, сега години по-късно, спорим дали имат такова оръжие. Винаги са го имали - и преди да е бил измислен лазера.

Цитат: В началото на юли 1989 е организирано американско посещение в "Терра-3", оказва се, че лазерите намиращи се там са 1000 пъти по-малко мощни от съществуващото по това време американско лазерно оръжие MIRACL. ....Бе не знам колко пъти по слаб е бил съветския лазер, но руснаците създават първата в света бойна космическа станция-Полюс! Която бе свалена от космоса, благодарение на предателското говедо Горби, който нареди да я свалят за да не дразнят лудите говеда по време на така наречената Перестройка! Я погледнете кой е бил първия товар на Енергия, не не е бил Буран! И тогава ще говорим! Сигурно заради изоставането си в лазерните технологии, руснаците приемат на въоръжение и първите лазерни комплекси като Аквилон, монтиран на бронекатер. Както и лазерната ПВО установка на шасито на ЗСУ 23-4 Шилка, а това е СЛК Сангвин, лазерния танк 1К17 Сжатие, лазерната самоходна установка 1к11 Стилет...Сигурно щот и са били по-назад руснаците, затова и 20 ГОДИНИО ПО РАНО ОТ ЛУДИТЕ КРАВИ СВАЛЯТ ЛЕТЯЩИ РАДИОУПРАВЛЯЕМИ САМОЛЕТИ-ДРОНОВЕ, И ПАЛЯТ МОРСКИ КАТЕРИ!!! Сигурно и затова лудите крави купуват от руината Крайна през деветдесете години, първия в света морски лазер монтиран на кораба Диксон!! Та копираха цялата съветска технология както направиха с Як-141, в техния безаналогов боклук Ф-35! Жалкарите се влачеха 20-30 години след руснаците, дори краварския YAL-1, е едно жалко неуспешно копие на съветския А-60, летял 20 години по рано!И това са факти!

Факти, колко да са факти? Колкото съществуването на куршум с изместен център?

бе аз да те делна па че видиш факти ли са или не...)))

Технологията има възможност да работи само в идеални атмосферни условия. При ДЪЖД, СНЯГ и МЪГЛА Е НЕЕФЕКТИВНА системата, поради разсейването в атмосферата. Често, технологии се разработват не поради ефективността им, а за УСВОЯВАНЕ НА СРЕДСТВА, което е и случая днес в САЩ!

Буахахахахахахахахахахахах: "В началото на 80-те Рейгън започва програмата "Междузвездни Войни"..." Ей тука цепи направо мрака. "Междузвездни войни" ги започва Джордж Лукас през 1977, когато излиза първата серия на екран. А Буш започва програмата "Звездни войни".... което е съвсем друго нещо.

"... On March 23, 1983, President Reagan proposed the creation of the Strategic Defense Initiative (SDI), an ambitious project that would construct a space-based anti-missile system. This program was immediately dubbed "Star Wars. ..." Тоест и това на Лукас е Star Wars, само че преводачите си играят по различен начин с думите. А такива като теб, незнаещи езици - не е хубаво да се присмиват, защото се излагат!

President Reagan proposed....хи хи хъиииииииии

И каква новина е това, след като от преди две години на оръжейни изложения белият свят показа "първите" мобилни лазерни оръдия?!? Ясно е, че и руснаците работят по въпроса, но нито са първи , нито имат капацитет да са между най добрите. Между другото аз правя тайни опити да подобря рекорда на Стефка Костадинова - да не вземете да кажете на някого. ХИХИХИХИХИ

Руснаците като видят, че нещо не става, го зарязват. Западните говеда си траят и продължават да харчат пари. Това е ЕДИНСТВЕНАТА разлика.

Дааам... Кое е това, което е голямо, грозно, мръсно, скъпо и не рита? - Руска машина за ритане.

Това се отнася за всички руски оръжия - само легенди и митове. В реалността нещата се оказват съвсем различни, но това не им пречи да продължават по същия начин - то не бяха разни Статуси, Циркони, С-400 и т.н. А резИлтата беше Курск, преброени 26 от 58 Томахавки, Адмирал Кузнецов и т.н.

когати си аненцефал то е завинаги

Залагам на 500 коментара до 17 часа. Давай народе без аналог!