Коментари - Как Марс се е превърнал в ”студена и суха скала” | it.dir.bg
назад

Как Марс се е превърнал в ”студена и суха скала”

Учени са открили как Марс е изгубил ранната си богата на въглероден диоксид атмосфера, за да се превърне в студената и суха планета, която познаваме днес. Анализ на марсиански метеорит дава отговор на загадката.

Обратно в новината

Коментари - Как Марс се е превърнал в ”студена и суха скала” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

parallelreality-bg. com/ statii/cosmos/477-2013-10-16-23-27-52.html (Съединете интервалите)

'Проект Феникс и подземната цивилизация на Марс' Следният материал е откъс от третото ъндърграунд видео-интервю на българският изследовател Владимир Терзийски с един от участниците в свръхсекретния проект Феникс (официалното име на проекта Монтоук) Ал Биелек. Интервюто е правено в началото на деветдесетте години на 20 век и засяга много интересни въпроси свързани тематично с много неща, които присъстват в този сайт и както ще се убедите сами голяма част от тях са напълно актуални и от днешна гледна точка. Владимир Терзийски (ВТ): 'В това интервю ще говорим за твоето пътуване до Марс през времевия тунел създаден чрез технологията на проекта Феникс и по-точно до подземните камери, в които сте успели да проникнете там.'... Целият текст - link link/ statii/cosmos/477-2013-10-16-23-27-52.html Или първата тема от link, parallelreality-bg. com (съединете интервалите)

С огромна благодарност !

Комунистите са завладели цялата планета и са унищожили целия живот там. Минерала сидерит, който е изсмукал целия въглероден диоксид пък е лабораторно създаден от предците на Сидеров атакиста....

Оливина всъщност е жялязно-магнезиев силикат, което означава, че пазарната цена на желязото и особено магнезия скоро могат да скочат до небето. Защото нали оливина трябва да бъде произвеждан за да бъде всичкия тоя въглероден диоксид в земната атмосфера абсорбиран.

Първоначално Господ решил да даде Духа си на марсианците. Но те се възгордяли, спрели да го почитат и се обърнали към размирния му син - Сатаната. Тогава Господ се ядосал (нормално!), и създал Оливинът, който изсмукал въглеродният диоксид от атмосферата и оставил Марс сух и враждебен. "И сега к'во ?", запитал се Бог. Заоглеждал се наоколо. Погледнал случайно към Земята, а там отдолу го зяпала една сладка усмихната маймунка...

"Всепризнато е, че натрупването на въглероден диоксид в атмосферата на Земята допринася за глобалното затопляне. " Напротив, не е всепризнато, а по метода на Гьобелс е всеоповестено. Гледах някакви глупави модели, според които, при около 1500 вата на кв.м слънцегреене, въглеродния двуокис допринася за повторното излъчване към земята на 3-5 вата на кв.м. "Терията" за глобалното затопляне доста скоро ще претърпи крах, подобен на "теорията" за края на света миналата година...

Имам някаква диплома на геолог и заявявам, че тази теория или хипотеза е много, много недостоверна.

Аз имам "някаква диплома" на физик и заявявам същото. Много статична изглежда хипотезата, няма как да се е развила във времето: - или диоксидът си е бил там в атмосферата (по някакъв механизът) и изведнъж - се появил оливинът в скалите и го "изял" - или обратното, стоял си оливинът кротко в скалите и изведнъж в атмосферата се появил диоксидът. Да не говорил, че този механизъм предполага само повърхностно поглъщане, т.е. оливинът по повърхността ще поеме колкото може диоксид, ще се превърне в сидерит и процесът ще спре от самосебе си, защото двата взаимодействащи компонента вече ще са изолирани

... Ама нали е имало марсианци , та те са разбърквали скалите за да продължи реакцията ;)

Забравил си , твоята дипома е за партиен секретар.

А твоята за либералски AC/DC. Или въобще без.

Да де, ама заедно с въглеродният диоксид, дето ще го изхвърляме от атмосферата за да си оправим бозата, заедно с него си отива и ОРГАНИЧНАТА МАТЕРИЯ от Земята, т.е. - живота! Защото растенията, дърветата, ако погледнем прагматично на тях, са като едни КРИСТАЛИ, израсли от въглероден диоксид и вода, с помощта на слънчевата светлина. Точно така - те се "образуват" от ВОДА И ГАЗ, като от почвата изтеглят само незначително количество минерални соли, необходими за развитието и функционирането им, които след това се връщат обратно при изгниване/изгаряне. И оттам по хранителната верига, та до висшите бозайници и човека. Изгоним ли въглеродния диоксид - бай-бай, живот...

Няма да се изхвърля. Ще се задържа в скалите. Това си става така или иначе откакто има скали на Земята, сега се мъчат да спрат освобождаването му в атмосферата.

А водорода как го добиваме? Не е ли от вада.

Засега основно от вАда :) Иначе, теоретично, все още може и от Слънцето. Стига да изобретят подходящи термоустойчиви костюми и цистерни ;)

reotan

Не си разбрал - по тази аналогия ти трябва да представиш доказателства, че аз съм роден на 21.12.1960. Ако аз не съм съгласен, трябва да покажа че твоите доказателства не са валидни. В случая твърдението е че скалите, от които е образуван метеорита са кристализирали преди 1.3 милиарда години и са били изхвърлени от Марс от силен удар пееди 11 милиона години.

