17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дирки, защо не пишете заради какво се чества 12 април?! НА 12 април е полетял първич човек в космоса- ЮРИ ГАГАРИН! подложки такива!

А дали е така?

Което е така . Така е. На 12 април е полетял първият човек в Космоса. И да-празник е. Но да ми пишат за разни дронове, детски играчки, и разни там от ИКИТ преминали 70-те, които изгониха с доноси и интриги бащата на бг. космонавтиката, осмелил се да работи за кратко с НАСА, просто да не ми пишат нищо повече. Ченгета и паразити празнуват. Да изложат и зърнениет култури на географите. Един дозиметър- 50 модификация - хайде няма нужда.

за разлика от американците, които са "кацнали' на луната тук е истина! Първич човек в космоса ЮРИ ГАГАРИН!

Юрий Гагарин никога не е летял в Космоса , още по малко е бил първия космонавт в Света ! това е най голямата измама на Съветския Съюз ! Мосфилм е заснел постановката с Гагарин в нейно студио , но на по късен етап , понеже Юри както всеки руснак си пийвал повече и започвал да разкрива , че никога не е летял , се е наложило КГБ да го утилизира/ликвидира/ под формата на Авиокатастрофа !

А снимки, видео, изобщо някакво доказателстви освен съолбщението на ТАСС!!!

Дозиметъра е останал на България от соц. сътрудничеството в Космоса. По него са работили учени от много държави. Е, озова се в ръцете на държавата, най-предана на Русия след промените. Какаво толкова. Апаратурата си работи, нищо че е малко старичка.

Освен това и частни фирми проявяват интерес към него. Няма лошо-излиза им по-евтино, а тези, в чиито ръце е, го използват, за да са абонирани на трудов договор към БАН. Всеки би постъпил така. Късмет.

Гагарин, който пръв видя земята от Космоса и каза, че е прекрасна!

Говорят че гагарин бил най нещастния човек на земята - обиколил я няколко пъти и накрая пак се върнал в ссср. :))

Едните ги предаваха 6 пъти по 60 телевизии в реално време. При другите дори репортер на ТАСС не беше допуснат... Я пак....

Пак оплеска всичко Иванушка, не случайно във всяка приказка има един "Иванушка - дурачок (Иван глупака)". Не Мосфилм а холивуд, не Гагарин а армстронг.... И така нататък....

Честит празник!

ㅤ

Ама как така?! Ама това е гадна руска пропаганда! Не е полит-коректно! :)

И защо да с емаха, да ни пълните главите с руските ви опорни точки. Кире, стой си. Адаш си на Кирил Серафимов. А да знаеш путинофилите много мразят хора с имена Кирил.

Заю цицин мръсното ко.еле не е ли предложил да се смени датата на честване на астроновтиката в България? Ма как така ще честваме някакъв си там Гагарин бе!? Ми че той още не е летеля в Космосау когато Алън Шепърд е излетял на 5 май 1961г ха-ха... Къде е заю меркантила? Ала цицине, няма да ти искам паре за идеята! ха-ха... Тичай да внесеш докладната записка в Министерски съвет при простото киро! ха-ха..

Мир на праха на Юри Гагарин и вечна слава за него и огромния екип от учени и инженери стоящи зад полета му, чиито имена никога няма да узнаем! Тъжно е, че политизираме едно от най-великите събития в човешката история, тъжно е че в статията липсва името на Юри Гагарин, защото без неговият полет датата 12.04 е просто случаен ден в календара ... но разбирам че предвид обстоятелствата няма как да е иначе. Хора сме меним си мнението по безброй пъти на ден. Независимо от това според мен трябва да отдаваме заслуженото както за лошо така и за добро. Русия има какво да и помним с добро, има и какво да и помним с лошо. Днес я виждаме само с лошо, но това не значи, че доброто от миналото не се е случвало. Космоса беше мястото за което се надявахме, че поне за миг можем да забравим че сме българи, руснаци, американци, китайци ... и може да сме просто човеци от планетата Земя. МКС беше това място където това до някъде се случи, поне за кратко. Успех на всички космически програми на цялото човечество!

Грешиш. Всичко до преди 1989 е било ПОЛИТИКА. А след 1989 г. лъжи и измами. Истината е там, където са онези, от които тръгнаха излседвания. Децата на соц. елита още дърпар конците, а ти твърдиш, че нямало политика.

