Microsoft спира продажбите си на стоки и услуги за Русия

Компанията прекратява много аспекти на бизнеса си в РФ в съответствие с правителствените санкции, каза президентът й Брад Смит

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Автоматичния Update на ВИН 10 дали ще го спрат? Ако "ДА", то аз съм и ние да обявим война на Украйна! Писна ми да си скубя косата след почти всеки Update. И вместо да си гледам счетоводитеската работа, да ровя из настройките и да мърдам датата на Update напред.

само шписнира за какво им е

Бегъй...Windows бози...ползвам софтуер който има версия само по Win боза иначе бозата изчезва Офиса им не го ползвам отдавна голяма боза стана

Всеки нелицензиран windows ще се счита за военен трофей

дете пита баща си. Тате от какво са направени облаците? От сървъри, обикновено под Линукс!

ще им пръднете на к*ра!те и без това си ги гепят!

Радвам се. Значи няма да има повече "коронавирус" и "ваксини". Супер! А и идиотските бъгави шпионски скапани виндовси гудбай. Да живее Линукса :)

Не стига че спряха ФБ и разни други простотии, а сега и бозата спират! Не може толкова хубави неща да се случват на руснаците, а тук - нищо. Поне спрете ФБ , да се почувстваме и ние нормално, поне за малко.

И не се връщайте повече!

Отново прах в очите на наивните хора. Ще спрат , ама някой друг път. Ако оскаха да спрат нещо, можеше да е GitHub. Пускам сълза.

То пък едни стоки. Па и услуги....

_stankow

Западът спира лицензите, а пък Русия вчера спря износа на замеделски торове. Айде +50% поскъпване. И нафтата 100% поскъпване. А идва посевната кампания, до една седмица. С какви пари ще засеят европейските фермери ? На каква цена ще им излезе хлябът ? ЕС има ли като щатите да напечата трилиони за субсидии (цялото им земеделие е на субсидии). Изобщо - трябва да се гледат важните неща. Топлината, храната, жилищата, електричеството. Лицензи за игри, айфони - това няма стойност. Много, много бавно, но тъпите европейски бургери ще го осъзнаят. По трудния начин.

те най-вероятно са го осъзнали, ама нали вече им е платено на ЕУ политиците от ФАЩ та сега щат нещат трябва да изпълняват.

Съветските бедни най бедните бедни в света

нет ъпдейт, нет проблем :)

Всъщност им правят голяма услуга. Няма какво да ги спре да пиратстват на воля вече. А даже могат и да модифицират и доразвиват както им е угодно някои комерсиални приложения, чийто код редовно лийква в мрежата. Второ, могат тотално да спрат да признават патентните закони и да произвеждат например лекарства против рак, които на запад струват десетки хиляди само заради патентите. Няма нужда да се съобразяват с никой, и това е абсолютно положително нещо. Китай е близо, и може да вкара малко производителна мощ ако иска да се възползва от абсолютната свободна от патенти Русия

Майкрософт имат облачни услуги, както и Oracle. Там ще боли най-много. Това че няма да имат windows update не е болка за умиране, но това което да качили в облака какво ще стане с него.

Ще им дойде екстра на Kingsoft

Звучи като услуга. То си е предимство да не си обвързан с Майкрософт продуктите.

Ако руснаците успеят да се измъкнат от този батак, имам чувството че ще дръпнат яко. Досега каквото им спираха, те започваха да си го произвеждат сами. Трудно ще е, но не и невъзможно.

невъзможно е, въможно ли е за тях, ще е възможно и за нас, северна корея и северен йемен

С тази разлика, че имат всички необходими ресурси от Менделеевата таблица. Ние даже дърва за огрев няма да имаме след няколко години ако сме подложени на това на което те. Руснаците ако потраят няколко на хляб и вода, ще се оправят и ще стане рай на земята - без еврейско-американска пропаганда превъзходствптп на черни, травестити и педофили

Те и по соца си произвеждаха, но не ставаше.

_stankow

Да де, ама всичко, що сме го построили с руснаците по време на соца - още работи ! Още ни свети и ни топли. Пътища, мостове, сгради, виадукти, язовири, атомни и топлоелектростанции, жилищни сгради, централно парно отопление, обществени сгради, спортни зали, оръжие. С европейците какво построихме ? Какво ще стане, когато (скоро, надявам се) си тръгнат ? Какво ще остане след тях ? С какво ще ги запомним ?

Тия верно ще ги върнат в 19в.

Ако си мислиш, че на MS софтуера е от 21 век!?

