Коментари - Microsoft обяви цените на Windows 8.1 | IT.dir.bg
назад

Microsoft обяви цените на Windows 8.1

Microsoft обяви цените на Windows 8.1 и някои ключови промени в политиката за ъпгрейд към новата версия на операционната система.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft обяви цените на Windows 8.1 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен всичко след XP e пълен боклук и никой не може да ме убеди в обратното. Кажете ми една обективна причина, поради която да сменя 64-bit XP със 7 или 8! Супер грозният детински интерфейс ли? Само болен мозък може да измисли такива тъпотии като аерото или грозните икони например. Или разните спам-програмки, чармове, и други тъпотии, които само пречат да работиш нормално? Понякога ми отнема минути да си намеря някой файл, всичко пълно с бъгове и много по-бавно. На работното ми PC ми сложиха 7, направо ми идва да счупя екрана. Нищо не върви както трябва.

Ами напусни работа щом не те кефи 7та и не ти е приятно да си изкарваш заплатата на нея.

MS показаха как една операционна система, която се казва прозорци може да направи една операционна система подтискаща прозорците. По-тъпа операционна система от 8-та не е създавана до момента от MS. Да бяха си я оставили само в телефоните щеше да е най-добре. никога не бих си ъпгрейднал 7-та с този шит наречен 8. Очаквам другаря орехарски да прекрати порочната практика да пазарува всяка година лицензии и да спонсорира майкрософт а да вземе да инвестира малко в БГ ИТ индустрията и да направи един опън сорс проект за държавната администрация.

Обаче са повишили значително цената на Windows Server 2012 R2 Datacenter -6 155 $/преди 4800$/ без да включва клиентски лиценз. Доста пари са си :)

Мда, определено бутат малкия и среден бизнес към други решения.

Малкият и среден бизнес не биха купили дейтацентър версията. 2 сървърни лиценза им стигат. Корпорациите да му мислят, като не са го правили на време. Сега да си плащат за бозите.

И аз ползвам Уиндовс базирани ПЦта и Сървърв офиса ми и за всичките съм си платил лицензи. Не че ми се плаща ама получавам поддръжка и пълна съвместимост с колегите от другите фирми , с които работим. Просто и те ползват Уиндовс и Аутокад. Относно Майкрософт Проджект - да супер надежден софтуер за проекти е. Малко е трудоемък, но е удобен. Open Project, Libre Project стават за едноседмични проекти и графици. Не може да се мащабира проект от 100 страници да ти излезе на една с графиките. При Майкрософт Проджека става! Но затова и струва сингъл лиценз 1800 Евро без ДДС. Иначе базата ни данни е писана на Open Project и работи перфектно с една забележка, която при Аксеса я нямам - не можеш да сложиш парола за заклюване на файла! Може би този пропуск е умишлен, защото софтуера е с отворен код. При Аксеса си слагаш парола и няма грижи. Иначе WIndows 8 е добра ОС, но не по-добра от 7-та. По-добър му е интерфейса само със живит иконки, както на WIndowsphone. Та зависи кой за какво ползва ОС и дали е склонен да инвестира пари.

Аз съм абсолютно доволен от Лумията ми. Синхронизира се идеално с Win Server 2008. Win rulez!!;

Хейтърска тема с безсмислени коментари. И Линукс и Уиндоус си имат пазарен дял, иначе нямаше да ги има на пазара. Статистически сървърите на Линукс и Уникс базирани сървъри са в пъти повече от Уиндоуските. Иначе за потребителски машини Уиндоусите са повече.

Много точен коментар . Ясно е , че за сървъри и мрежи ,unix like системите, са ненадминати . Ами , че вижте най-големите производители на мрежово обурудване cisco , juniper,техните мрежови операционни системи са юникс базирани . Също и рутер бордовете на микротик, към тях имам слабост :) Просто те дават безгранична свобода на профитата . Докато Уиндоус си е една супер удобна потребителска ОС. Толкова много програми , за всичко , всеки ден се пишат нови .Удобна , лесна за работа , добре изглеждаща , какво му трябва повече на човек :) За всичко си има хора . Богатите плащат и получават наготово , по бедните четат , учат и ползват безплатният софт .

Ал

+

Използвам от много години както Уиндилс така и Линукс, само, че в сървар версиите и с графична среда. Вярвайте ми няма нищо общо (говоря за Уиндолс) с обикновенниите в кавички операционни системи за потребители. В момента тествам Уин сървар 2012 и е много шик. Та насочете се вече към професионализма. Изплувайте малко.

Ал

ХМ, То и някои дами "използват" автомобили, но повечето трудно могат да се нарекат шофьори. Та за кладенчовата вода ми е приказката, но в момента не мога да се изразя по-тактично.

Като е толкова "шик" защо ли нито един суперкомпютър в света не ползва техните сървърни версии? Всичко е на линукс/юникс. Точно това е професионалната система . Да не говориме за цената :)

Би ли обяснил за какво му е на обикновенния потребител операционна система в сървърен графичен режим? Става дума за потребител който сърфира в нета, гледа клипчета, слуша музика, гледа филми, чат-пат редактира някое документче. И това са мнозинството потребители.