Успешна и важна дата за човечеството. Някои биха казали, че първият "Спутник" е бил баш повратната точка, тогава е и стартирала надпреварата за космоса, никой на запад не го е очаквал. Ако хората зад космическата програма тогава бяха загубеняци като умствено изостаналите руски врякалници тук, кои щатни кои - самодейни, светът нямаше да я има тая дата за отбелязване.

"а ти твърдиш, че нямало политика." я пак какво твърдя? моля не чети между редовете, без да четеш самите редове!

Просто крадяха. Научно-техническото разузнаване го имаше.

Било е състезание кой е ПО ПО НАЙ, социализмът или капитализмът. Резултатът го знаете. На кой както му харесва.

Първия космически полет на човек в космоса е основан на не много сполучлива военна разработка - ракетата Р-7, т. нар. "семьорка". Хрушчов нарежда на Корольов разработването на балистични ракети с голям обсег, защото към онова време СССР няма никакъв друг носител на ядрено оръжие, способен да достигне с два пъти по-тежките от американските ядрени бомби, съветски "слойки" до територията на САЩ. Разработената от Корольов Р-7 обаче не е добра за военни цели, защото изисква дълго време на подготовка- цяло денонощие. Тогава, Корольов предлага Р-7 да се ползва за космически полети, което се оказва неочаквано голям технологичен и политически успех за СССР.

Добре че беше СССР за да излетят и нашите цървули в космоса. Сега, с америкнските говедари, гледаме космоса през крив макарон.

От кого са крадяли, от изоставащите сащ ли? Хайде тези глупости ги говори на другите като теб.

Добре че бяха цървулите, та попречиха на Кирил Серафимов да направи програма с НАСА. Още работят над 70 години, но сега като им спряха сътрудничеството с Роскосмос, ще ги видим какво ще крадат и от къде. Няма ги руснаците, няма статии и титли.

Я слушай. Разбира се , че крдата. Само това могат. Не знам САЩ да имат научно-техническо разузнаване. За кражби. Но азия - да!

Пич, нищо не знаеш, да не ти разказвам какви долни мизерници са едни типове от Лос Аламос, жалка работа, по-зле от долнопробна измет, разпитваха, разпитваха да разберат нещо, аз толкова ниско не съм вижда да паднат хора, претендиращи, че са учени...

Вярвам ти. Само че колко дълго се задържа в Лос Аламос?

шегичка, а? Както едно време един псевдо- професор говореше мале колко зле са тези от Nature. Знам ви номерата ПИЧ!

Всъщност, съвсем по еврогейски, никой на казва ЗАЩО и КАК изникна Ден на авиацията и коспонавтиката. Всичко започва с основателя на Космонавтиката руския ракетен инженер и учен Циолковски. Следващата стъпка на руските учени беше построяването на космодрума Байконур. Поредната стъпка е изпращането в околоземна орбита от руските учени на космическа капсула с кучето Лайка, което след завръщането си на Земятя стана световноизвестно куче, любимец на всички деца по света. Триумфалната стъпка на руските учени беше изстрелването на руския космически кораб Союз с Героя на Съветския съюз и ПЪРВИ човек полетял в Космоса - Юрий Алексеевич Гагарин на 12 април! Затова 12 април е ден на Космонавтиката! Това трябва да се знае. Защото всичко това е започнало далеч преди САЩ. Да сега са значително по-напред, но и други държави като Япония и Китай, а даже Израел и Саудитска Арабия също имат соитв полети в Космоса. Трябва да се знае, че първия полет до Луната е руски, първата снимка на обратната страна на Луната е руска, първият Луноход е руски, първата програма за изучаване на Венера е руска. Едва 15 години по-късно американците започват полетите и кацането до Луната. Това беше много смела стъпка. Точно това е преломния момент, в който американците изпревариха руснаците. Но трябва да се знае, че бяха във всичко ПЪРВИ. Трябва да се знае, че Денят на радиото също е техен с първото радиопредаване между два военни кораба, осъществено от А.С. Попов, чието име носи един от известните софийски техникуми, техническо училище в което вече не се изучава техника, за съжаление.

и първите мизерници, които политизираха космоса са руски цървули. Деца на соц. номенклатурата в България. С ПРИВИЛЕГИИ. Амин!

Да празнуваме и денят, на освобождението на Космоса от комунизма!