Не бе, от 16ти е.

И руснаците ще с го приместят. Западняците и Европейците сами се прострелват. Нали .maersk нямало да возят контейнери за русия. Китайскит екомпании веднага казаха, че няма проблеми да помат трафика. Същото и със самолетите. няма да летят с луфтханза или бритиш ... а с тюркиш айрлинес. А с чиповте ми енай интерисно те щото се правят основно в Щатите и Европа. Всичко е в китай. Икеа затваряла. сега ще национализират магазините, ще назначат собствено управлене, и руските заводи ще правят същите мебели и ще ги продавмт в същите магазини и кво. С колите е същото. Като си затворят завдите да не би да ги вземат със себе си. Просто с рско ръководство ще правят същото.

То ако ставаше толкова лесно

Никак не си наясно с нещата.

На руснаците фейсбук не им трябва. Само водка им трябва.

Водката е скъпа, а азиатците си пият спирт

Ще си инсталират някоя от дистрибуциите на Линукс и са в джаза…

много ще го псуват този английски. може да опитат фарси-линукс, той е ирански, но може да се превключва на руски.

Ще кръстимизират някое ядро и ще се оправят…

_stankow

Руснаците от 15 години си имат собствени дистрибуции на Линукс. Не само русифицирани, ами и сертифицирани. За работа с най-висока степен на защита на информацията. Например Астра Линукс, МСВС (мобильная система Вооруженных Сил), Заря (на RedHat), ГосЛинукс (На основа Centos), Rosa Linux (на Мандрива), Алт Линукс, Ред ОС. Изобщо - руснаците са се подготвили. И сега изтеглянето на Майкрософт ще им дойде дюшеш. Отваря се огромният руски пазар за руските компании. Де да можеше и за българските да се отвори ... Ама на нас ни забраняват да работим за Русия.

поздравления, много по-детайлно си запознат, може би наистина ползваш руска ос, аз пък съм чел (вероятно е пропаганда) че руснаците си носят от вкъщи домашните комп. с windows да ги ползват в службата вместо astra linux

Кой го брига домашния софтуер.

не че някой ги купува, та дори и тук. Освен от зор.

Много е трудно, но си е чиста свобода да се отървеш от тоя монополист. Русия само печели от тия санкции.

Шамарите по свинската кочина на Путкин не спират ….. Няма повече място за кочината сред нормалните държави

... изгрухтяла гнусната свиня...

Да не са проговорили руските свине от радиацията на някой АЕЦ ….. Мухахахаха …..

За жалост за един шамар от ЕС и САЩ получаваме 2 от руснаците и цените хвъркат хвъркат хвъркат.

Сега Китай трябва да каже - ние спираме да ги правим :)

Ще има работа за емигрантите в Западна Евроопа и САЩ.

Никога няма да докарат тая цена на труд.

А китайците заплати. При ограничаване на пазарите, това става относително.

Да, ще има, прав ви си. Не знам обаче от къде очакваш да го правят почти за без пари. Ще плащаш за един телефон с бъбрек и бял дроб…

Кои са чисто китайските и руски продукти. Не говорим за производство, което се мести. Другото интересно е кое за къде се изнася. Обема е друга бира. Вътрешния пазар на Китай си е тяхна грижа.

Реално почти всяка част се произвежда на различно място, но се сглобява (ако рака може да се каже в Китай). Няма как да излезе бизнес кейса ако спрат, ще трябва да увеличат цените многократно. Виж, че след излизането на UK от EU няма кой да бере ягоди.

Апъл спира в Русия а какво става със Самсунг , хюуей ??????

Е какво да става… Те нямат нищо общо с УСА. Даже до колкото си спомням след санкциите срещу Хуавей голяма част от мрежовата инфраструктура в Русия я смениха с Хуавей…

А като остареят технологиите им, а те много бързо остаряват.

Не мога да ти разбера коментара, нали Хуавей и Самсунг си измисля технологията… Предполагам не си останал с впечатление, че USA измисля технологията :)

Самсунг е корейска. Хуйвей да си го правят. Страшни дървета са.

До Ц: Ти май не си видял колко процента от трансокеанските кабели са на Хуавей. Не си мисли, че Хуавей са само телефони. Мисля, че 2,3Q ще им дойдат телевизорите в БГ, матриците са им брутални. Имат много силни позиции в Телко и мрежово обучорудване…

Самсунг също спряха продажбите в Русия.

Спира всички доставки на вируси за Русия. Остава регулярно за Украйна - от солидарност......