Въглероден ДВУОКИС! ДВУОКИС е правилно да се каже, дори в у-ще и в университета грешат. Омръзна ми от неграмотност.

Росеее грешката е в тебе мила. Думата "Двуокис" от много години с международно решение, официално е заменена с "Диоксид" Порови се в литературата

Правилно е "диоксид". Мога и да се обоснова. Имаше и преходен период, когато се пишеше "диокис".

Как пък разбраха че този метеорит "Лафайет" е точно от Марс и то дошъл тук преди 1.3 млн години ? Отгоре на това че "предлага пряко доказателство за складирането на въглероден диоксид" ? Ама ние сме свикнали да вярване на всичко....

Много лесно - имало е етикет "Made in Mars".

По скоро "Made ON Mars". :)

Имаше един CD-албум "Christmas from Mars" и тъкмо се чудиш това фантастика ли е или някаква шега, и се оказва че изпълнителят се казва Mars Lasar, и всичко си идва на мястото! :) Та нищо чудно и това камиче да е подхвърлено от бате Mars ;)

reotan

Никъде не пише че е дошъл преди 1.3 милиона години. А затова как са стигнали до заключенията, може да намериш публикацията и ако можеш да докажеш, че не са верни. В науката се работи по този начин.

Чоко що не ходиш да садиш домати, акъла не ти е за тея работи, преди да сме получили въглерода , който ще горим, нали сме изхвърлили в атмосферата съответното количество чист кислород !

поправка - не въглерода, а водорода!!!

И каква пък е разликата. Това не са ли синоними?

Лелелелееее, ама сте бягали от часовете по химия та знае ли се :):):)

И сега да не излезе, че всичките тея директиви за ограничаване на парниковите газове ни ги пробутват марсианските агенти които искат Земята да стане втори Марс.

Точно така. И един поглед на графиката на количествата въглероден диоксид в атмосферата през последните няколко десетки милиона години ще ти покаже, че в момента сме в минимум. По време на динозаврите е имало в пъти повече въглероден диоксид в атмосферата. Ама виж парниковия ефект е добро извинение за продаването на CO2 квоти. Въртят едни пари. А в същото време не се отчита факта, че метана е 14 пъти по-силен парников агент от въглеродния диоксид, и метана се отделя в огромни количества от блата в Сибир.

" ...метана се отделя в огромни количества от блата в Сибир. " - и от кравите. Те допринасят за парниковия ефект повече от всякакви автомобили. Такаче огромните тревопасни динозаври сигурно са отделяли големи количества метан.

Озоновата дупка изчезна от само себе си (като мотив да рекетираме хората), а сега използваме за същата цел парниковите "ефекти" (някои хора получиха Нобелови награди за приноса си в тази насока) накрая ще се окаже (оказва се), че вместо затопляне идва застудяване...но някой вече е направил парички за наша сметка.

Метанът е в доста по-малки количества от въглеродния двуокис. Което обаче не прави измислицата "глобално затопляне" по-достоверна. Най-сериозният парников и обратно-парников газ е водната пара. Защо през нощта е по-топло когато е облачно и по-студено, когато е ясно? Защо през деня е по-студено, когато е облачно, и по-топло, когато е ясно? Дали пък климатът на земята не е в устойчиво равновесие, независещо по никакъв начин от текущата концентрация на въглероден двуокис?

Това е поредното доказателство, че не трябва да има перманентно "заключване" на въглеродния диоксид. Въглеродния диоксид участва в кръговрат в природата и този кръговрат не трябва да бъде прекъсван. Вместо да се чудят как да го "заключват", да вземат да разработват технологии как да го превърнат обратно в гориво. Пример за такава технология е добиването на биогориво от водорасли. В момента в Испания има построени огромни резервоари, в който се отглеждат водорасли, които преобразуват въглеродния диоксид в биомаса. И съответно най-неекологичните коли в момента са тези, които работят с водород. Продукта от тази реакция е вода. Йеее, чистота !!! Да, ама не. Заключваме перманентно и завинаги кислорода във водни молекули и след това тази вода по никакъв начин не се разгражда от естествен процес в природата. Като заключим целия кислород в атмосферата във водни молекули, какво ще дишаме ??????

Ще се върнем в океаните и ще дишаме с хриле.

Добра идея ... на пръв поглед, но и рибите дишат кислород, който не е заключен във водни молекули. Рибите не могат да разграждат водата, за да я дишат.

Кой е бягал от часовете по физика и химия... Големи простотии ХАХАХА

Може ли по конкретно да покажеш, какво точно в моя пост е грешно ? щото май ти си бягал от часовете по химия и биология.

А растенията дето смучат вода и отделят кислород, за тях кво ще кажеш?

Какво ще кажа ли ? ти май не си посещавал часовете по биология. Кислорода, който отделят растенията се отделя от въглеродния диоксид, а не от водата. Водата остава непроменена в процеса.

Ще се обесим ритуално.

"Фотосинтезата е биологичен процес, при който с помощта на слънчевата светлина въглеродният диоксид се преобразува в органични съединения. В най-разпространения вариант на процеса в синтеза участва вода, синтезират се захариди и като остатъчен продукт се отделя кислород." Чоко, водата не е неразградимо вещество. Не всявай паника сред народа :)

Колкото и да го удрем с чука - все вода си остая. Не се чупи, не се разгражда!