Абе какво може да ти обясни тоя, дето Уиндоуз не може да ти травскрибира и пише сървАр....

battlefiled 4 -> dual xeon :)

Абе да не опира човек до М$ ... Боза за масите. Чалгата на софтуера.

Windows Server 2008 RT е нещо наистина Professional! Иначе Linux е No:1 домашни условия и безработни програмистчета - драйвър дай и се скатай. Я Linux разбирачите да дадат алтернативка на MS Project 20XX струващ 2K €. А защо ли той не може да се инсталира под Linux?! А защо ли в обявите за Мениджърски позиции искат MS Office Pro с MS Access Datanases а не изискват Oracle Open Office или сегашния Appache Office? А защо ли MS Project 2010 инсталационно е >2GB .а Open Project Serena е 8 MB?! Та как нещо толкоз голямо да е без пари? Нема как. Затова аз си плащам ама има за какво. Thank you Майкрософт, Аутодеск и Сименс.

Нали знаеш че 99.999% от мениджърите са неуки и всичко за тях е джаджа. Затова си мислят, че щом нещо струва много пари, значи е супер-дупер и те на всяка цена трябва да го имат, понеже ще им реши всички проблеми с магическа пръчица.... А защо ползват Аксес, обяснението е съвсем простичко - защото са МАЛОУМНИЦИ! Така че изсипвай си парите в кенефа, твоя воля. Но тук недей да рисъш мозък, защото видно е че не ти е в излишък.

Абе така е, ама уин сървър не е толкова лош. С един лиценз идва какво ли не пък и работи прилично в малки фирми. Уин8 си струва само ако ползваш софтуер райд и виртуални дискове според мен

Защо MS Project не работи под Linux? Човече, по-ламерски въпрос не можа ли да зададеш??? Никога не е писан за Linux и MS няма да го портне на Linux. По същите причини, поради които няма да портне MS Office. Ползвал съм MS Project и не искам да повтарям никога повече. Има една камара алтернативи, които по нищо не отстъпват, а и са по-лесни и интуитивни за използване: - ProjectLibre; - GanttProject; - 2-plan Project Management Software; - Open Workbench. Плащай за MS Project, плащай и за съпорта. А корпорациите го ползват, защото това е корпоративната логика - колкото повече плащаш, толкова по-добре. Да, ама не. Щото иначе всички сървъри щяха да работят на Windows, а картинката е съвсем друга - по-голямата част са на Linux.

пропусна още едно приложение и то доста читаво - openproj :)

Значи безнадеждно си останал в миналия век.

Абе хора, толкова ли няма Pirate Bay? Кво ме интересува колко струва, като никога не съм и не мисля да давам пари за какъвто и било софтуер? Иначе Win8 е едно недоразумение, каквито са и 7 и Виста. Карам си на XP и толкова. Не ми трябва никакъв съпорт нито ъпдейти.

Какво е това Windows? Прозорци за какво?!?

дреми ми на гъза

В голяма грешка си. Vista има убийствена консумация на RAM, в сравнение със 7. Освен това вистата е голямо дърво в много отношения и успява да бози дори на най съвременни машини, без никаква причина и индикация за използвани ресурси, просто цикленето май си е заложено в тая боза. Точно тези неща оправиха в 7-цата и вече заприлича на нещо. А и вистата малко пооправиха със SP2, но вече пък изобщо няма смисъл да се слага на фона на 7. Има само един, частен случай, където я използвам - на някои не толкова стари машини, но с едноядрени процесори (включително без HT), където и XP ще върши работа, но юзъра иска по шарено. 7-цата, когато я пуснаха беше оптимизирана за двуядрени процесори, или поне HT, а на едноядрени цикли стабилно, докато вистата се държи нормално, стига да има достатъчно RAM да и захрани лакомията. Колкото до тази 8-ца, това нито го ползвам, нито имам намерение някога. За мобилни и енергоспестяващи платформи може и да е добре, но тая боза с интерфейса е дразнеща за пълноценна, десктоп машина. Бледа имитация на android и iOS функции, напаснати някак си със старият интерфейс, а и всичко грозно. Някои казват, че имало подобрение в перформънса, но аз не съм забелязал и за това нямам никаква причина да ползвам тая недомислица, освен ако не се наложи в бъдеще.