Със тези санкции само ги озлобявате нищо друго не първите ще направите някоя белия ама страдат нормалните хора проклети тапунгери.

Ако самите руснаци не го бутнат този, само с глобален военен конфликт ще може. А за да стане това, малко трябва да страдат всички, включително и ние Заради глупавият руски избор за Путин , Медведев, лавров всички ние ще страдаме.

Май си прекалил с белото а??

за бело ли ни говориш накроман путлерист

Аре шмъркай си белото и дърпай за Украйна тъпак...

Какво предлагаш? Директно война или путя да си присвои останалаъа част от света?

И без това никой не им ги плаща вече толкова години, а си ги теглим от торентите. Дали ше ги продават или не, няма голямо значение, не само в Русия.

Ако за теб Майкрософт софтуера е само уиндоус, си в голяма грешка. Но какво да говоря на пъпчив пубер, който няма понятие какво е ентърпрайз софтуер... А след като и Оракъл са спрели работа в Русия, рашките ще се озъбят откъм ИТ технологии, свързани с бази данни.

Заповядай да ми кажеш "пъпчив пубер" в очите! Ще останеш изненадан и вербално, и невербалн!. Прекрасно ми е известно какво предлагат и на какво ниво!

BajMihal

Току що доказа че си "пъпчив пубер", И прекрасно доказваш, че не знаеш нищо за Майкрософт...

Ако не си пубер - толкова по-зле за тебе. Основното перо в бизнеса на Майкрософт са софтуерните решения и услуги за компании и корпорации - и там портфолиото им покрива огромен спектър. Така че не знам кой ще пострада повече, но ми се струва, че ще са руските компании, а не МС.

Мише, трай бе пикльо че ще играе шамарената фабрика. Смърдел.

Леле колко сте прости путлерастите. То освен уиндиус за компа, нещо друга чувал ли си. Хора, като сте кухи като лейки, не се изказвайте. Смешни сте. А за облачни услуги чували ли сте. Корпоративни пощи нещо?

https://www.capital.bg/biznes/tehnologiiinauka/2022/01/19/4304040microsoftkupuvaactivisionblizzardza687mlrddolara/amp Всичко е софтуер днес

,мисля, че само услуга им правят

може да си прав, трябва да си направят една компания като майкрософт, руска и да започнат да ги конкурират, касперски може да е вариант, ако се пренесе на азиатския континент, те планираха да пускат собствена ос

Майкрософт от поне десетилетие не са само ОС, но вие продължавайте да си дрънкате мантрата. И да си теглите уиндоуса от торентите, нищо че те вече почти без пари го дават. И го плюете постоянно, но пак го сваляте....

от ос се почва, някой ден и до услуги може да стигнат, засега имат само ракетни услуги

На тази варвари компютри им не требват! Стига им зърно за водка , самовари и ракети!

О-о, Горд_Тъпак, Скоро не си се появявал...

Линукс, Алибаба клауд, Open office ...

_stankow

Линуксът плавно дига процентите :)

Вдига топки

Доста некомпетентно изказване. Дистрибуциите на Линукс за ентърпрайз решения са платени. Може и тях да им резнат. Кой разчита да продава операционни системи на прости тролове.

_stankow

E да, некомпетентно. Аз съм работил като системен администратор на Unix и Linux "само" 20 години, къде ще се меря с вас !? :) Локализирани и сертифицирани версии на Линукс от руски компании: Астра Линукс МСВС (мобильная система Вооруженных Сил) Заря (на RedHat) ГосЛинукс (На основа Centos) Rosa Linux (на Мандрива) Алт Линукс Ред ОС. Изобщо - руснаците са се подготвяли, докато западът само се хвалеше каква "голяма работа е". И сега изтеглянето на Майкрософт ще дойде дюшеш на руските компании. Не MS спира лицензите, ама него го забраняват. И руският пазар (огромен, за десетки милиарди), остава за Русия.

BajMihal

Станков, поне теб те имах за интелигентен. Уви и ти падаш на нивото на пиянка от квартална кръчма. Поинтересувай се за ERP/CRM софтуери, бази данни. Погледни какъв дял имат Майкрософт и Оракъл там. После пак плещи (ако не си разбрал дотогава каква глупост си изпляскал)

_stankow

Да, имат дял. Който постепенно ще спада. Което съм и написал, вижте по-горе. А за моята компетентност не се съмнявайте. Щото точно това работя. Така че - Линукс ще вдига процентите в Русия, Майкрософт ще спада. Лицензите стареят, но нито една система няма да спре заради това, руснаците са се подготвили, за разлика от запада. Докато дойде време за нов ъпдейт - западът и Русия ще са се договорили. Само че загубеният пазар няма да се върне.

Продуктите на Майкросифт в Русия, както и в България се крадат а не се купуват. Това са двете държави в света в които кражбата на софтуер е национален спорт.

_stankow

Всяка година държавната ни администрация дава няколко милионна долара за подновяване на 80 хиляди лиценза. И за всеки лаптоп от технополис плащаме лицензи. Отдавна не сме на първо място по незаконни лицензи.

Очаквам скоро нова дистрибуция на Линукс , изцяло на кирилица , както беше едно време Правец :)

за правеца са отворили няколко exe-та с ресурсуоркшоп и са подменили английските надписи от дос на м$ до такива на кирилица

Който има акции от Майкрософт да бърза и да продава. Тия няма да ги бъде скоро.

сигурно - щото викаш целия свят не им плаща, та там -5% приходи тази година - балха ги охапала - нещастник

Цял свят ли, викаш? Смешен си. Европа не е целия свят. Поинтересувай се под какво работят държавните дминистрации в Южна Америка. За Китай няма да споменавам с техните дистрибуции. Индия...уау, съвсем отделна тема.

Ако до сега в русия се е имало някакъв % лицензиран софтуер сега всички сигурно ще минат на пиратски,дори и държавата

Естествено.От тези мерки ще пострада само Европа.

С този ход се прострелват не в крака, а в тялото и това зависи за всички компании котито нямат никаква полза да си губят клиентите, но политиката силово им го налага. Иначе алтернативата се нарича FreeBSD и Linux - който в последно време и е повече юзър френдли за начинаещи от Джама

клиенти от русия - майтап, там са само крадци и ворове

Отвори един правописен речник!

да видим сега фак ПутКЛин как ще си припомни как се кара осмак Москвич и лада на Нивата

При евроидиотите В света има много авиокомпании. Те имат самолети. Но по целия свят тези машини рядко са собственост, а обикновино са отдадени на лизинг. Европейският съюз наложи санкции срещу Русия и задължи лизинговите компании (а това са европейски лизингови компании) да върнат всички лизингови самолети от Русия до 28 март. Това са общо 520 машини . Ето цитат от Фил Сиймор, председател на Асоциацията на лизинговите компании в Европа: 1. Върнете 520 самолета ! Но как да го направя? Руснаците казаха, ако откажете да продължите лизинга, вземете си ги сами! Как да доставим 520 екипажа в Русия, ако небето на Русия, Беларус и Украйна е затворено? Не можем да летим! 2. Веднага след като се осъществи прехвърлянето на машините на руските летища, те вече няма да са руски. Но неруски самолет не може да лети в пространството на Русия - то е затворено !!! Не можем да летим!!! 3. Лизинговите компании ще действат като инициатори за прекратяване на лизинга. При първоначално изчисляване на цената на глобите за прекъсване = всички сме в несъстоятелност веднага. По-лесно е да фалирате, отколкото да вземете самолетите. По-евтино е ! 4. Февруари мина и Русия трябва да плаща месечни лизингови вноски. Русия се съгласява, но не може да плати, т ъй като SWIFT е деактивиран. Ние ще трябва да плащаме глоби, но нямаме пари!!! 5. Дори да вземем тези самолети – какво да правим с тях? Нямаме нужда от тях, никой не се нуждае от тях и е невъзможно да ги продадем!!!!! 6. САЩ все още не изтеглят своите Боинги. Ако Европа изтегли от там самолети, тогава Щатите ще доставят своите Боинги на Русия и ще станат авиокомпания N1 в света, разрушавайки както европейския лизинг, така и Airbus. В името на дори само една такава полза, Щатите трябваше да отприщят войната в Украйна... Както се казва - красота ! От Телеграм

Боинг също наложиха ембарго за техните самолети. Не случайно Аерофлот спря всички полет Както и САЩ затвори небето си за руски самолети

Куче със салам да плашиш .Аз предпочитам да карам Москвич ,отколкото да карам колело .Тез дрънгели тенекията им беше 2 мм и караха по 30 г....

Че аз от 20 години Уиндоус не ползвам. Например най-близкият и доста добър функционален аналог на Corel Draw за Линукс е писан от руснак. И това се е наложило, защото Майкрософт купиха акции та Corel, когато те заявиха, че ще пуснат пакета под Линукс.

Също не ползвам window$. За всичко има алтернатива.