Глупости. Погледни как работи 7-цата и как работи Vista. На стария ми компютър съм си инсталирвал и двете, разбира се първо Vista. Огромни проблеми. Огромни. Най-важният е папката WinSxS в папката на Windows. Никакво чистене и подредба. На практика след около месец по-активно ползване Vista ти е взела де що има свободно място на C-то. В добавка хилядите проблеми... същото е с Windows ME. Какво беше? FAT32 с папка _RESTORE, която държеше всички файлове в архивни две копия. Като нещо ти се скапе и го връщаше оттам. Голям прогрес. XP затова се задържа, защото за пръв път предложи NTFS. Всички други аналози така и не измислиха нещо читаво за мемори картите и трябва пак да ползваме това, което M$ са измислили. Макар да не ги харесвам толкова, определено имат много повече практическа насоченост от ябълката и определено не бих ползвал втори път Ubuntu, която ми се срива, защото някой в Южна Африка решил да пише update, който ми скапва драйверите на видеото и чакам нов, за да ми го оправи или правя rollback. Хайде пак ми препоръчвайте Linux за потребители :)

"XP затова се задържа, защото за пръв път предложи NTFS." Колега, това не е вярно и ще цитирам уикипедията за да съм по детайлен: NTFS има 5 излезли версии досега: v1.0 с NT 3.1 - излязла в средата на 1993 г.; v1.1 с NT 3.5 - излязла през 1994 г.; v1.2 с: NT 3.51 - излязла средата на 1995 г.; НТ 4 - излязла средата на 1996 г.;често наричана "NTFS 4.0", защото версията на операционната система е 4.0. v3.0 с Windows 2000 ("NTFS 5.0"); v3.1 с: Windows XP - излязла есента на 2001 г.; Windows Server 2003 - излязла пролетта на 2003 г.; Windows Vista - излязла средата на 2005 г.; Windows Server 2008; Windows 7. А това дето си написал за Linux е голяма глупост, но там се въздържам да ти обяснявам защо?

Малко си се изказал неподготвен с ъпдейта на драйверите, но имаш мнение - ползвай си го.

Ал

Ползвай стабилна версия на Debian вместо Ubuntu.

Добавям само Епъл, Адобе и КАТ продуктите към Майкрософт. Просто ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ неща са платени, но са създадени за да работиш с тях и да изкарваш пари. А за забавление (ташак) някой е измислил Линукс и шаренийката на Google с прозвище "Андроид".

Най-много пари има в човешката глупост...Много ти грее главата от каД системи. Те вървяха и на дос. А на линукс толкова комерсиални сървери има, че ще ти се завие свят.

Айдее още разбирачи. Абе ти си тъпанар бе бате да си го знаеш:)

и китаици има много ама какво от това ве? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Виждам, че си истински професионалист и много разбираш от КАТ системи :) Аре оди са пери...

Ей, да бе, щото пък iOS хич не е шарена, а?

по-тъпо мнение относно windows-linux спора не бях чел в последните 7-8 години..

И на Вистата, и на Осмака не можеш да си влачиш снимките и да ги разместваш. Много голяма издънка, другари девелопери, много. Това поправете, останалото са глупости.

Поправка - не Виста, а 7.

Windows е велика ОС. Windowsphone на НОКИА са брилянтни джаджи. На кой му не изнася да си чопли драйвъри по Линукса и Гугъла.

Явно не си ползвал Линуь досега. Вземи пробвай, пък тогава говори. По-често ми се е налагало да се блъскам с Уиндоус, отколкото с Линуь.

Ма ти май още живееш в миналия век ми се струва. Точно от уиндоуските драйвери и безбройните китайски производители на чарколяк иде проблема на бозъ-та. Линукса се справя доста по-читаво в тая насока поне от 5 години насам.

Оставете го тоя. Или е зомбиран M$ юзър или нарочно пуска постове за да дразни другите. А тия от м$ имат наглостта да искат и пари ... винаги са били измекяри.

Хммм я да видим, аз ползвам линукс от 7-8 г. вече, нито един път не съм имал вирус и е безплатен! На всичкото отгоре Майкрософт откраднаха (отново) интерфейса на "Гном", който излезе преди около 3 год. Успех на всички, който са склонни да дадат 200$ за тая боза

Ако си мислиш, че серсем изобщо няма вируси за Линукс или пък някой друг проблем в сигурноста, то серсем ще си останеш непросветен и изненадан когато се окаже, че някой ти е хакнал Линуксчето и си изпраща наволя спам по света..

Остави вирусите. Ясно е, че има начини за всичко. Просто М$ са крадци, нямат собствен стил, вкус, талант. От такива трябва да се краде. Ако опре човек до там де.

Разбира се , че има вируси за всяка ОС, за всяка може да се напише злонамерен код.Но как се реплицират при unix-like системите , там е истината . Затова и не се пишат много , много от програмистите . Няма смисъл.

Всички писали по-долу са го направили от различни версии на Windows, но понеже са "хакери" пишат глупости :)

Не съм хакер. Потребител съм и когато ме бръснат с пари а нещото е боклук, няма да си мълча.

Върни го, бе човек.Ще ти върнат парите и толкова. Като не искаш - не ползвай ...

Тия и пари ли искат за таз боза?

Windows 8 e изгъзица и го чака съдбата на Виста и Милениум. Чакаме Windows 9.

на кои са мъ потрябвали маикрософцки тапотии и шантави измишлиотини

Eдно изречение от 10 думи със 7 грешки. Пълен простак си. На теб не ти трябва windows, а онези детските лаптопчета, да се научиш първо да четеш е пишеш. И акъли засега се въздържай да даваш.

виж му ника. Възможно е да е от тия новите немци - с мустаци :)