За всикчо? :))) Това, че ти не работиш със специализиран софтуър не значи, че всички са така, нали?

То пък някой купува майкрософт - освен държавни учреждения заради комисионни

Сега запада да уволни и рашъните - програмисти, и като дойде бай индиец севета на интернет ще цъфне и върже.

Повечето супер умни приграмисти които знам се изнесоха от Русия. Не се съмнявам, че има о много които си седят там. Ама с възможностра да те мобилизират на фтонта никой няма да спечелиш.

Нито могат да работят freelance вече, компаниите ще са санкционирани индиректно. Остава им да се изнасят, на който му се отдава. Още повече че голяма част са във възраст годни за набор.

Мой бивш колега преди месец се е преместил в Полша. Друг в UK. Путин още не е зашил границите. Болшинството от годните ще емигрират.

шеф на м$ - индиец, шеф на адобе - индиец, вицепрезидент на сащ - индийка

Президент - подлога Премиер - подлога и май педал Министри - подлоги и педали Депутати - подлоги и педали и т.н.

както се казва на чист краварски - Паживьом увидим....

https://www.youtube.com/watch?v=wbR3jUyInTI Историята, значи е такваз – Мерцедес решил да купи ВАЗ.mertsedes На руския пазар да се намеси и там да произвежда мерцедеси. Германците на новото държали, та направили направо нови халета. Сменили всичко там във Толиати – линии, машини, агрегати… Изпипано по немски, не от мания – части, мясти – всичко от Германия, обучили детайлно персонала – Мерцедес е – не е ала-бала! Последно болтче слагат вече. Край! Откриването е на Първи май… Натискат копчето и изненада – пускат мерцедес – излиза лада! Немците направо са във шок. Нямат те подобен аналог. И пращат да разнищят таз афера от Щутгарт двайсет немски инженера. Кво са прайли те – въобще не знай се! Цъкали, шептяли нервно: „Шайзе!” Бачкали безспирно, без пощада! Пущат Мерцедес! Излиза Лада! Но германците не са тъпаци – уволнили пияните руснаци. Докарали германци там във Ада. Пускат пак и пак излиза Лада! …А отгоре гледат от баира, ухилени на немците сеира, бившият директор, вече мер и бившият му главен инженер. „Матвеич – вика бодро инженера. Казвах ти тогава! Не от вчера! Спомни си, ве, не казвах ли, ебати, че местата тук са прокълнати! Мястото проклето е! Не чу ли! Затуй излиза максимум Жигули! А ти тогаз на всички наши мъки: „Гъзоръки сте, та гъзоръки!”

След дни национализирания завод на Мерцедес ще работи и произвежда Кия. Руснаците пак ще карат нови и по-евтини автомобили, а Мерцедес губи вложеното досега в Русия и пазар 140 милиона души. Честито на Мерцедес!

Това само ще засили тяхната компютърна сигурност :-)

Linux върви ли на Elbrus? :-)

Върви, ама Елбрус го правят на хамерикански машини в Тайван. В интерес на истината им забраниха сървърните процесори само, доколкото разбрах.

Schilo

Сигурно, ама що само за Елбрус питаш?

сега ще трябва да пишат на македонския на московския киро

Те и без това имаха план преди години да преминават на Линукс , което е в пъти по-добро от тоталния боклук Уиндолс . А за останалите им продукти , които са също толкова скапани има много по-добри алтернативи в отворен код. Така че в момента сами си режат клона тия прости кравари....

те и Линукса ще им го спрат, русия яко ще го духа за деситилетия напред

Schilo

ще видим. А тия санкции, до два - три месеца ще паднат. Виза и Мастъркард се опитаха да направят нещо през 2014 год и за седмица вдигнаха белия флаг.

Кой е собственикът на Линукс?

Ретард ! Линукса е отворен код , за разлика от боклука Уиндолс. Ама вие с кравешките си мозъци не правите никаква разлика.... Така че , ще спрат на Бай Дрън дедовия....

Аз им давам 70 години на санкците. Ще забравим, какво е била бивша Русия.

Само за сведение на Ябълката магазините на втория ден пак са отворили . Алчността на Запада ще ги накара сами да си нарушават санкциите.... Русия ще обърне мача и тогава ще стане интересно....А ние пак ще го духаме под вода...

Забравили сте да споменете, че порнхъб и Адидас също наложиха санкции.

Русия обявява, че се отказва от всякакви буржоазни глезотии като компютри, софтуери и порносайтове. За вбъдеще в Русия ще се ползват логаритмични линийки, сметала и ще лъскат на овца.